NŐI & FÉRFI FELNŐTT: Zsinórban a negyedik is megvan!

Hétvégén felnőtt női csapatunk Szászberekbe utazott, hogy megmérkőzzön a Tápiószelével. Aki követi a bajnokságot tudhatja, hogy igazi rangadónak számított a mérkőzés, a tabella első két helyezett csapata találkozott. Nálunk pozitív előjel volt, hogy a sérültek közül egyre többen tudtak bekapcsolódni az edzésmunkába és tudtak csatlakozni a mérkőzés kerethez. Ennek ellenére nem kezdtük jól a mérkőzést, de végül a második játékrészben magára talált a csapat és sikerült elhozni a nagyon fontos két pontot. A fiúknál is kiegyenlített csatát hozott a szombati hazai találkozó, ahol a Szigetszentmiklós NBII-es csapatát fogadta férfi felnőtt csapatunk. A felek sokáig fej-fej mellett haladtak, és egy utolsó másodperces gólnak köszönhetően tudtuk megnyerni a mérkőzést. Mindkét csapatunk folytatta 4 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát!

Gratulálunk a lányoknak és a fiúknak is!

Női felnőtt mérkőzés

ENUSE – Csepel DSE 25-26 (14-12)

Kezdő: Lipovics Gabriella (kapus), Bálint Renáta, Forgács Klaudia 4, Pártos Orsolya 9 (1), Balogh Viktória 4, Friedman Luca, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Kajdácsi Kata 3, Kanyik Boróka, Szabó Réka, Markos Réka, Kerner Tünde 4, Kalmár Dóra1(1).

Kiállítás:10 perc ill.:14 perc

Büntető:3/2 ill.:5/2

Varga Márta: “Rangadóra utaztunk Szászberekre, ellenfelünk ideiglenes otthonába. Nem kezdtük jól a találkozót, remekül kialakított helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Rendre túlizgultuk a befejezéseinket. Szélről nagyon bután lőttünk. Pártos Orsolya átlövésből lőtt találataival sikerült a zárkózás. Két egymást követő emberhátrányunkat kíméletlenül kihasználta ellenfelünk. A kapuban feljavuló Lipovics Gabriella védéseiből Kerner Tünde indításgóljaival ismét sikerült felzárkóznunk. A szünetben próbáltam megnyugtatni fiatal tanítványaimat és a koncentrált befejezésekre hívtam fel a figyelmet. A második félidő Kajdácsi Kata és Balogh Viktória találataival kezdődött és a vezetést is sikerült átvennünk. Sajátos játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket. Forgács Klaudia emberhátrányban lőtt góljával lendületet nyert csapatom, majd ismét Pártos Orsolya volt zsinórban 3-szor is eredményes. 18-22 volt a javunkra, de nem nyugodhattunk meg, mert újfent hátrányba kerültünk. Szélről változatlanul sokat hibáztunk, de Lipovics Gabriella védései átsegítettek a nehézségeken. A végjátékban helyén volt a lányok szíve és óriási csatában hihetetlenül értékes győzelmet arattunk. Gratulálok a lányoknak, hogy töretlen hittel küzdöttek az utolsó percig, és a javukra fordították a minden tekintetben nehéz mérkőzést. Ebből önbizalmat kell hogy merítsenek, jó úton járunk!”

Felnőtt férfi mérkőzés

Csepel DSE – Szigetszentmiklósi KSK 26-25 (11-14)

Keret: Horváth Márton(kapus) – Tótfalusi Gergő 3 gól, Berzéky Bence 3 gól, Kaposvári Márk 7 gól, Kalmár Balázs 1 gól, Kuncz Márk 1 gól, Emberovics Milán 6 (1) gól.

Csere: Györki Tamás, Veszprémi Zsolt (kapusok) – Tengely Bálint 4 gól, Kanyik Barnabás, Puskás Richárd, Kincse Balázs, Tóth Ambrus, Csepregi Tamás, Balogh Soma 1 gól

Bona Gergő: “A zsinórban megszerzett három győzelmünk után is tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés a Szigetszentmiklós II. csapata ellen. Ráadásul jól ismerték játékunkat, hiszen a Tököl elleni találkozónkat rögzítették. A találkozó elején szinte felváltva estek a gólok, ám 4-5-ös állásnál sikerült némileg magunkhoz ragadni az irányítást és egy 3-0-ás rohammal, kétgólos előnyre tettünk szert (7-5). Vendég időkérés következett, rendezték soraikat és 8-8-nál utolértek minket. A Szigetszentmiklós ezután lendületben maradt és a félidő utolsó 10 percében dominált, mi pedig egyre többet hibáztunk, így az első játékrész után három gólos hazai hátrányt mutatott az eredményjelző. A második félidő elején látszott, hogy elszántan jöttünk ki az öltözőből és jó néhány tetszetős támadást vezettünk. Szívós munkával 13 percnyi játék után sikerült kiegyenlíteni (19-19). Ezután komoly küzdelem alakult ki, hiszen a Miklósiak is összeszedték megmaradt erejüket és nem engedték a mérkőzést kicsúszni kezeik közül. Az utolsó előtti percben Kalmár Balázs góljával újra nálunk volt az előny (25-24), de a vendégeknek sikerült az újfent kiegyenlíteni. Úgy tűnt pontosztozkodás lesz a vége, ám ekkor következett egy hazai időkérés kilenc másodperccel a vége előtt. A megbeszéltek szerint Tótfalusi Gergő kulcsfontosságú feladatot kapott az utolsó támadásunknál, aki végül remek egyéni teljesítmény után megszerezte a győztes találatot!”

A soron következő hétvégén felnőtt női csapatunk fogadja hazai pályán a VSK Tököl csapatát! Minden érdeklődőt és szurkolót szeretettel várunk! A mérkőzés ideje alatt büfé üzemel a csarnokban!

Hajrá Csepel!