SZEZONÉRTÉKELŐ: Felemás szezonon van túl szivacskézilabda csapatunk!

Utolsó részéhez érkezett szezonértékelő sorozatunk, ahol az Udvary Erika néni által vezetett szivacskézilabda csapatunk évét fogjuk bemutatni az edző szemével!

Hogyan értékeled a szezont? Mi az, amiben a legtöbbet tudott előrelépni véleményed szerint a csapat?

Nehézkesen…5 fővel kezdtük a szezont, majd nagy örömömre egyre többen érkeztek gyerekek. A létszám fokozatosan elérte a 21-23 főt. Az előrelépés így nehezebben ment, hiszen az újakkal mindig elölről kellett kezdeni az alapok megtanulását, a többieknek pedig az új technikai elemek elsajátítását. Ennek ellenére szépen fejlődtek a gyerekek, szerettek járni edzésre és szorgalmasan dolgoztak. Aztán a COVID-19 félbeszakította ezt az ívet, mert kiderült, hogy mi nem edzhetünk játékengedély nélkül. Akinek nálam volt ilyen engedélye, azt küldtem a felettünk lévő csapatokhoz edzeni, a többieknek meg írtam a honlapon is megtalálható otthoni edzés anyagot. Így felemásra sikeredett ez az idény sajnos. Bár nem tökéletes felkészültséggel, de 8 lány játékosomat feljebb tudtam adni Zsuzsa néni csapatához, 4 fiút pedig a Kéri Mózes csapatába.

Mire vagy a legbüszkébb, volt-e olyan mérkőzés/esemény, ami megmaradt valamiért?

A legbüszkébbé az tett, hogy az én “kicsinyeim” mutatták be a zsámolyról történő felugrásos lövést követő kigurulást a nagyobbaknak.

Mi okozta a legnagyobb nehézséget? Hogyan sikerült ebből a nehézségből kilábalni?

Ahogy már korábban említettem, a legnagyobb nehézséget az állandó fluktuáció és a COVID miatt elmaradt edzések hiánya okozta. Szerencsére az említett időszak után – nagy örömömre -, mindenki visszajött az edzésekre! A gyerekek is nagyon várták az újrakezdést, örültek, hogy már jöhettek!

Mik a tervek a jövőre nézve? Mikor kezdődik számotokra a felkészülés? 

Miután a létszámom ismét alaposan megcsappant a feladott sportolóim miatt, a cél újabb jó létszámú csoport kialakítása, immáron már 2 helyszínen. A fő célom pedig, mint eddig is, megszerettetni a gyerekekkel a kézilabda sportágat az alapok megtanításával, ilyen módon az utánpótlás biztosítása az egyesület csapatainak.

Köszönjük az interjút és jó pihenést kívánunk Erika néninek és a gyerekeknek is!

Hajrá Csepel!  #csakaXXI