NŐI FELNŐTT: Túlizgult bajnokavató mérkőzés!

CSDSE-Dabasi KC VSE 26-30 (15-18)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus), Bálint Renáta, Balogh Vivien, Kajdácsi Kinga 5, Kajdácsi Kata 4, Kerner Tünde, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Vukmann Viktória, Lipovics Gabriella (kapusok), Kanyik Boróka 7 (2), Klacsák Zsófia 4, Szabó Réka 5, Csiki Janka, Kalmár Dóra, Pereznyák Anna, Szalai Kyra

Kiállítás: 6 perc ill. 12 perc

Büntető: 4/2 ill. 4/3

Varga Márta:Fantasztikus hangulatban, teltház előtt fogadtuk a szezon utolsó mérkőzésén a Dabas KC VSE fiatal csapatát. Nem éppen erről a kezdésről álmodtunk, pontatlan befejezések és puhány védekezés jellemezte az első periódusban a játékunkat. Ellenfelünk kihasználta kezdeti bizonytalanságunkat és 5-1-re vezetett. Az időkérésnél próbáltam megnyugtatni a lányokat és határozottabb védekezést kértem tőlük. Kajdácsi Kata, Kanyik Boróka és Szabó Réka góljaival elkezdtünk zárkózni, de ma valahogy nem működött a védelem és a kapusok közötti kapcsolat. Védett labda hiányában a rendezetlen védelem elleni játékunkat sem tudtuk ellenfelünkre erőltetni. Kajdácsi Kinga két góljával is csak 15-18-ra tudtuk alakítani szünetre az eredményt.

Nyugalomra, higgadt játékra és keményebb védekezésre buzdítottam a lányokat. Szemmel látható volt, hogy a bajnokavatással járó hangulaton nem tudnak úrrá lenni.

A második félidő elején Kajdácsi Katát csak szabálytalanul sikerült megállítani, a büntető elmaradt, de kettős előnyben folytathattuk a játékot. Klacsák Zsófia és Kajdácsi Kata góljaival sikerült felzárkóznunk. Kétszer is támadhattunk az egyenlítésért, sajnos kimaradtak a helyzeteink. Szabó Réka labdaszerzéséből gól született, de azonnal érkezett a válasz. Nagy küzdelmet hozott a végjáték, emberhátrányba kerültünk, de sikerült egy büntetőt kiharcolnunk. Sajnos kimaradt és ismételten gólt kaptunk. Teljesen megérdemelten nyert ellenfelünk. Szabó Réka, Kajdácsi Kata, Klacsák Zsófi és Kanyik Borókán kívül a többiek adósok maradtak a jó teljesítménnyel.

A vereség ellenére is fölényesen lettünk a Déli csoport bajnokai, amihez tiszta szívből gratulálok mindenkinek, aki segítette munkánkat! Sporttörténelmet írtunk!”

Hajrá Csepel! #csakaXXI