NŐI FELNŐTT NBI/B: Végletekig kiélezett mérkőzésen szereztük meg első pontunk!

Szombaton igazi alsóházi rangadót tartottunk a Laurencz csarnokban! Felnőtt női csapatunk a Tempo gárdáját fogadta hazai pályán. A lányok nagyon készültek arra, hogy megszerezzék első győzelmüket a bajnokságban, a második félidőben sokáig vezettek is, de végül döntetlennel és pontosztozkodással fejeződött be a találkozó. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki kilátogatott a mérkőzésre és szurkolt a lányoknak!

Csepel DSE – Tempo KSE 23-23 (10-10)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus) Kiss Gabriella 1, Potondi Diána 4, Kajdácsi Kinga 6, Kiss Virág, Kerner Tünde, Molnár-Gábor Dalma 2

Csere: Lipovics Gabriella (kapusok), Kalmár Dóra, Kemenczik Martina 1, Bálint Renáta 2, Pervein Orsolya 3 (3), Szalai Kyra, Kanyik Boróka, Balogh Viktória, Farkas Flóra 4

Kiállítás: 8 perc ill. 8 perc

Büntető: 4/3 ill. 5/2

Varga Márti: Kissé túlizgultuk a mérkőzés elejét, nehézséget okozott Hegedűs Dorottya semlegesítése, átlövésből lőtt találataival hamar vezetéshez jutott ellenfelünk. A korai időkérést követően –ahol próbáltam megnyugtatni a lányokat – Kajdácsi Kingát csak szabálytalanul tudták megállítani. Pervein Orsolya értékesítette a büntetőt és emberelőnyben zárkózhattunk. Potondi Diána átlövés gólja és az ifjúsági korú Farkas Flóra szélről lőtt találatával kiegyenlítettünk (7-7). Sikeresen kivédekezett emberhátrány után Kiss Gabi labdaszerzéséből Molnár-Gábor Dalma indításgóljával először vezettünk a mérkőzésen (8-7). Kaffka Eszter parádés ziccer védéseivel sikeresen elbizonytalanította ellenfelünk szélső játékosait. Fegyelmezetten, férfiasan kemény védekezésünket Szalai Kyra nagyon jól irányította.  A félidő utolsó percében egy átlövésből kapott góllal ismét ellenfelünknél volt az előny. Utolsó támadásunknál Balogh Viktória betöréséből büntető lövéshez jutottunk, amit Pervein Orsi ismét biztos kézzel értékesített (10-10).

Remekül kezdtük a második játékrészt, Kajdácsi Kinga átlövésből volt eredményes, Kaffka Eszter bravúros 7-es védése, indításból Bálint Renáta gólja után először vezettünk 2 góllal (12-10). Ismét egy Kaffka védés, indítás Molnár-Gábor Dalma gól. Lendületes játékunkkal teljesen összezavartuk ellenfelünket (15-10). Időkérésük után emberhátrányba kerültünk, ahol kicsit megzavarodtunk. Farkas Flóra szélről volt ismét eredményes (17-12). Szalai Kyra szabálytalanságát honorálták kiállítással és büntetővel a játékvezetők, 3 kiállítását követően a lelátóra kényszerült. Ebben a periódusban nem találtuk a megoldást Fundák Annamária játékával szemben (18-16).

Ellenfelünk átvette a mérkőzés irányítását, Kajdácsi Kinga szabálytalanságát követően újra emberhátrányba kerültünk. Két üres kapus gól után ismét a Temponál volt az előny. Kemenczik Martina és Kajdácsi Kinga gólja kicsi megnyugvást adott ebben a zűrös szakaszban. (20-21) Egyetlen percig nem adták fel a lányok. Kaffka Eszter ziccer védése lehetőséget adott a zárkózásra, Farkas Flóra és Kajdácsi Kinga góljaival sikerült kiegyenlíteni a mérkőzés utolsó két percében. Hihetetlen izgalmakat és hatalmas küzdelmet hozott a végjáték, de egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie.

Gratulálok az első ponthoz!

Következő forduló:

Női NBI/B Keleti csoport, 8.forduló | Csepel DSE – Oxxo Energy Orosházi NKC

2021.11.06. 16:00, Laurencz László Sportcsarnok

Jegyár: 500 ft

Hajrá lányok, hajrá Csepel! 💙❤️ #csakaXXI