NŐI FELNŐTT: Megnyertük a bajnokságot Gárdonyban!

Női felnőtt csapatunk annak tudatában ment a Gárdony-Pázmánd elleni mérkőzésre, hogyha ki is kapnak, akkor is bajnokok lehetnek, a lényeg csak, hogy 8 gólnál kevesebbel történjen meg a vereség. Azonban a cél nem ez volt, hanem a két pont. Ez sajnos most nem jött össze a lányoknak, de a bajnoki arany viszont igen! Gratulálunk nekik!

Gárdony-Pázmánd NKK- Csepel DSE 23-21 (14-11)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Szabó Réka, Kanyik Boróka 2, Kajdácsi Kinga 9 (5), Kajdácsi Kata 5 (1), Csiky Janka 1, Molnár-Gábor Dalma 2.

Csere: Vukmann Viktória (kapus), Kalmár Dóra 1, Balogh Vivien 1, Bálint Renáta, Pereznyák Anna, Farkas Flóra

Kiállítás:10 perc ill. 10 perc

Büntető:4/2 ill. 8/6

Varga Márti: “A Gárdony otthonában is a tőlünk megszokott határozott védekezéssel kezdtük a találkozót. A játékvezetők nehezen tolerálták kemény, de szabályos védekezésünket, így a mérkőzés 4. percében kettős emberhátrányba kerültünk, a 10. percben pedig már harmadszorra voltunk hátrányban. Pereznyák Anna betörésből 7 méterest harcolt ki, amit Kajdácsi Kinga értékesített. Ezt a periódust 2:2-vel hoztuk le, ami rendkívül dicséretes. Molnár-Gábor Dalma lerohanásból lőtt góljával sikerült egyenlítenünk (5-5). Kajdácsi Kata percei következtek, három egymás utáni találatával sikerült átvennünk a vezetést. A félidő végére azonban nagyon pontatlanok voltak a befejezéseink és ellenfelünk gyors gólokkal 3 gólos előnybe került.

A szünetben sokkal lendületesebb és szélesebb támadójátékot kértem a lányoktól. Kalmár Dóri és Kajdácsi Kata betörésből lőtt góljaival megkezdtük a zárkózást. Az első felnőtt mérkőzését játszó Farkas Flóra bátor betöréséből kiállítást és 7 méterest harcolt ki. Az emberelőnyben a hosszú betegség után újra pályára lépő Balogh Vivien góljának örülhettünk (16-15). Szépen kidolgozott helyzetek és rettenetesen pontatlan befejezések jellemezték a játékunkat, ebben a periódusban. Szélső pozícióban játszó játékosaink nem igazán tudtak túljárni Binó Boglárka eszén. Négyszer támadhattunk az egyenlítésért, de csak az 5. támadásunkat tudtuk gólra váltani. Az 57.percben Kanyik Boróka átlövés góljával 19-19-re alakítottuk az eredményt. Nagyon sok energiát elvett a csapatomtól a folyamatos zárkózás. A végjátékban nem sikerült jól döntenünk a befejezéseknél, a gárdonyi fiatalok megérdemelten tartották otthon a két pontot. Több poszton is tudásunk alatt teljesítettünk.  A mérkőzést nem is, viszont a bajnokságot sikerült megnyernünk!! Óriási gratuláció az egész csapatnak és a stábnak!”