NŐ FELNŐTT NBII: Felkészülés értékelés Erdős Évával az első forduló előtt!

A hétvégén kezdődik a bajnokság, vagyis túl vagytok a felkészülési időszakon. Úgy sikerült minden, ahogy tervezted?

Nagyjából igen, bár néhány kisebb sérülés akadályozott minket, és a felkészülési meccseken sem tudtunk teljes csapattal szerepelni, de ettől függetlenül nagyon hasznos volt ez az időszak.

A felkészülés egyik fontos állomása volt a szarvasi edzőtábor, sikerült összekovácsolódnia a csapatnak?

Egyértelműen. Jó hangulatban, rendkívül motiváltan dolgoztak a lányok az egész felkészülés alatt, ez alól nem volt kivétel az edzőtábor sem, pedig ott a napi több edzéssel extra terhelésnek voltak kitéve. A táborban voltak kimondottan a csapatépítést szolgáló programok is, mint például az avatás vagy az evezés a Körösön, és esténként is együtt töltötték az időt a lányok beszélgetéssel vagy társasozással.

A felkészülést a hazai rendezésű tornával zártátok le, ahol a második helyet sikerült megszerezni. Elégedett voltál a csapat teljesítményével?

Összességében igen, hiszen hiányzás és sérülés miatt klasszikus bal átlövő nélkül kellett játszanunk. A védekezésben és a helyzetek kihasználásában még mindig van mit javítani, de az akarattal, motiváltsággal most sem volt probléma. Volt néhány speciális kérésem a mérkőzések alatt, ezeket gyorsan megértették a lányok és meg is valósították a pályán, ami nagyon pozitív a jövőre nézve.

Mi az, amiben a legtöbbet léptek előre a lányok és mi az, amiben még mindig van hova fejlődni?

Nagyon sok gólt kaptunk a felkészülési mérkőzéseken, ebben mindenképp fejlődnünk kell még. Nem egyszerű pár hét alatt összeszoktatni egy szinte félig új csapatot, a védekezésben azonban ez nagyon fontos. A lerohanásaink egész jól működnek, sok helyzetet tudunk kialakítani ezekből, de a befejezéseknél még több koncentráció kell a jövőben.

A hétvégén a Fradi ellen hazai pályán kezditek meg az NBII-es bajnokságot. Mit vársz a bajnokság őszi szakaszától? Mi az elvárás a csapat felé?

Nagyon fontos, hogy a csapat sikeresen kezdje meg a szezont. Ez hazai pályán el is várható tőlünk. A Fradi ellen mindig különleges élmény játszani, függetlenül attól, hogy milyen korosztályról beszélünk. Egyértelmű győzelmet, jó játékot várok, ami kellő lendületet és önbizalmat adhat a folytatásra. Lesznek nehéz meccseink, ebben egészen biztos vagyok, de bízom abban, hogy meccsről meccsre is tudunk még tovább fejlődni. Sok lehetőséget látok a csapatban egyénileg és kollektívan is.

Mi is nagyon várjuk már, hogy szombaton hazai pályán, tétmérkőzésen lássuk a lányokat! Reméljük minél többen kijöttök szurkolni nekik!

Program

🇭🇺 NBII női felnőtt bajnokság, déli csoport, 1. forduló
🆚 Csepel DSE – FTC
🗓 2022.09.10. (szombat) 16:00
📍 Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI