NŐI IFJÚSÁGI ÉS SERDÜLŐ: Parázs mérkőzések az első fordulóban!

Aki kilátogatott vasárnap az utánpótlás mérkőzésekre, két nagyon harcos, nagyon izgalmas összecsapást láthatott, ahol a végén mindig a csepeli lányok örülhettek. A serdülő és az ifjúsági csapat is egy góllal győzte le ellenfelét, nagyon kiélezett harcban.

Leány Serdülő I. osztály-Kelet, 1.forduló | Csepel DSE – Szeghalom 32-31(16-18)

A serdülők délben léptek pályára életük első I.osztályú mérkőzésén. Az látszott rajtuk, hogy nagyon meg vannak illetődve, még szokniuk kell ezt a közeget. Ennek megfelelően az ellenfél kezdett jobban, hamar magukhoz ragadták a vezetést és elmentek két, majd három góllal is. Ezután a kapuban Szemző Csillag találta meg a ritmust , elől pedig Kajdácsi Kíra és Pallagi Rebeka szép megoldásainak örülhetett a közönség. Némi szerencsénk is volt, az ellenfél egyik legjobb játékosa a félidő felénél sérült szenvedett, ezúton is minden jót kívánunk neki és mihamarabbi felépülést! Ez láthatóan összezavarta az ellenfelet, nekünk pedig esélyt adott a zárkózásra. A félidőben mégis az ellenfél vezetett két góllal, de látszott, hogy ez a mérkőzés megfogható!

A második félidőben Meggyes Rita kinyitotta a védekezést, ami jó taktikai húzásnak bizonyult, hiszen hamar átvettük a vezetést.  A 41. percben az ellenfél 47-es számú játékosa megkapta a harmadik kiállítását is, így végleg el kellett hagynia a játékteret, ez ismét egy nagy veszteség volt a Szeghalomnak. Ebben a periódusban Papp Csepke szép megoldásainak és Megyeri Anna góljainak örülhettünk, valamint Szabó Antónia is magabiztosan értékesítette a büntetőket! Amikor a vége előtt hat perccel három góllal vezettek a lányok, azt gondolhattuk, hogy itt már nem lesz izgalom. Látszott, hogy a lányok felőrölték az ellenfelet, akik azonban hősiesen küzdöttek és kíméletlenül kihasználták a csepeli hibákat! A vége előtt 4 perccel a hazaiak vezettek 1 góllal, amit sikerült a hármas sípszóig tartani, így mi örülhettünk a két pontnak!

Meggyes Rita: Nagyon küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, aminek a végén a mi javunkra jegyzik a két pontot. Fontos volt a jó rajt a bajnokság elején. A lányok megérezték a győzelem lehetőségét és tudtak vele élni. Helyenként szép játékkal, de sok hibával kézilabdáztunk, meghatározóan jó egyéni teljesítményekkel. Egy kicsit szerencsénk is volt, de egy csupaszív csapatnak ez jár. Gratulálok a lányoknak, így tovább!”

Női ifjúsági I. osztály-Kelet, 1.forduló | Csepel DSE – Kecskeméti NKSE 23-22(15-12)

Az ifjúsági mérkőzés szintén izgalmasra sikeredett. Az első félidőben a mieink kezdtek jobban. Elől Farkas Flóra és Csányi Lili értékesítették a helyzeteiket, hátul pedig Lakatos Szintia tartotta a frontot a kapuban. A 14. percre sikerült az ellenfélnek kiegyenlítenie, azonban a vezetést nem engedték át a lányok egy percre sem. A félidőre három gólos csepeli vezetéssel mentek a csapatok.

A második félidő nehezen indult, mintha bent maradt volna a csapat az öltözőben, 10 perces csepeli gólcsend következett, amit a 40. percben Pallagi Rebeka tört meg. Ekkora az ellenfél egalizálni tudott, úgyhogy nagyon kellett ez a gól, nehogy átvegyék a vezetést. A mi lányainkon ebben a periódusban a fáradtság látszott, rengeteg hibával játszottak, ami ugyanakkor szerencsére elmondható volt az ellenfélről is. A mérkőzés hajrájára Csiki Janka rázta fel picit a csapatot, több szép lövése és betörése volt, amik vagy góllal vagy kecskeméti kiállítással végződtek. A kapuban Szemző Csillag hárította az ellenfél próbálkozásait, a vége előtt fél perccel azonban mégis izgulni kellett, Csiki Janka utolsó másodperces góljának köszönhetően nyert a csapat.

Meggyes Rita: “Az ifjúsági mérkőzés forgatókönyve gyakorlatilag ugyanúgy sikerült mint a serdülő csapaté. Nem vagyunk sokan, nem számolhatok be újonnan igazolt játékosokról, de a lányoknak a helyén van a szívük, és ezt letették a pályára, hogy a mérkőzést győzelemmel zárhassuk. Szintén bajnokság eleji forma volt, sok hiba, illetve a taktikai tudás nem készség szintjén való alkalmazása jellemezte a mérkőzést. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, amik biztatóak a jövőre nézve. Összességében büszke vagyok a lányokra, mert hatalmasat küzdöttek. Hajrá Csepel!”

Gratulálunk a csapatoknak, és reméljük még több szép győzelemnek örülhet majd a kilátogató csepeli közönség!

Hajrá Csepel! #csakaXXI