NŐI IFJÚSÁGI: Bátortalan játék az akadémista lányok ellen!

Ifjúsági leány csapatunk január 31.-én a debreceni akadémista lányokat fogadta hazai pályán, majd február 3.-án az FTC otthonába látogatott. Mindkét mérkőzésen az ellenfél volt az esélyes, Varga Márta bátor játékot várt tanítványaitól, de végül egyik találkozón se lehetett elégedett a mutatott játékkal (értékelés lent olvasható)! A vasárnapi mérkőzést a debreceniek kezdték jobban, de az elején a csepeli lányok szívósan tapadtak az ellenfélre. A félidőre azonban már öt góllal is ment az ellenfél, amit a második félidőben csak növeltek, így a végén 12 góllal alulmaradtak lányaink. A Fradi ellen sajnos még nagyobb különbségű lett ez a különbség. Az ilyen mérkőzésekből azonban nagyon sokat lehet fejlődni és tanulni, amit aztán más mérkőzéseken tudnak a lányok kamatoztatni.

Csepel DSE – DVSC SCHAEFFLER 22-34 (9-14)

Kiállítás: 4 perc ill. 8 perc

7 méteres: 5/3 ill. 6/6

Lakatos Szintia (kapus), Szabó Réka 1, Kanyik Boróka 5, Kajdácsi Kata, Potondi Diánna 8 (1), Csiki Janka 1, Szalai Kyra 1.

Csere: Purthál Jázmin (kapus), Farkas Flóra 2, Pereznyák Anna 1, Friedman Luca, Rippel Tamara 1, Csányi Lili 2 (2), Györki Zsuzsanna, Pokrivtsák Bettina, Horváth Dóra

Varga Márta: “Nem mi voltunk a mérkőzés esélyesei, de ilyen bátortalanul nem lehet kézilabdázni. A játék minden elemében felénk kerekedtek az Akadémisták. Sem a védekezésünk, sem a támadásaink nem igazán sikerültek. Szalai Kyrát, Potondi Diát és Csányi Lilit tudom kiemelni. A többiek sajnos elmaradtak a várakozástól. Sokkal elszántabb és bátrabb játékra lesz szükségünk a hétközi FTC elleni találkozón.”

 

 

FTC KN KFT – Csepel DSE 38-18 (19-6)

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc

7 méteres: 3/3 ill. 5/1

Lakatos Szintia (kapus), Bálint Renáta, Kanyik Boróka 1, Csiki Janka 1, Potondi Diána 7, Szalai Kyra

Csere: Purthál Jázmin (kapus), Szabó Réka, Farkas Flóra, Pereznyák Anna 3, Friedman Luca 3, Rippel Tamara, Csányi Lili 2, Györki Zsuzsanna, Pokrivtsák Bettina 1,

Varga Márta: “Ismét egy komoly ellenfél várt tanítványaimra, az FTC Akadémia ifjúsági csapata. Sajnos hasonló volt a játék képe, mint a múlt heti Debrecen elleni találkozón. Bátortalan kezdeményezéseink rendre elakadtak a kiváló formában védő Imre Szofiban, védekezésben pedig hiányzott a megfelelő agresszivitás. Friedmann Luca vagány játéka jelentett némi pozitívumot az első félidőben. A második félidőben Pereznyák Anna és Potondi Diánna teljesítménye volt dicséretes. Tudtuk, hogy nekünk nem a Fradival kell felvenni a versenyt, de csalódást okozott a lányok bátortalansága, görcsössége.”

 

Legközelebb az MTK Budapest csapatával csapnak össze újra a lányok február 21.-én! Reméljük ott sikerül behúzni a két pontot!

Hajrá Csepel!