SZEZONÉRTÉKELŐ: Debreceni Péter értékeli a leány U13-as csapatunk évét!

Szezonértékelő sorozatunkban minden csapat edzőjével készítettünk interjút, amiben a szezonról és a jövő évi tervekről kérdeztük őket. A következő cikkben Debreceni Pétert, a lány U13-as csapat vezetőedzőjét kérdeztük.

Hogyan értékeled a szezont? Mi az, amiben a legtöbbet tudott előrelépni véleményed szerint a csapat?

Felemás szezon áll mögöttünk. A Covid miatt nagyon sok mérkőzésünk elmaradt, így ebben az évben inkább az edzéseken és az egyéni fejlődésen volt a hangsúly. Ennek megfelelően a labdatechnika és az erőfejlesztés területén tudtunk nagyobbat előre lépni. Ezenkívül próbáltuk fejleszteni a csapatjátékunkat is és kialakítani páros, illetve hármas kapcsolatokat. Azt gondolom ebben is sokat fejlődtek a lányok!

Mire vagy a legbüszkébb, volt-e olyan mérkőzés/esemény, ami megmaradt valamiért?

Sok olyan csapat, illetve egyéni megnyilvánulás is volt az év közben, amire szívesen emlékszem vissza. A legnagyobb örömöt azonban az évvégi évzáró okozta, amit a lányok maguktól hoztak össze, és még egy kis ajándékkal is megleptek. Nagyon jól esett tőlük ez a gesztus.

Mi okozta a legnagyobb nehézséget? Hogyan sikerült ebből a nehézségből kilábalni?

Az edzés látogatottság. Sokszor ingadozó volt, ami főleg a járvány helyzetnek és bajnokság szüneteltetésének volt köszönhető. Ilyen helyzetben olykor a szülők se tudják, hogy engedjék-e edzésre a gyereket vagy sem. Szerencsére azonban a helyzet megoldódott az iskolák újranyitásával.

Mik a tervek a jövőre nézve? Mikor kezdődik számotokra a felkészülés? 

Augusztus elején kezdjük a felkészülést, de konkrét tervek még nincsenek. A cél az, hogy a saját korosztályos bajnokságban egyre meghatározóbb szereplői legyünk a fordulóknak, szeretnénk magasabb szintre kerülni.

Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk a csapatnak jövőre!

Hajrá Csepel! #csakaXXI