Tájékoztatás a koronavírus miatt kialakult helyzetről

Tisztelt Szülők és Sportolóink!

A Csepel DSE vezetősége, a koronavírus járvány miatt szükségessé váló egyesületi sporttevékenységek felfüggesztésével kapcsolatban, a következő tájékoztatást adja:

Bizonyára már mindenki értesült róla, hogy a Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete értelmében Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, valamint a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A fenti rendeletre hivatkozással a Magyar Kézilabda Szövetség ajánlást tett közzé a sportegyesületek részére az edzések újrakezdésével kapcsolatban. A szövetségi ajánlást a következő linken tekinthetik meg.

https://mksz.hu/v2h/003/003/p_003.asp?p_hir_kod=251&p_hir_kod_ev=2020&p_fo_cim=Ajanlas%20a%20kezilabda-edzesek%20ujrakezdesere

Az MKSZ ajánlásából is következik, hogy a jelenlegi helyzetben a sportolók részére még csak a kültéri, kontakt nélküli, kiscsoportos edzések ajánlottak, azonban ezek a foglakozások is csak a jogszabályok és a sportegészségügyi, higiénés ajánlások szigorú betartásával, saját felelősségre folytathatók és tarthatók meg.

A foglakozások újraindításával kapcsolatban Egyesületünk álláspontja nem változott, azaz tartjuk magunkat a 2020. március 14-i nyilatkozatunkban leírtakhoz, miszerint „Csepel DSE edzései 2020. március 16-án 0:00 órától határozatlan ideig elmaradnak”. Döntésünk értelmében az edzések folytatásának feltétele, hogy a Kormány és a Magyar Kézilabda Szövetség egyértelműen megfogalmazza, miszerint sportolóink és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében már nem szükséges érintkezés mentes programokat tartani és a foglakozásokat nem csak saját felelősségre, különböző jogszabályok és sportegészségügyi, higiénés előírások szigorú betartása mellett lehet megtartani. Amint elhárulnak az akadályok a sportélet újrakezdése elől, azon leszünk, hogy minél hamarabb elkezdhessük a közös munkát! Erről az időpontról mindenkit tájékoztatni fogunk. Addig is folytatjuk az online edzéseket, csapataink számára honlapunkon heti rendszerességgel közzé tesszük az aktuális feladatokat.

Mindenkinek jó egészséget és még egy kis kitartást kívánunk a kialakult helyzet kezeléséhez!

Üdvözlettel:

Kalmár Zsolt