NŐI FELNŐTT NBII BESZÁMOLÓ: Végig vezetve, magabiztosan győzték le a Vecsést a lányok!

Női NB II. bajnoki mérkőzés, 5. forduló | Csepel DSE vs. Vecsési SE 32 : 30 (18 : 12)

Időpont: 2022.10.15 – 18 óra 30

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok, Csepel – 100 néző

Összeállítás: Mistina Fanni (kapus) – Szijártó Helga 3 gól, Kajdácsi Kinga 1 gól, Vad Anna 4 gól, Kajdácsi Kata 4 gól, KANYIK Boróka 7 gól, Forgács Viktória 3 gól

Cserék: Molnár-Gábor Dalma, Szécsi Adrienn, VAJDA Luca 7 gól, Lipovics Gabriella kapus, Szabó Réka 1 gól, Biszák Aletta 2 gól

Úgy készültünk erre a mérkőzésre, hogy különösen nagy jelentősége lesz annak, hogy mennyire tudunk hatékonyak lenni a távoli zónából érkező lövésekkel szemben. Már a mérkőzés elején beigazolódott, hogy várhatóan sok lövés fog érkezni a kapunkra, hiszen Mistina Fanninak 2 átlövést is hárítani kellett. Ebben a periódusban támadásban egy lehetőségünk volt, de azt Szijártó Helga sajnos elhibázta. A 3. perc elején Kanyik Boróka átlövésből szerezte meg csapatunk és a mérkőzés első gólját. Ellenfelünk 3:20-nál volt először eredményes 7m-esből. Vad Anna büntetőből szerzett gólja után emberhátrányba kerültünk. Boróka kapufája után Fanni újabb átlövést hárított, de a kipattanó labdát nem sikerült megszerezni, és a szélről érkező lövés ellen már tehetetlen volt. Innentől kezdve felváltva estek a gólok, és a 15. perc elején döntetlen állásnál (6:6) kettős emberhátrányba kerültünk, amiből viszonylag jól jöttünk ki, hiszen ez idő alatt 1 gólt kaptunk. Anna, Helga és Boróka góljaival sikerült átvenni a vezetést, és a 22. percben 3 gólra növeltük előnyünket (11:8). Az utolsó 6 percben a lányok nagyobb fokozatra kapcsoltak, így 6 gólos vezetéssel (18:12) zártuk az első félidőt.

A 2. félidő elején ellenfelünk kétszer is betalált, amire Viki 2, Luca 2 és Boróka 1 góllal tudott válaszolni. A 37. percben 6 gólos különbségnél Dalma kiállítása után sajnos támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk, így a 40. percben már csak 3 gól maradt az előnyünkből. A 48. perc közepére Luca és Boróka vezérletével 28:21-re módosult az eredmény, és a védekezésünk is sokkal jobban működött. Ellenfelünk kapus nélküli, 7:6 elleni játéka sem volt eredményes, ebben a periódusban csak 1 gólt kaptunk. A 49. percben ismét hátrányba kerültünk, és a Vecsés ezt jól használta ki, védekezésben változtattak, és 28:24-re felzárkóztak. Az 56. perc elején időt kértünk, de az utolsó 4 percben kapkodva játszottunk. Technikai hibákat vétettünk, rossz döntéseket hoztunk, amit ellenfelünk kegyetlenül kihasznált, így alakult ki a 32:30-as végeredmény.

Erdős Éva: “Egy sima győzelemnek ígérkező mérkőzést rontottunk el az utolsó pár percben, amiből feltétlenül tanulnunk kell mindannyiunknak. Mindenképpen szeretném kiemelni Boróka játékát, mert támadásban és védekezésben is remekül teljesített.”

Gratulálunk lányok, csak így tovább! Hajrá Csepel!