NŐI FELNŐTT BESZÁMOLÓ: Lehengerlő második félidei játék, sporttörténelmi győzelem!

Női NBI/B alsóházi rájátszás 7. Forduló CSDSE- Győri ETO KC U19 25-20 (10-14)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Kiss Gabriella 1, Pártos Orsolya 5 (2), Kajdácsi Kinga 5 (3), Kajdácsi Kata 1, Kerner Tünde 3, Molnár-Gábor Dalma.

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Szabó Réka 5, Biszák Aletta 1, Szalai Kyra, Kanyik Boróka 2, Farkas Flóra 2, Rippel Tamara.

Kiállítás: 4 perc ill. 12perc

Büntető: 6/5 ill. 5/5

Varga Márti: “Egész héten hatalmas elszántsággal készültünk a győri fiatalok lendületes, sokmozgásos támadójátéka ellen. A mérkőzés elején gyorsan születtek a gólok mindkét kapu előtt. 3 perc játék után 2-2-es állásnál Kaffka Esztert, fejjel védett szélső ziccere után le kellett cserélni, és a játékot sem tudta folytatni. Ezután kicsit kapkodtunk a befejezéseknél és a lerohanásaink során is több technikai hibát vétettünk, védekezésben pedig nem találtuk a megoldást az átlövésekkel szemben (3-6). Az agilisan játszó Kerner Tündét csak szabálytalanul tudta megállítani ellenfelünk, ami után Pártos Orsolya értékesítette a büntetőt, és az emberelőnyben sikerült kiegyenlítenünk (6-6). Nekünk is adódtak problémáink a védekezéssel, a már a BL ben is szerepet kapó győri tehetséget, Ogonovszky Esztert Molnár-Gábor Dalma csak szabálytalanul tudta megállítani, büntető és kiállítás lett az ítélet. Támadásban egy 8 perces szakasz következett, ami alatt nem sikerült gólra váltani jól kialakított helyzeteinket (6-9). A várakozásnak megfelelően nagy iramot diktált fiatal ellenfelünk, amiben nálunk több volt a hiba. Pártos Orsolya átlövés góljaival alakítottuk ki a félidei eredményt (10-14).

A szünetben a felelősségteljesebb játékra és a befejezések pontosságára hívtam fel tanítványaim figyelmét. Mindenképpen előrelépést vártam a rendezetlen védelem elleni támadójátékunk terén is.

A második játékrész elején egy sérülést követően hozzánk került a labda, de csapatom rendkívül sportszerűen visszaadta a győri lányoknak a támadás lehetőségét. Óriási tapssal jutalmazta a mai napon is fantasztikus hangulatot teremtő közönségünk, ezt – a mai sportban egyre ritkább – gesztust. Balkezeseink perceivel zárkóztunk, előbb Biszák Aletta átlövésből volt eredményes, utóbb pedig Farkas Flóra büntetőt és kiállítást harcolt ki, amit Kajdácsi Kinga gólra váltott (12-14). Kanyik Boróka két egymást követő átlövés góljával a második félidő 6. percére sikerült egalizálni az eredményt. (15-15) A remek napot kifogó Szabó Réka találataival pedig a 43. percben előszőr vezettünk a mérkőzés során. Védekezésváltásunk hatékonyan működött, a fiatal Rippel Tamara hatalmas munkával semlegesítette a győriek legeredményesebb átlövőjét, Szalai Kyra pedig határozottan irányította azt. A kapuban Vukmann Viktória fontos ziccervédésekkel stabilizálta a hátsó alakzatot, tartást adva ezzel a csapatnak. Elől pedig Farkas Flóra és Pártos Orsolya találataival 6-1-es szakasszal kezdhettük meg az utolsó 10 percet. Látható volt a felszabadultság a játékosaimon és szebbnél-szebb gólokkal, férfiasan kemény faultokkal robogtak a sporttörténelmi győzelmük felé. Nagyon fegyelmezett, taktikus támadójáték jellemezte ezt a rendkívül fontos szakaszát a mérkőzésnek.

Fantasztikus volt! Tiszta szívből gratulálok a győzelemhez, nagyon megérdemelték a lányok! Mindig lelkes szurkolóinknak pedig köszönjük a fergeteges ünneplést!”

A soron következő hétvégén Szombathelyre látogatnak a lányok, ahol a helyi NBI-es csapat utánpótlás csapatával mérkőznek meg.

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI