NŐI IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ: Nagyon fontos pontokat szereztek a lányok!

Pénteken dupla rangadót játszott női ifjúsági és serdülő csapatunk az MTK korosztályos csapataival. Mindkét mérkőzésen hasonló tudású csapatok álltak egymással szemben, a sort az ifik nyitották. Már a találkozó elején lehetett sejteni, hogy ez nem lesz könnyű győzelem. Fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a 10. percig, aztán meglógott az ellenfelünk. Az egész mérkőzésre jellemző volt a káosz, dadogott a lányok kezében a labda, nagyon sok technikai hibát véttettek, amit az MTK ki is használt. A vezetést először az 50. percben vettük át, amit aztán kis szerencsével sikerült megtartani. Gratulálunk a lányoknak!

Meggyes Rita: “Az ifjúsági csapat egy nagyon fontos mérkőzést nyert meg. Nagyon indiszponáltan játszottunk, rengeteg technikai hibával, nem túl jó egyéni és csapat teljesítménnyel. Gyakorlatilag a mérkőzés utolsó 5 percében vezettünk először, ebből is látszik, hogy milyen nagyot küzdött a csapat. A második félidőben mi irányítottunk és felvettük a mérkőzés ritmusát és elhittük, hogy nyerhetünk. Gratulálok a lányoknak, ez egy igazi sportemberi teljesítmény volt. Nehéz kiemelnem bárkit, de Kanyik Boróka nagyon mélyről állt fel és fontos gólokat lőtt a végjátékban.”

A serdülők hasonló első félidőt produkáltak, mint az ifik. Sok rontott lövés jellemezte a játékot, Kajdácsi Kíra, Németh Petra és Pallagi Rebeka góljaival tudták magunkat tartani, de a félidőben még így is 1 gólos MTK vezetés állt a kijelzőn. A második félidőben azonban 3 perc alatt sikerült megfordítani az eredményt, ami már a meccs végéig nem is változott. Gratulálunk a csapatnak!

Meggyes Rita: “A serdülő csapat is hasonlóan fontos mérkőzést nyert meg. A végjáték egy kicsit nyugodtabban alakult, hiszen az öltözőből kijőve átvettük a vezetést és onnantól kezdve már mi irányítottuk a mérkőzést. Gyakorlatilag mindenki játszott, forgattam a csapatot. Gratulálok az egész csapatnak és minden játékosomnak, de voltak kiemelkedő teljesítmények. Pallagi Rebeka a második félidőben sok fontos gólt szerzett indulásból és jobbszélről, Kajdácsi Kíra a tőle megszokott jó játékkal játszott, és Szemző Csillag is biztos hátteret nyújtott a csapatnak a kapuból. Emellett Szabó Antónia és Németh Petra is kiemelkedően játszott pénteken.”
Következő forduló:
2021.11.26., péntek | Békéscsaba, Városi Sportcsarnok
13:00 Csepel DSE – Békéscsabai ENKSE, serdülő mérkőzés
15:00 Csepel DSE – Békéscsabai ENKSE, ifjúsági mérkőzés
Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI #szigetorszag