SZEZONÉRTÉKELŐ FIÚ SERDÜLŐ: Bronzéremmel zárták az évet a fiúk a II.osztályban!

Igazán eredményes évet tudhat maga mögött serdülő fiú csapatunk. A srácok tavaly júliusban, új edzővel a fedélzeten kezdték meg a felkészülést a másodosztályú serdülő bajnokságra. Edzőjük, Matuz István akkor úgy fogalmazott, hogy azt szeretné elérni, hogy minden játékos magához képest a legtöbbet fejlődjön ebben a szezonban, és csapatként tudjanak funkcionálni a fiúk együtt a pályán. Azt gondoljuk ezt maximálisan sikerült elérniük, aminek a jutalma egy szépen csillogó bronzérem lett! Nézzük hogy vélekedik a szezonról most.

Matuz István: “A nyári pihenőt követően július utolsó hetében kezdtük meg a felkészülést a 2021/2022 szezonra. Ezen időszak alatt voltak hiányzók, általában a nyaralások „rossz időzítése” miatt, amit remélem, hogy a jövő szezonban máshogyan ütemeznek be a játékosok. Sikerült teljes kerettel egy 1 hetes edzőtáborban részt venni Szarvason. Ezen időszakra a betervezett felkészülési munkát – ha nem is maradéktalanul- de sikerült elvégeznünk. Az iskola kezdetétől heti öt edzéssel dolgoztuk végig az szezont. Nem kezdtük jó eredményekkel a bajnokságot (egy döntetlen idegenben, egy vereség hazai környezetben), de szép fokozatosan fejlődtünk mérkőzésről mérkőzésre egyénileg, és csapat szinten. Az őszi szezonban 1 vereséggel, 16 pontot szereztünk. Egy kisebb pihenő után rövid felkészüléssel folytatódott (ami rá is fért a társaságra) tovább a bajnokság második része. A tavaszi szezon jobban sikerült eredményesség szempontjából, ebben az etapban 19 pontot értünk el. Ez összesítésben a 3. helyre volt elég. Úgy gondolom, hogy helyezésünk tekintetében „helyünkön” vagyunk. A két előttünk végzett csapat -Pécs, Várpalota- kiegyensúlyozottabb teljesítményre volt képes a szezon során, mint a Csepel DSE, és a mögöttünk végzettekhez képest pedig előrébb tartottunk ebben az évben, ezzel a kerettel. Hiányérzetem a két döntetlenek tekintetében van, ősszel Szombathelyen nagy arányú vezetésünk után lett döntetlen a végeredmény,  tavasszal pedig Budaörsön. Nagy örömömre szolgál, hogy a játékosok önmagunkhoz képest mind játéktudásban, mind emberi vonatkozásban nagyot léptek előre, sokat fejlődtek. Nagyobb részt már mindenki a kézilabdát helyezi előtérbe más tevékenységekkel szemben. Büszkeséggel tölt el, hogy a bajnokság közben több játékos az ifjúsági I. osztályban is megmérette magát. A bajnokság vége felé többször előfordult, hogy 6-7 serdülő korú játékos volt nevezve az ifjúsági mérkőzésekre. Magam nevében szeretnénk gratulálni a serdülő csapat játékosainak a szezon során elért sikereikhez! Jó nyári szünetet kívánunk nekik és eredményes felkészülést a következő bajnoki évhez!”

Gratulálunk mi is a fiúknak és az egész edzői stábnak!

A fiúk július 25.-én kezdik meg a felkészülést, továbbra is István vezetésével. További információt az új szezonnal kapcsolatban ebben a cikkben olvashattok!

Jó pihenést kívánunk a csapatnak és az edzőinknek! Találkozunk hamarosan.

Hajrá Csepel! #csakaXXI