NŐI & FÉRFI FELNŐTT: Fantasztikus győzelmek és felejthetetlen élmény a szurkolóktól!

A hétvégén több mérkőzésünket is a Laurencz László Sportcsarnokban játszottuk, női felnőtt csapatunk idén először léphetett pályára hazai környezetben. A női mérkőzés előtt egy nagy meglepetésnek lehettek részesei a nézők, hiszen szurkoló táborunk, az Ultras Csepel, idén szintén először látogatott ki a csarnokba, amit egy csodálatos koreográfiával köszöntöttek, majd végig szurkolták a nők és a férfiak meccsét is. Ezúton is köszönet nekik!

Női felnőtt mérkőzés

Csepel DSE – Gárdony-Pázmánd NKK U22 27-19 (11-10)

Kezdő: Vukmann Viktória (kapus), Bálint Renáta 2, Forgács Klaudia 1, Balogh Vivien 4, Balogh Viktória 5 (1), Kerner Tünde, Molnár-Gábor Dalma 3.

Csere: Lipovics Gabriella (kapus), Pártos Orsolya 1 (1), Kajdácsi Kata 3, Kalmár Dóra 4 (4), Kanyik Boróka, Szabó Réka 2, Friedmann Luca, Sebők Barbara 1, Szalai Kyra 1.

Kiállítás:6 perc ill.:10 perc

Büntető:10/6 ill.:4/4

Rossz emlékekkel lépett pályára női felnőtt csapatunk a hétvégi ellenfelünkkel szemben, hiszen tavaly ilyenkor csúnya vereségbe futottunk bele Pázmándon. A mérkőzést a Gárdony kezdte jobban, vezettek is, de félidőre sikerült megfordítani az eredményt. A második félidőben mintha egy másik csapat lépett volna pályára. A védekezés összeállt végre és támadásban is megtalálták a góllövő kezüket a lányok. Köszönjük a szurkolóknak a felejthetetlen élményt, amivel megajándékoztak minket a mérkőzés előtt.

Varga Márta: “Végre hazai pályán játszhattuk a negyedik fordulóban a fiatal gárdonyi kézilabdások ellen. Fantasztikus hangulatot teremtettek szurkolóink, felejthetetlenné téve -hivatalosan is – az első női felnőtt bajnoki mérkőzést a Laurencz László Sportcsarnokban. Balogh Viktória góljaival kezdődött a találkozó, de nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, ellenfelünk kiegyenlített. Védekezésben nehezen találtuk a megoldást átlövőikkel szemben, és a kapuban sem voltunk a helyzet magaslatán. Balogh Vivien és Molnár-Gábor Dalma góljaival visszavettük a vezetést. A kapuscserének és Kajdácsi Kata lendületes játékának köszönhetően egy gólos vezetéssel fordultunk. A második játékrészben nagyobb sebesség fokozatra kapcsolva, előnyös helyzeteinket remekül kihasználva, egy 5-0-s sorozattal magabiztos előnyhöz jutottunk. Kalmár Dóra biztos kézzel értékesített büntetői, Lipovics Gabriella ziccer védései lendületet adtak csapatomnak. Nagy örömünkre Pártos Orsolya hosszú idő után újra a pályán volt. Magabiztosan tartottuk itthon a két pontot, együtt örülve hálás szurkolóinkkal. Számítunk rájuk a Tápiószele elleni idegenbeli rangadón, vasárnap 16.00 órakor Szászbereken.”

Női ifjúsági mérkőzés

Kisvárda – Csepel DSE 31-20 (19-7)

Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta 3, Kanyik Boróka 4 (1), Kajdácsi Kata 1, Markos Réka 2, Farkas Flóra, Szalai Kyra 1

Csere: Purthál Jázmin (kapus), Szabó Réka 1, Csányi Lili 1, Pereznyák Anna, Friedman Luca 6, Kostyalik Vivien, Horváth Dóra, Medveczky Noémi 1

Kiállítás:10 perc, ill.:6 perc

7 méteres:4/4 ill.:5/4

Varga Márta: “Tudtuk, hogy nem lesz könnyű 4 órás utazást követően játszani egy jó képességű csapat ellen. Az első félidő azonban rémálom volt. Meghatározó játékosaim befejezései pontatlanok voltak, amit azonnal góllal büntettek a gyors kisvárdai szélsők. A felállt fal elleni támadójátékunk katasztrofális volt. A második játékrészben Friedman Luca kimagasló egyéni teljesítménye és Kanyik Boróka feljavuló játéka csak arra volt elegendő, hogy csökkentsük a különbséget. Fiataljaink nem igazán tudtak hozzátenni a mérkőzéshez. Bízom benne, hogy okulásként szolgál ez a játék, és a következő Hajdúnánás elleni találkozón nem követjük el ezeket a hibákat.”

Felnőtt férfi mérkőzés

Csepel DSE – Dunaharaszti MTK 30-26 (12-11)

Keret: Horváth Márton(kapus) – Puskás Richárd 2 (1) gól, Kuncz Márk 4 gól, Kaposvári Márk 6 (1) gól, Kalmár Balázs 2 gól, Berzéky Bence 6 gól, Emberovics Milán 8 (3) gól.

Csere: Györki Tamás (kapus) – Tengely Bálint, Tóth Máté, Tótfalusi Gergő 1 gól, Szabó Adrián, Tóth Ambrus, Sárácz Gorán, Balogh Soma 1 gól.

Győzelemmel és gyönyörű játékkal hálálta meg a szurkolótábornak a férfi csapat azt, hogy maradtak a női mérkőzés után szurkolni!  A hangulat nagyon jó volt, de félidőig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a fordulásnál csupán egy gólos előnyt tudhatott magának csapatunk. Aztán a második félidőben valami felszakadt, talán az ellenfél is elfáradt és a gyors lerohanás góloknak köszönhetően nagyobb előnyre tudtunk szert tenni. A végén már egy-két hiba is belefért. A mérkőzésen megsérült Tóth Máté, neki mielőbbi felépülést kívánunk! Szép volt fiúk, csak így tovább!

Bona Gergő: “Rendkívül boldog vagyok, és nem elsősorban azért, mert magabiztosan legyőztük a tavalyi csonka szezon első helyezett csapatát, hanem mert már a hét közepétől éreztem az edzéseken, hogy jó lesz a csapat. Ez számomra nagyon megnyugtató, egyre inkább egymásra hangolódunk a srácokkal! S egy dolog biztos, nem fogunk megelégedni és hátradőlni, dolgozunk tovább!”

Férfi ifjúsági mérkőzés

Csepel DSE – Fiatal Kézilabdások SE 37-31 (21-16)

Bona Gergő: “Kicsit ugyan fáradtak voltunk, a felnőtt meccs miatt, s ez látszott a védekezésünkön, de gond nélkül szereztük meg ötödik győzelmünket. Különösen örülök Berzéky Bence, Tótfalusi Gergő és Szabó Adrián jó játékának!”