NŐI FELNŐTT & IFI: Utolsó másodperces győzelem, várható vereség és egy magabiztos győzelem a mérleg!

Az előző hétvégén Üllőre látogatott felnőtt leány csapatunk, hogy megmérkőzzön a Vecsési SE csapatával. A mérkőzés kísértetiesen hasonlított a tavalyi őszi fordulóban játszott összecsapásra, az ellenfelünk szinte végig vezetett, a végén mégis mi hoztuk el a két pontot. A lányok küzdeni akarása dicsérendő, hiszen anélkül nem tudták volna visszahozni a mérkőzést, reméljük azonban, hogy részünk lesz pár nyugalmasabb percben is a közeljövőben.

Vecsési SE – Csepel DSE 24-25 (12-10)

Kezdő: Vukmann Viktória (kapus), Bálint Renáta 1, Forgács Klaudia 5, Balogh Vivien, Balogh Viktória 3, Kerner Tünde 2, Molnár-Gábor Dalma.

Csere: Lipovics Gabriella (kapus), Kanyik Boróka 5(4), Markos Réka 4, Kajdácsi Kata 1, Szabó Réka 4, Kalmár Dóra

Kiállítás:16 perc ill.:6 perc

Büntető:5/4 ill.:7/4

Varga Márta: “Ismét egy idegenbeli rangadó várt tanítványaimra Üllőn,a Vecsés ellen. Nem indult jól a találkozó, szépen kidolgozott helyzeteink voltak, de a befejezéseknél ismételten bizonytalankodtunk. A védekezésben nehezen találtuk meg a jobb szélsőjük elleni hatékony formát. A kapuscsere sem hozott áttörést ebben. Egy érdekes játékvezetői ítélet borzolta az amúgy sem nyugodt kedélyeket: egy szabálytalanságért sikerült két játékosomnak is progresszív büntetést alkalmaznia a játékvezető sporttársaknak .Emberhátrányból Forgács Klaudia és Kerner Tünde is eredményes tudott lenni, de ez is csak a zárkózásra volt elegendő. Hiányzott játékunkból az átütő erő,amit az előző fordulóban is hiányoltam. A második félidőben Szabó Réka percei következtek, indításból és szélről is eredményes volt. Lendületes játéka új színt vitt a támadásainkba. Markos Réka bátor átlövés góljai és betörésből szerzett büntetőjének köszönhetően a 48. percben sikerült kiegyenlítenünk. Vukmann Viktória bravúros hárításainál felcsillant a remény a fordításra. Egy emberelőnyös szituációban két védekezési hibát is elkövettünk,amiből gólok születtek. Feszült és izgalmasra sikerült a végjáték, Balogh Viktória szélről volt eredményes ,újra döntetlen volt az utolsó percben. Markos Rékát ismét csak szabálytalanul tudták megállítani, a hétméterest Kanyik Boróka higgadtan belőtte, először vezettünk a találkozón. 20 másodperccel a vége előtt a belső védelemben hibáztuk, kiegyenlített ellenfelünk. A gyors gólkezdést megakadályozta a rutinos Kökény Nóra, ami a szabályok szerint piros lap és büntető. Kanyik Boróka, bátran és nagyon vagányan belőtte ezt is. Hihetetlenül örültünk a bravúr pontoknak,nagyon sok feszültség szabadult fel mindenkiből a mérkőzés lefújásakor. Most a javunkra fordítottuk a találkozót, amihez gratulálok a lányoknak! Nagyon messze vagyunk még az elképzeléseinktől, de ez a győzelem önbizalmat kell, hogy adjon tanítványaimnak a következő idegenbeli, Szigetszentmiklós elleni mérkőzés előtt.”

A vecsési derbi után lányaink rögtön Csepel felé vették útjukat, hogy megmérkőzzenek a tavalyi bronzérmes Békéscsabával. A békési csapat több NBI-ben is játszó játékossal állt fel a pályára, nagyon sportszerűen és remekül játszottak. A mieink nem tudták felvenni velük a versenyt, azonban voltak szép és előremutató megoldásaink. Gratulálunk a Békéscsabának és a lányoknak is!

Csepel DSE – EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE 19-32 (9-15)

Kiállítás:4 perc, ill.:4 perc

7 méteres:4/4 ill.:5/4

Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta 2, Kanyik Boróka 1, Kajdácsi Kata, Szabó Réka, Benedek Réka 4, Szalai Kyra 4.

Csere: Pereznyák Anna, Markos Réka, Friedman Luca 1, Györki Zsuzsanna 5 (4), Kostyalik Vivien, Farkas Flóra 2, Horváth Dóra

Varga Márta: “A kora délutáni felnőtt találkozó után játszottunk a jó játékerőt képviselő békéscsabai lányokkal. 5 játékosuk az NB.I-es keretben készül és játéklehetőséget is kapnak a legmagasabb felnőtt bajnokságban. A bravúros felnőtt győzelem sokat kivett játékosaimból, sajnos ez látszott a találkozó első percétől. Benedek Réka átlövés góljaival még tartottuk a lépést, de hiányzott a csapatomból az átütő erő. Sem támadásban, sem védekezésben nem sikerült felvennünk a versenyt a nagy iramot diktáló csabai lányokkal szemben. A második félidőben Szalai Kyra és a születésnapos Györki Zsuzsi teljesítménye emelkedett ki, a többiek adósok maradtak ezzel. A játék minden elemében sokat kell javulnunk a szerdai, Szentendre elleni mérkőzésen, ahol a cél az első pontjaink megszerzése kell, hogy legyen.”

Ifi leányaink tegnap este a Szentendre ellen kaptak lehetőséget arra, hogy megszerezzék első bajnoki pontjaikat! Végig vezetve, magabiztos győzelmet arattak végül Budakalászon. Gratulálunk a lányoknak!

Szentendrei NKE – Csepel DSE 28-35 (15-19)

Kiállítás:4 perc, ill.:8 perc

7 méteres:5/4 ill.:4/3

Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta 8 (1), Kanyik Boróka 7, Kajdácsi Kata 5, Szabó Réka 1, Markos Réka 6, Szalai Kyra 2.

Csere: Csiki Janka 1, Csányi Lili 3 (1), Pereznyák Anna, Friedman Luca, Györki Zsuzsanna, Kostyalik Vivien 1, Farkas Flóra 1, Horváth Dóra

Varga Márta: “Budakalászra látogattunk a hétközi fordulóban. Az első pontjaink megszerzése volt a cél, és ennek megfelelően motiváltak voltak a lányok. A 9. percben már 8-2-re vezettünk. Támadásban szépen kialakított helyzeteinket gólokra tudtuk váltani, Markos Réka és Kajdácsi Kata jóvoltából. A védekezésünkkel adódtak problémák, hiányoztak a védések és a megállító faultok. A szünetben erre hívtam fel a figyelmet, kicsit sikerült előrelépnünk ebben is, Szalai Kyrának és Kanyik Borókának köszönhetően. Bálint Renáta nagy kedvvel és igen gólerősen játszott, és a serdülők közül Csányi Lili is élt a játéklehetőséggel, és gólokkal járult hozzá magabiztos győzelmünkhöz.