Új szezon, új kihívások – felnőtt csapatunk edzőivel beszélgettünk

Épphogy lezártuk a 2023/24-es bajnoki szezont, egyesületünknél már hetek óta keményen dolgoznak azért, hogy szerdán (07.24-én) zavartalanul megkezdhessék csapataink a felkészülést a 2024/25-ös évre. Ebben a cikkünkben először felnőtt csapatainkat vesszük górcső alá. Felnőtt és ifjúsági férfi csapatunkat idén is Csepregi Tamás fogja vezetni, míg női gárdánknál edzői téren is történt változás. A 2024/25-ös szezonban lányainkat Matuz István és Erdős Éva duója veszi át, továbbá ők vezetik majd női ifjúsági csapatunkat is. Elsőként Matuz Istvánnal beszélgettünk.

Szerdán megkezdődik a felkészülés felnőtt női csapatunknak. Mik a tervek a felkészülési időszakra, mire kerül majd nagy hangsúly az edzéseken? 

A fokozatosság elvét betartva kezdjük meg a felkészülésünket. Az első időszakban az állóképesség- és erőfejlesztésen lesz a hangsúly, majd felkészülésünk második részében nagyobb hangsúlyt kap a labdával való munka, technikai képzés, taktikánk csiszolása. Majd jönnek az edzőmérkőzések is… Terveink szerint lesz elég időnk felkészülni erre a hosszú bajnokságra, csapattá formálódni mind az ifjúsági, mind a felnőtt csapatainknál (amiben szeretnénk minél több ifjúsági korú játékost látni).

 

Milyen változások történtek a játékoskeretben? 

Nagy változások nem történtek a felnőtt keretben, nem volt szükség rá. Egy-két új játékos érkezett, akik reményeink szerint tudnak majd segíteni céljaink elérésében.

Az ifjúsági csapatunk körül se történt nagy változás, a tavaly leálló és/vagy hosszabb ideje sérült játékosok reaktiválása történt, plusz ide is érkeztek újak. Ők nagy értékei lehetnek a csepeli kézilabdázásnak. Ifjúsági keretünk még alakulhat.

 

Milyen célokat tűztetek ki az új szezonra? Milyen kihívások várnak lányainkra?

Mi azt a feladatot kaptuk az egyesület vezetőitől, hogy minél több saját nevelésű játékost építsünk be a felnőtt csapatba. Ez egy szép és egyben nagy feladat is, amihez sok idő, edzés, mérkőzés, és nem utolsó sorban türelem szükséges. A felnőtt magja adott, az utánpótlás korú játékosok szerepe a felnőtt bajnokságban rajtuk múlik, az edzői stáb meg fogja nekik adni a segítséget, hogy a felnőtt csapatban minél többet játszanak. Ebben minden eredmény benne lehet. Az ifjúsági csapattal pedig mindenképpen a bajnokság ranglétrájának felső régiójában szeretnénk végezni.

 

Ezután Csepregi Tominak tettünk fel pár kérdést.

Értékelnéd röviden az előző szezont? Milyen változások történtek a játékoskeretben a tavalyi szezonhoz képest?

Az előző szezonunk felemás volt. Nem igazán értünk el stabil teljesítményt. Ennek több oka is volt. Az egyik a sérülések. Idén többen leszünk a csapatban, főleg fiatalok és a tavalyi keretből is szinte mindenki. Sikerült igazolnunk 3 olyan játékost, akik a csapat segítségére válhatnak. A másik a sok új információ és az új rendszer megismerése. Ez az idő haladtával sokkal stabilabb lesz, valamint a játék képe és a játékosok önbizalma alapján sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt szeretnénk nyújtani.

 

Mik a tervek a felkészülésre?

Tervek között szerepel egy intenzívebb 3 hét, ahol reményeink szerint sikerül megalapoznunk egy nagyon jó erőnlétet, valamint a csapategység tovább erősítése. Szeretnék 4-5 edzőmérkőzést játszani, ami nagyban segíti majd a csapat felkészülését a szezonra.

 

Mik a célok a 2024/25-ös szezonban? Milyen kihívások leselkednek fiainkra?

Célunk az, hogy jobb eredményt érjünk el mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy 1-4 helyezés valamelyikén szeretnénk végezni!

 

Csapataink tehát szerdán gőzerővel nekilátnak a munkának, hogy friss lendülettel és célokkal induljanak neki a 2024/25-ös bajnoki szezonnak.

Hajrá Csepel! #csakaXXI