NŐI FELNŐTT: Álmodtunk egy világot magunknak, avagy az utolsó győztes szelfi története!

Június elején derült ki az ellenfél kiléte, de már jóval előtte tisztában voltunk vele, hogy osztályozón kell kiharcolnia az NBI/B-s szereplést női felnőtt csapatunknak. Félévkor még csupán 1 pontveszteséggel álltak a lányok a tabella élén, azonban a folyamatos sérüléshullámot és a nagy nyomást nem bírta el a csapat, így az utolsó bajnoki lefújásakor már három vereség és még egy döntetlen állt a Csepel DSE neve mellett. Ezzel a “leggyengébb” NBII-es bajnokként a legerősebb NBI/B-s csapatot, a Rinyamenti KC-t kaptuk az osztályozóra.

Az utolsó bajnoki forduló és a bajnokavató után kapott a csapat három nap pihenőt, majd megkezdődött a felkészülés az osztályozóra, melyben a mentális felkészülés is nagy hangsúlyt kapott. dr. Elbert Gábor vezetésével sportcoaching foglalkozásokon vettek részt a lányok. Az átlagos csarnokban töltött idő a videózásokkal, mentál tréningekkel, prevenciós és rehabilitációs foglalkozásokkal valamint az edzésekkel napi 3-4 órára emelkedett, amit a lányok ezután a kimerítő szezon után is zokszó nélkül dolgoztak végig, hiszen tudták: csak ezen az úton érhetik el a céljukat! Rengeteget segített az FTC NBI/B-s csapata, akik vállaltak egy edzőmérkőzést velünk, ami mind csapatépítés, mind gyakorlás szempontjából nagyon jól sikerült. Ezúton is köszönjük nekik, hogy a nyári pihenő előtt még ránk áldozták az idejüket, ezzel segítve felkészülésünket.

A célegyenesbe fordulva sikerült beiktatni egy edzést az osztályozó helyszínén az Érd Arénában, ami szintén nagyon hasznosnak bizonyult. A pálya nem volt ismeretlen, jó érzésekkel léphettek be a lányok, hiszen majdnem egy hónapja, egy nagyon jó iramú bajnoki mérkőzést játszottak itt az Érd NBII-es gárdájával.

A nagy nap közeledtével egyre fokozódott a hangulat az edzéseken is, és bár az egész éves fáradtság nyomai már látszódtak a csapaton, mindenki egészséges izgalommal, felkészülten várta a vasárnapot. A mérkőzés előtt nem mertünk igazán esélylatolgatásba fogni, inkább csak álmodoztunk, mi lenne ha… Tudtuk, hogy ehhez az egész csapatra szükség lesz, ha mindenki közel 100%-os teljesítményt nyújt, akkor lehet esélyünk. Az ellenfelet az utolsó mozdulatig kielemezték a lányok, de még ez se jelentett garanciát a győzelemre, hiszen a rutin és a fizikális főlény az ellenfél javára billentette a mérleg nyelvét. Még a fogadó irodák is úgy gondolták a mérkőzés előtt, hogy gyakorlatilag semmi esélye a csapatnak, hiszen 6-os szorzó volt a csepeli győzelemre.

A mérkőzés előtt aztán elhangoztak a taktikai utasítások: futni, futni és védekezni! Egy esélye volt a csapatnak, a már jól megszokott kemény védelemmel és jó kapusteljesítménnyel hárítani a Nagyatád próbálkozásait, és gyors lerohanásokkal könnyű gólokat szerezni. Ez olyan jól sikerült, hogy a 9. percben már 4-0-ára vezettek a lányok, időkérésre kényszerítve ezzel az ellenfelet. A mérkőzés innentől kiegyenlítődött, a 27. percre sikerült ledolgoznia hátárnyát az NBI/B-s gárdának, de a szünetre egy gólos előnnyel mehettek lányaink. A második félidőben szorosabban alakult az eredmény, háromszor is sikerült átvennie a vezetést a Nagyatádnak, azonban egy gólos előnynél nem tudtak többre szert tenni, mindannyiszor ki tudott egyenlíteni a csapat. A vége előtt 2 perccel egy gólos hátrányban támadott a Rinyamenti, azonban egy labdavesztést követően sikerült azt a nagyon fontos gólt belőni, amivel 40 másodperccel a lefújás előtt 2 góllal vezettek a csepeli lányok. Innen már nem volt visszaút, az utolsó 15 másodpercben már az egész csapat ünnepelt a pályán, és csak a hármas sípszóra vártak a kispadon helyet foglaló játékosok is. Önfeledt ünneplés, örömkönnyek és vastaps!

Minden dicsérő szót megérdemel ez a CSAPAT! A negatív, kételkedő hangokra rácáfolva, egyedüliként az NBII-es bajnokok közül, kiharcolták az NBI/B-ben való folytatást! Hat év munkája ért be tegnap. Köszönjük mindenkinek, aki ebben a hat évben hozzátett ennek a csapatnak a fejlődéséhez! Köszönjük a jelenlegi szakmai stábnak, hogy elérték ezt a csodát és köszönjük a lányoknak azt az iszonyatosan sok munkát, amit ebbe az évbe beletettek! Köszönjük továbbá a lányok családjainak támogatását, illetve a csodálatos szurkolótáborunk folyamatos biztatását, amivel a tegnapi mérkőzést is sikerült felejthetetlenné varázsolniuk!

Köszönjük az egyesület vezetőségének, illetve támogatóinknak a fantasztikus körülményeket, melyekkel lehetővé tették e csoda létrejöttét!

Most már bátran és büszkén írjuk ki: NBI/B, JÖVÜNK!