SZEZONÉRTÉKELŐ: Harcias kis csapat alakult ki az U11-es lányokból!

Folytatjuk szezonértékelő sorozatunkat, mégpedig a 2010-2011-es lányokkal és edzőjükkel, Gálhidiné Nagy Zsuzsával, vagy ahogy a lányok ismerik, Zsuzsa nénivel!

Hogyan értékeled a szezont? Mi az, amiben a legtöbbet tudott előrelépni véleményed szerint a csapat?

Felemás szezont tudhatunk magunk mögött. Ősszel még a gyermekbajnokság fordulóira készülhettünk hétről-hétre, míg tavasszal a járvány miatt, a szövetség döntése értelmében ismét megszakadt a bajnokság, így csak egy mérkőzést sikerült lejátszanunk. Mégis úgy gondolom, hogy nagyon sokat fejlődtek a lányok. Amikor csak lehetett játszottunk csapaton belül, vagy a korosztályos fiú csapattal. A legtöbbet védekezésben és harcosságban fejlődtünk. Büszke vagyok a lányokra, hogy mindennek ellenére kitartóak voltak!

Mire vagy a legbüszkébb, volt-e olyan mérkőzés/esemény, ami megmaradt valamiért?

A Szigetszentmiklós elleni mérkőzés maradt meg leginkább. A lányok az első meccsen nagyon kikaptak, viszont a Miklós elleni mérkőzésre szépen felálltak és mindenki remekül teljesített. Az ikrek, Vanda és Virág kimagaslóan jók voltak azon a meccsen, de a többiek is ügyesek voltak! Ezekért a pillanatokért edzünk minden héten!

Mi okozta a legnagyobb nehézséget? Hogyan sikerült ebből a nehézségből kilábalni?

Ebben a korban még sok gond adódik abból, hogy főleg a kisebbek nem tudnak hosszú ideig koncentrálni. Többször meg kell állni, újra elmagyarázni a feladatot, ami lassítja a tanulási folyamatot. A másik nehézség, hogy a lányok ilyenkor még eléggé bátortalanok, ami miatt sok hibát vétenek a pályán. Idővel, amikor már magabiztosabban hajták majd végre a technikai elemeket, az önbizalommal együtt a bátorságuk is meg fog jönni.

Mik a tervek a jövőre nézve? Mikor kezdődik számotokra a felkészülés? 

Jövőre a 2011-2012-es lányokat fogom edzeni. Velük augusztus 2.-án kezdjük a felkészülést. Folytatjuk az elkezdet munkát, a nagyobbak fejlesztése mellett az lesz a legnagyobb feladat, hogy a kisebbek, a 2012-esek felnőjenek a nagyokhoz. Ehhez nagyon sok munkára lesz majd szükségük, így remélem, hogy  ugyanilyen szorgalmasan járnak majd edzésre, mint idén. Az idei csapatomnak nagyon köszönöm a szorgalmas munkát és jó pihenést kívánok nekik a nyárra!

Köszönjük az interjút és mi is jó pihenést kívánunk Zsuzsa néninek és a lányoknak is!

Hajrá Csepel!  #csakaXXI