NYÁRI TÁBOR: Edzések, játék, fagyizás és sárkányhajó, vége az első hétnek!

A június 21.-ei héten szerveztük meg az idei első kézilabda táborunkat a Gróf Széchenyi István Általános Iskolában. A tábort Udvary Erika, a felnőtt női csapatból Forgács Klaudia és  Potondi Dia, valamint a férfi csapatból Tóth Máté vezette. Klau már idén is edzősködött nálunk, de jövőre a másik két fiatal is csatlakozik edzői stábunkhoz! Erika néni szerint a gyerekek nagyon jól érezték magukat, most az ő beszámolója következik.

Udvary Erika:Több, mint 40 gyerek érkezett izgatottan hétfő reggel az iskola tornatermébe. Gyors bemutatkozás, ismerkedés, tájékoztatás  után, korcsoportonként kialakultak a kis csapatok is. A 4 fős edzői stábnak 4 különböző színű csapata lett, amit csuklóra kötött fonalakkal is jeleztünk. Egész héten, minden nap, a reggeli tájékoztatás után következtek a közös vagy csapatonkénti délelőtti edzések, ezt követte a tízórai elfogyasztása, majd közös játékok. A kétfogásos ebédet a helyi ebédlőben fogyasztották el a gyerekek. Ezt egy 1 órás csendes pihenő, majd ismét edzés követett. Uzsonnázás, közös vagy szabad játék és már el is telt a nap.

Az edzések, mindig igazodva az időjáráshoz, különböző helyszíneken folytak. Tornaterem, kinti futópálya, műfüves pálya, Duna-parti szabadtéri kondi pálya, Daru domb vagy a Rákóczi kert. Pénteken sárkányhajózni mentünk, amit nagyon élveztek a gyerekek!  A csendes pihenők ideje alatt a héten kétszer fagyizni is mentünk, ami szintén osztatlan sikert aratott. Természetesen az edzések terhelési szintje, anyaga, mindig igazodott a gyerekek védelmében az időjáráshoz, így rengeteg játékot is tartalmaztak. Figyeltünk arra is, hogy sokat igyanak, még edzések közben is, hiszen szinte trópusi meleg volt egész héten.

Összességében nagyon jó hangulatú, sokszínű mozgásformákat, játékokat tartalmazó hetet zártunk. A gyerekek visszajelzései is azt igazolják, hogy nagyon jól érezték magukat. Ezúton köszönöm meg kollégáim, Forgács Klaudia, Potondi Diána és Tóth Máté munkáját! A tábort meglátogatták szakosztályaink vezetői, Varga Márti és Bona Gergő is, illetve benézett hozzánk a vezetőség is.”