NŐI FELNŐTT: Fájó pontveszteség a Szeged ellen hazai pályán!

Csepel DSE-PC Trade Szegedi NKE 31-31 (14-14)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Kiss Gabriella 3, Potondi Diána 1, Kajdácsi Kinga 6, Csiki Janka 2, Kerner Tünde 5, Molnár-Gábor Dalma3.

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Kiss Virág, Farkas Flóra 2, Forgács Klaudia 3, Kemenczik Martina, Szalai Kyra 2, Kalmár Dóra 3 (3), Rippel Tamara 1.

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc

Büntető: 3/3 ill. 6/4

Kicsit túlizgultuk a mérkőzés elejét. Védekezésben minden szervezetten és kellő agresszivitással működött, támadásban azonban technikai hibák és eladott labdák jellemezték a játékunkat, amik után rendre gólt kaptunk. Csak a 4. támadásunkat sikerült kapura lövéssel befejeznünk, Kajdácsi Kinga szép átlövés góljával 1-3 volt az eredmény. Újabb technikai hiba után következett a nagyon korai időkérés. Változást a sérülésből felépülő Forgács Klaudia és a nagyon agilis Kerner Tünde góljai jelentették (10-10). Nagyobb sebességre kapcsoltunk és Kiss Gabriella indításgóljával a 23. percben a találkozó során előszőr vezettünk (12-11). A félidő végjátékában nem találtuk a balkezesek elleni védekezés kulcsát, Nagy Renáta átlövésből volt eredményes ezzel 14-14-re alakította a félidei eredményt.

A második játékrészt az ifjúsági csapat fiatalja, Rippel Tamara szélről lőtt gólja nyitotta meg. Létszámhátrányba kerültünk, védekezésünkben a baloldali védőpárunk nem volt igazán hatékony két gólt is onnan kaptunk, támadásban nagyon ügyesen oldották meg a befejezéseinket fiataljaink, Farkas Flóra és Szalai Kyra góljaival ismét egál volt a mérkőzés állása (21-21). Csiki Janka lendületes betörését csak szabálytalanul tudták megállítani, Kalmár Dóra biztos kézzel értékesített büntetője után ismét döntetlen volt az eredmény. Kettős emberelőnybe kerültünk, amit Kajdácsi Kinga ügyesen kihasznát (23-23). Kapus nélkül támadott ellenfelünk, Szalai Kyra és Kiss Gabriella üreskapus találatával, két gól volt az előnyünk (25-23). Ellenfelünk időkérése után ismételten a balkezes átlövőkkel gyűlt meg a bajunk, két egymást követő gólt kaptunk (25-25). Izgalmasan alakult a végjáték, nehezen tartottuk a gyakran szabálytalanul tevékenykedő beállójukat, aki 7 méterest és kiállítást harcolt ki. Ismét ellenfelünknél volt az előny, a fantasztikus napot kifogó Kerner Tünde góljával sikerült egyenlítenünk (31-31). Az utolsó támadásoknál mindkét csapat esetében játékvezetői ítélet vetett véget a gólszerzésnek.

Varga Márti: “Felemás érzések vannak bennem a mérkőzés kapcsán, 31 lőtt góllal hazai pályán bárki ellen sikeresek lehetünk, de hazai pályán nem kaphatunk ugyanennyit. Kimagasló egyéni teljesítmények és a sajátnevelésű ifjúsági játékosaink játékával elégedett lehetek, de alapembereink betlijét nem tudom elfogadni. Hiányozni fognak ezek a pontok a végelszámolásnál.”

Következő forduló: 

2021.12.03.,17:00 | Budapest, Elek Gyula Aréna, FTC U19 – Csepel DSE

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal és maszkban megtekinthető a helyszínen!

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI