NŐI NBI/B ÉRTÉKELÉS: Tisztes helytállás Békéscsabán!

Női felnőtt csapatunk előző héten pénteken a Békéscsaba otthonában lépett pályára. Idén már a második alkalommal találkoztunk a békési együttessel, az első mérkőzés után mindenképpen a kitűzött részfeladatokban való előrelépés volt a fő célja a lányoknak. Ezeket a feladatokat részben sikerült is megvalósítania a csapatnak, jó szájízzel tudtuk magunk mögött hagyni ezt a nehéz mérkőzést.

Békéscsabai NKSE-CSDSE 31-19 (15-9)

Kezdő: Kaffka Eszter (kapus) Szabó Réka 2, Potondi Diána 2, Kajdácsi Kinga 4, Csiki Janka, Kerner Tünde, Molnár-Gábor Dalma 1.

Csere: Lipovics Gabriella (kapusok), Kiss Virág 3, Kemenczik Martina 2, Bálint Renáta, Pervein Orsolya 5 (2), Szalai Kyra, Kanyik Boróka, Balogh Viktória, Farkas Flóra,

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc

Büntető: 3/2 ill. 5/2

A Magyar Kupa mérkőzést követően, ismételten a listavezető vendégei lehettünk a hétvégén. Kissé megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Hibáinkat azonnal indításgóllal büntette rutinos ellenfelünk (4-1). Kaffka Eszter védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség, Kajdácsi Kinga átlövés góljaival pedig a 8. percben sikerült kiegyenlítenünk (4-4). Nagy iramot diktált ellenfelünk, de tartottuk a tempót. Molnár-Gábor Dalma remekül irányította védelmünket, kiállítása alatt azonban 3 gólt kaptunk zsinórban. Az időkérés sem hozott teljes nyugalmat csapatomnál, pontatlan átlövéseinkre rendre gyors góllal válaszoltak a lila-fehérek. Kiss Virág betörésből szerzett találataival alakult ki a félidei eredmény (15-9).

A második félidőben újra a pályán örülhettünk – a sérülésből felépülő – Balogh Viktória játékának. Hibákat követtünk el a szélső védekező pozíciókban, amit ellenfelünk kihasznált és tovább növelte az előnyét. Támadójátékunkban Kemenczik Martina és Pervein Orsolya góljaival próbáltunk zárkózni. Védekezésünkben hiányzott a megfelelő agresszivitás, nehezen tudtuk megoldani a balkezes Iván Emese semlegesítését. Kajdácsi Kingát csak szabálytalanul tudták megállítani, a büntetőt azonban elhibáztuk. Kettős emberhátrányba kerültünk, taktikusan sikerült gól nélkül lehoznunk ezt a periódust. Kiss Virág átlövés góljával alakult ki a végeredmény.

Varga Márti: “Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez, tanítványaimnak pedig az utolsó percig való küzdelemhez. Sokkal kevesebb hibával játszottunk, mint a múlt héten, védelmünkben is voltak kimondottan jó periódusok. Ezekből tudunk tanulni, építkezni.”