NŐI FELNŐTT NBII BESZÁMOLÓ: Abonyból is elhozták a két pontot a lányok!

Női NB II. bajnoki mérkőzés, 4. forduló | Ceglédi KCSE – Csepel DSE 33 : 25 (18 : 13)

Időpont: 2022.10.09 – 15 óra

Helyszín: Varga István Sportcsarnok, Abony – 80 néző

Összeállítás: Mistina Fanni (kapus) – SZIJÁRTÓ Helga 8 gól, Kajdácsi Kinga 2 gól, Vad Anna 2 gól, KAJDÁCSI Kata 6 gól, Vajda Luca 6 gól, Szabó Réka 4 gól

Cserék: Molnár-Gábor Dalma 2 gól, Szécsi Adrienn 1 gól, Kanyik Boróka 1 gól, Lipovics Gabriella kapus, Forgács Viktória, Biszák Aletta 1 gól, Pallagi Rebeka

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, már az első támadásunkat gólra tudtuk váltani Vad Anna révén. Ezt egy labdaszerzés követte, és Szijártó Helga indításából Vajda Luca volt eredményes. Egy újabb labdaszerzést követően balszélen sikerült helyzetet kialakítani, és Szabó Réka góljával már 3:0-ra vezettünk 02:04-nél. Ellenfelünk 03:04-nél lőtte az első gólját 7m-esből. Gyorsközépkezdésből Szijártó Helga, majd egy újabb labdaszerzést követően Vajda Luca is eredményes volt, így 4 percnél 5:1-re módosult az eredmény. Labdaeladásokat követően lerohanásból 2 gyors gólt kaptunk, így gyorsan 2 gólra csökkent az előnyünk. Innen egy remek periódust produkáltak a lányok, Kajdácsi Kata 2 góljával, Vajda Luca, Szijártó Helga és Vad Anna 1-1 góljával a 12. percben már 6 gól volt a különbség.

A 15. percben ellenfelünk időt kért, ami eredményesnek bizonyult, 3 kapott gólra csak Helga tudott válaszolni. Ennek köszönhetően a 20. percben már csak 4 gól volt az előnyünk. Ekkor mi is időt kértünk, és 25:43-nál kialakult az addigi legnagyobb különbség, 16:9-re elhúztunk ellenfelünktől. Ezt követően elkövettünk néhány buta hibát, így egymás után 4 gólt kaptunk, de az utolsó percben Kata és Helga is eredményes tudott lenni, így 18:13-as vezetéssel zárult az első félidő.

A 2. félidőben az első 10 percben 5 gólt kaptunk, amire mi csak két góllal tudtunk válaszolni. Sajnos a kettős emberelőnyünket sem tudtuk gólra váltani, így az eredmény 21:18-ra módosult, ekkor kikértük 2. időnket is. Az 51. percig felváltva estek a gólok, de ekkor 26:23-as állásnál Mistina Fanni 7m-est védett, ami lendületet adott a csapatnak. Réka, Boróka, Dalma és Helga góljaival, illetve egy újabb 7m-es hárításával 57:35-nél ismét 7 gólra tudtuk növelni az előnyünket (30:23). A hátralévő percekben Dalma, Réka és Ata (7m-esből) is gólt tudott lőni, amire már csak 2 góllal tudott válaszolni ellenfelünk, így alakult ki a 33:25-ös végeredmény.

Erdős Éva: “Tapasztalhattunk pozitív változást, főleg az első félidőben a védekezés tekintetében. Sok labdát szereztünk, amiből gyors gólokat tudtunk lőni, de mellette sok olyan buta hibát is elkövettünk, amivel bizonyos periódusokban magunkra húztuk ellenfelünket. A 8 gólos különbségnek örülünk, de lehetett volna ennél több is.”

A lányok a hétvégén hazai pályán fogadják a Vecsés együttesét! 

Program

🇭🇺 Női felnőtt NBII, déli csoport, 5. forduló
🆚 Csepel DSE – Vecsési SE
🗓 2022.10.15., szombat, 18:30
📍 Helyszín: Csepel, Laurencz László Sportcsarnok

Hajrá lányok, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI