NŐI IFI: Álomszerű védekezés, bravúros kapusteljesítmény

Tegnap női ifjúsági csapatunk a Kőér utcába látogatott a Pénzügyőr csapata fogadta őket az NBI-es ifjúsági bajnokság 6. fordulójában. Nem a csepeli lányok voltak a mérkőzés esélyesei, mivel ellenfelük több erős csapattal is szoros mérkőzéseket játszott és jelenleg is harmadik a tabellán. A cél a küzdés és a tisztes helytállás volt, azonban a lányok minden képzeletet felülmúlóan játszottak és gyertek végül 13 góllal úgy, hogy mindössze 11 gólt kaptak! Gratulálunk a lányoknak és az edzőknek is! Szép volt!

Pénzügyőr SE – Csepel DSE 11-24 (4-12)

Kiállítás: 8 ill. 10 perc

7 méteres: 4/2  ill. 7/6

Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta 2, Kanyik Boróka 7, Kajdácsi Kata 2, Friedman Luca 1, Medveczky Noémi 1, Markos Réka 2

Csere: Pereznyák Anna, Györki Zsuzsanna, Kajdácsi Kinga 7 (6), Pallagi Rebeka 1, Szabó Réka 1, Rippel Tamara

Varga Márta: “Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, ellenfelünk remek sorozaton van túl. Pontosan ezért nagyon bátor, fegyelmezett játékot kértem a lányoktól a mérkőzés előtt. Amit ma a pályán művelek a lányok minden képzeletemet felülmúlta.

Az első perctől kezdve hihetetlenül szervezetten, keményen védekeztünk, ha hibáztunk a kapuban Lakatos Szintia segített. Lerohanásból Markos Réka és Kanyik Boróka többször is betalált. A 13. percben 6-4-re vezettünk, és amit ezután hátul produkáltunk, nehéz jelzőkkel illetni. 17 percig nem kaptunk gólt, úgy, hogy háromszor voltunk emberhátrányban, támadásban a belső pozíciókból szépen kidolgozott helyzeteinket gólra tudtuk váltani. Hiányérzetem a szélső helyzeteink értékesítése kapcsán lehet csak, de az egész csapat eksztázisban játszott.

A szünetben türelmes, végletekig kidolgozott támadójátékot és továbbra is hatékony, kemény védekezést kértem a lányoktól. Maradéktalanul megcsinálták, rengeteg munkát ölve bele. Lakatos Szintia (egyedüli kapusként) szenzációs védéseivel, a Kajdácsi Kinga büntetőből lőtt góljaival a 38. percben 6-20 volt az eredmény. Kajdácsi Kata a védelemben nyújtott kimagaslót, de Friedman Luca játéka is örvendetes volt. Először kapott játéklehetőséget a csapatban Rippel Tamara és nem okozott csalódást. Ellenfelünket térdre kényszerítettük és óriási meglepetést okozva megérdemelten nyertünk.

Gratulálok a CSAPATNAK és köszönöm! “