NŐI FELNŐTT: Fájó pontvesztés a nyitányon

Felnőtt lányaink több, mint fél év után és egy 9 hetes felkészülést követően léptek pályára szombaton, Abonyban a Ceglédi KCSE vendégeként. A ceglédi alakulattal már több éve azonos bajnokságban szerepelünk, tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, egyrészt a sok hiányzó miatt, másrészt az ellenfél rutinja miatt. A nagyrészt fiatalokból álló csapatunk bár végig szépen tartotta a vezetést, azonban a koporsószeget soha nem sikerült beverniük, a döntő pillanatokban mindig megingott a játékosok keze. Az utolsó másodpercben, egy nagyon durva szabálytalanság után, amit megjegyzünk kék lappal és több meccses eltiltással kellett volna díjazni, még lőhettünk egy büntetőt a két pontért, ami sajnos kimaradt. Így egy ponttal és nagy hiányérzettel jöttünk el Abonyból. Jövőhéten a Vecsés otthonában, Üllőn lép pályára a csapat, ahol reméljük meg tudjuk szerezni a két pontot.

Ceglédi KCSE-Csepel DSE 21-21 (9-10)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Bálint Renáta 2, Balogh Viktória 3(2), Balogh Vivien 2(1), Kanyik Boróka 2(1), Csiki Janka 3, Molnár-Gábor Dalma 2.
Csere: Vukmann Viktória (kapus), Markos Réka 4, Kajdácsi Kata 2(1), Kerner Tünde 1, Benedek Réka
Kiállítás:8 perc ill.:12 perc
Büntető:2/2 ill.:9/5

Varga Márta:Hihetetlenül vártuk már a bajnoki rajtot. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a rutinos ceglédi csapattal. Motiváltan játszottunk az első perctől kezdve, de rengeteg pontatlanság volt a támadójátékunkban. Balogh Viktória és Csiki Janka góljaival kétgólos előnyre sikerült szert tennünk. Emberhátrányba kerültünk, amit gólra váltott ellenfelünk. Fej-fej mellett haladt az eredmény, azonban a vége előtt Vukmann Viktória védéséből Bálint Renáta találatával egy gólos előnnyel fordultunk. A szünetben bátrabb átlövő játékot, több rendezetlen védelem elleni játékot és pontosabb befejezéseket kértem a lányoktól. Markos Réka betörésből lőtt góljai lendületet adtak csapatomnak. A vendégek szabálytalanságaiból megítélt büntetőket azonban sajnos sok hibával értékesítettük. A végjáték igen paprikás volt, sikerült kiegyenlítenünk, majd megszereznünk a labdát. Kerner Tünde ziccerben mehetett kapura, azonban az ellenfél játékosa, ugyan csak súlyos szabálytalansággal, de meg tudta akadályozni a kapura lövést, így időntúli hétmétereshez jutottunk. A büntető kimaradt sajnos, így csak egy ponttal gazdagodtunk. A küzdőszellemmel semmi problémám nem volt, de ennyi hibával nem lehet mérkőzést nyerni. Fiatal játékosaimnak sokkal bátrabban kell felvállalni a helyzeteket. Dolgozunk tovább, készülünk a 3.-ai Vecsés elleni halasztott mérkőzésünkre.”

Jövőhéten a Vecsés otthonában, Üllőn lép pályára a csapat, ahol reméljük meg tudjuk szerezni a két pontot. Mi továbbra is nagyon bízunk a lányokban és úgy gondoljuk a kitűzött cél továbbra is elérhető.

Hajrá Csepel!