NŐI FELNŐTT: Új arcok a csapatban!

A téli szünetben kisebb átalakuláson ment keresztül női felnőtt csapatunk. A lányoktól távozott Vajda Luca,- akinek ezúton is köszönjük a munkáját -, és érkezett három új játékos.

Azt hiszem bátran mondhatjuk, hogy jelentős erősítés érkezett kapus posztra Binó Boglárka személyében, aki a Kispest NKK csapatától érkezett hozzánk. Bogi a pályafutását Szombathelyen kezdte, majd a Győri Audi ETO KC csapatába igazolt, ahonnan több első- és másodosztályú csapathoz kölcsönadták, biztosítva ezzel fejlődését. Legjobb eredményének a 2018-as, hazai rendezésű junior Világbajnoki címét tartja, amihez bravúros védéseivel nem kis részben járult hozzá.

Forrás: Győri Audi ETO KC

Binó Boglárka: “Mindenképp szeretnék a csapat hasznos tagja lenni és minél több győzelemnek örülni a mérkőzések lefújása után! Nagyon fiatal és pörgős csapatba érkeztünk, ezért hiszem, hogy a tavaszi szezonban minden mérkőzésen a maximumot fogjuk magunkból kihozni! A csajok nagyon aranyosak és hamar befogadtak minket, ebben is megmutatkozik mennyire szuper helyre érkeztünk! Nagyon várom már az első tétmérkőzést a Csepel színeiben, remélem szombaton elkezdjük a 2 pontok bezsebelését!”

Belső posztra, pontosabban irányító szerepkörbe érkezett Szabó Janka, aki szintén a Kispest csapatától tette át székhelyét Csepelre. Janka Szekszárdon ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, majd gyorsan elkerült a Dunaújvárosi akadémiára. Felnőtt pályafutása során megfordult Szegeden, Szombathelyen, Dorogon és Szekszárdon is, mielőtt 2021-ben Kispestre igazolt volna. Személyével egy nagyon agilis játékossal bővült a csapat, aki nem csak a góltermelésben, de a helyzetteremtésben és védekezésben is főszerepet játszhat a szezon második felében.

Forrás: Kispest NKK

Szabó Janka: “Fejlődni bármeddig lehet, így számomra ez az elsődleges célok között van. Ki akarom aknázni mindazt ami bennem van, amihez sok munka kell, de a megszállottja vagyok, így ezzel nem lesz gond. Tanulni akarok a többiektől, és remélem én is a segítségükre leszek. A körülmények, a lehetőségek adottak, így azt gondolom nem lesz gond. Fiatal a csapat tele ambícióval, keményen dolgozik mindenki, szóval hiszem, hogy a sok munka meg fogja hozni a gyümölcsét. Én mindenképpen a dobogó valamelyik fokán látom a csapatot az év végén.”

Csóka Eszter a közvetlen csoport rivális Inárcstól érkezett hozzánk a téli szünetben. Szintén belső posztokon bevethető játékosról van szó, aki már előző csapataiban is jeleskedett a gól szerzésben. Eszter a Büki TK-ban kezdett el kézilabdázni, majd az egyetemi tanulmányai miatt a TFSE-be igazolt, ahol két szezonon keresztül erősítette a harmadosztályban játszó csapatot. Eddig nagyon jó idényt fut, hiszen 10 mérkőzésen már 60 gólnál jár, amit remélünk a Csepel színeiben még tovább fog gyarapítani.

Forrás: TFSE

Csóka Eszter: “Célom, hogy a tavaszi szezonba erősíteni tudjam a csapatot és a dobogó valamelyik fokán helyet kapjunk. Szeretnék magas színvonalú meccseket játszani és élvezni a kézilabdát.”

A lányokat akár már most hétvégén is láthatják játszani azok, akik elkísérik a csapatot a tavaszi szezon első mérkőzésére a Fradi otthonába.

Következő forduló programja

🇭🇺 Női felnőtt NBII, déli csoport, 12. forduló
🆚 FTC U22 – Csepel DSE
🗓 2023.02.18., szombat, 16:30
📍 Helyszín: Budapest, Elek Gyula Aréna

Hajrá lányok, hajrá Csepel!💙❤️ #csakaXXI