UTÁNPÓTLÁS KITEKINTŐ: JANUÁR

Jókedvűen és munkára készen kezdték el sportolóink az új évet! Ez a hónap minden csapatnál a felkészülés jegyében telt, aminek eredménye reméljük meglátszik majd a februárban kezdődő bajnokságokban is! A további munkához kitartást, a mérkőzésekhez pedig sok sikert kívánunk a csapatoknak!

Szivacskézilabda

Udvary Erika: “Örömmel tapasztaltuk a januári hónap során, hogy ismét érkeztek gyerekek a csapathoz, akik szeretnének megtanulni kézilabdázni. Így most már az edzéseken a résztvevők létszáma 20 fő körül alakult. Ebbe a létszámba beletartoznak azok a fiúk (Répászki Barnabás, Schmidka Ákos), akik az edzők közötti jó együttműködés folytán, figyelembe véve a fokozatosságot a gyerekek fejlődésében, mindkét edzésre járnak. Ugyanez az átjárhatóság mondható el a lányoknál is (Gárday Helga, Lajtos Nóra), akik szintén hozzám is és az egyel idősebbek csapatához is járnak edzésre. Így fejlesztve őket az alapok elsajátításában, és hozzásegítve a sikerélményhez a gyerekeket a tanultak jó végrehajtásakor. Ez a rendszer nagyon jól működik, könnyebb a csapatváltás, a szülők is látják a fejlődésük adta lehetőségeket és támogatják ezt a rendszert. A csapat tagjai nagy lelkesedéssel járnak edzésre, csak nagyon indokolt esetben hiányoznak. Dolgoznak szorgalmasan, aminek látszik is az eredménye. Itt kiemelném e téren Skorka Dóra, Csorba Letícia, Érckövi Dia, Hegedűs Regina, Papp Laura, Tóth-Tátrai Lilit szorgalmát. A fiúknál Kanyik Botond, Répászki Barnabás, Olarn Patrik, Márton Zoltán, Halász Zsombor és Babócsi Benjamin tartoznak a legszorgalmasabbak közé. Az újonnan érkezettek is hamar beilleszkedtek és dolgoznak szorgosan. Nemsokára náluk is tapasztalható lesz a fejlődés. Összességében azt lehet elmondani, hogy a sok képességfejlesztő játékos feladat, versenyek, (erőfejlesztő, koordináció fejlesztő, gyorsaság fejlesztő, állóképesség fejlesztő feladatok), az új technikai elemek tanulása, és gyakorlása láthatóan meghozta az eredményét a gyerekek tudásának és képességeinek szintjében. Februárban a munka, illetve a tanulás folytatódik, és remélhetőleg az edzéseket lezáró játékban egyre inkább megjelennek a tanultak.”

Leány szakosztály

Gálhidiné Nagy Zsuzsanna csapata (2011-2010): “A januárban eltervezett edzéseket elvégeztük. A gyerekek most is szorgalmasan jártak. Sokan minden edzésen ott voltak: Galambos Viki, Hilbert Bibi, Kroó Szasza, Hagara Csenge, Morvai Zoé, Palotai-Csapó Timi, Sándor Lelle és Szvetkov Regi. Vannak olyan 2010-es gyerekek, akik már egy korosztállyal feljebb is járnak plusz edzésekre: Udvari Jázmin, Tisóczki Zina, Kroó Szasza, Pálvölgyi testvérek Vanda és Virág. Szépen fejlődnek a gyerekek, akiket ki szeretnék emelni az Palotai-Csapó Timi, Oláh Panna és Mocsári Csenge, ők nagyon fegyelmezettek és koncentráltak az edzéseken, de ez nem jelenti azt, hogy a többiek nem igyekeznek. A januári edzések képesség fejlesztéssel teltek. A februári edzéseken már veszünk új elemeket támadásban és védekezésben is.”

Debreceni Péter csapata (2009-2008): A lányokkal ott folytattuk a munkát, ahol azt az ünnepek előtt abbahagytuk. Nagyobb hangsúlyt fektettem ebben a hónapban az erőfejlesztésre, és az állóképességi munkára, valamint a labdás ügyesség fejlesztése, az átadások pontos végrehajtása volt a cél. Mind a munkában való hozzáállásban, mind a feladatok megértésében fejlődtek a gyerekek. Látványos fejlődésen ment át Kovács Boglárka, aki csak szeptemberben kezdett csapatunknál, valamint Simon Rozina és Szilágyi Eszter is rengeteget fejlődött. Tisóczki Zina és a Pálvölgyi ikrek jóval képzettebbek korosztályuknál, így rájuk több edzésen is számítok a következő hónapokban. Bolega Emma, Nikodém Adrienn és Balogh Csenge pedig már az idősebb korosztály edzéseit is látogatják. Büszke vagyok rájuk, hogy elérték ezt a színvonalat. Az első mérkőzésekig még nagyjából egy hónapunk van, de a tennivalónk még rengeteg. Ennek megfelelően dolgozunk tovább!”

Csányi László csapata (2007-2006): “A csapat sajnos a hónapban kettéoszlott a betegségek és a felvételi miatt. Az elejével a eltervezett program alapján haladtam, a másik felével vissza-vissza szükséges lépnem. Állóképesség és technikai szinten is differenciáltan dolgozunk. Továbbra is a képességek fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, ehhez próbálunk a labdával ügyesedni és gyorsulni. Két lány a januárt a serdülő csapattal edzette végig, a bajnokságban majd meghatározó szerep jut nekik. Kétszer játszottunk a serdülő csapat fiatalabb sorával felkészülési mérkőzést, jó iramú szoros eredményeket értünk el. A védekezésben, a test-test elleni helyzeteket bátrabb és jobb elővételezésében sokat fejlődtek a rutinosabb játékosok, a többieknek jó példát szolgáltattak. Támadásban megvannak a helyzeteink, csak a jobb százalékban való értékesítésre kell összpontosítani. Az U13-as csapatból 3 játékost próbálok heti kétszer felhívni.”

Meggyes Rita (serdülő): “A 2020-as évet egy jókedvű évzáróval zártuk. A januári felkészülésünk úgy gondolom jól sikerült és még tart is, bár majd csak a bajnokság kezdetekor derül ki valójában, hogy dolgoztunk. Nagyon sok erőnléti, állóképességi és különböző képességfejlesztő munkát végeztünk. A lányok nagyon jól dolgoztak és nagyon nagy számban vettek részt az edzéseken. Külön öröm számomra, hogy a fiatalabbak (2005-ös korosztály) elkezdték a felzárkózást az idősebbekhez, mind a munka színvonalában, mind a fegyelmezettségben. Bízom abban, hogy ez a mérkőzéseken is látszani fog majd és egyre bátrabban tudom őket játszatni. Januárban csatlakozott hozzánk két tehetséges játékos a 2006-os korosztálytól, Szemző Csillag a kapuban, míg Kajdácsi Kíra a mezőnyben fogja erősíteni a csapatot. Jelenleg a taktikai dolgokon, támadás-védekezés felállásokon, variációkon dolgozunk. Vannak új elképzeléseim, ezeket gyakoroljuk, nézegetem a csapatot. Várjuk már a kezdést, a játék a legjobb fejlesztés.”

Fiú szakosztály

Kéri Mózes és Forgács Klaudia csapata (2011-2010): “Állandó 15-20 fős létszámmal tudtunk dolgozni, a fegyelem terén jobbak vagyunk, mint szeptemberben, de a fiatalabbak még nem zárkóztak fel teljesen a 2010-es korosztályhoz. Itt is több edzéslehetőséget sikerült kialakítani kicsivel, mint ősszel. Tanuljuk az 5-1-es védekezést, a szezon második felében ez lesz már túlsúlyban várhatóan, nem az emberfogás. Itt is a képességfejlesztés és a technikai képzés dominál az edzéseken, ezen kívül pedig többségében tudunk két kapura is játszani. Az edzéseket Klaudia vezette a hónapban, összeszedetten és jó minőségben végzi a munkáját véleményem szerint. A srácok is szívesen dolgoznak vele. Több lehetőségünk van így a technikai hibák javítására, illetve az egyéni felzárkóztatásra, aminek számomra látványos eredménye van az elmúlt hetekben.”

Kéri Mózes csapata (2009-2008): “Jól tudtunk dolgozni a hónapban, a 2008-as és a 2009-es korosztály is túl van egy-egy edzőmeccsen. A január elejével megtörtént átszervezéseknek köszönhetően van lehetőségünk heti egyszer másfél órát edzeni, illetve egész pályán dolgozni. Személy szerint azért várom vissza azt is, hogy az iskolákba mehessünk. A 2008-asok felé nagyobb elvárásaim vannak, mint ősszel, az utolsó forduló teljesítménye alapvető kellene legyen a következő félévben, és szerintem megfelelt ennek a januári edzésmunka. A 2009-eseknél pedig szeretném, hogy megérkezzen az állandóság – ősszel sem a fiúk, hanem inkább a körülmények miatt volt hiány ebben. Megkezdtük a hármas kapcsolatok kiépítését az állandóan előtérben levő képességfejlesztés és technikai képzés mellett. A mérkőzéseken ezt is szeretném majd viszont látni.”

Nagy Imre csapata (2007): “Változással indult az évünk, Sali Tomi eligazolt a Fradi akadémiára. Ezúton is sok sikert kívánunk neki! Az edzésszám nem változott, de a struktúra átalakult. A 2006-os játékosok velünk készülnek heti két alkalommal, ezért 6 játékosunknak hetente kétszer a 2008-as csapattal kell edzenie. Beletelt pár hétbe mire mindenki megszokta az új helyzetet. Januárra tervezett munkát többé-kevésbé elvégeztük, a hónap elején erősítés, állóképesség és képességfejlesztés dominált. Ahogy haladtunk az időben, úgy növeltük a labdás feladatokat. Az első edzőmérkőzésen is túl vagyunk, csapatunk sok hibával, de jó hozzáállással játszott. Még egyet játszunk február 8.-án, az lesz a főpróba a 15-i hétvégi bajnoki előtt. Mind a két csapatunknak fel kell kötni a gatyát! Az I-es csapatunknak Tomi nélkül kell játszania, aki meccsenként a legtöbb gólt lőtte, II-es csapatunk pedig nehéz csoportba került, várhatóan az őszhöz képest erősebbek lesznek az ellenfelek. Kíváncsian várom hogyan oldjuk meg ezeket a feladatokat!”

Bona Gergő csapata (2003-2006): “Januárban az előre eltervezett munka megvalósult, az edzések mellett sikerült a felkészülés jegyében két felkészülési mérkőzést is játszani, egyet a leány ifjúsági csapatunk ellen, illetve egyet az Elektromos U16-os korosztályával. Az edzéslátogatottság az egész hónap során magas volt, ez rendkívül örömteli, hiszen a munka visz mindent előre. Mindenkinek lehetősége van arra, hogy ha ideje engedi, minden nap tudjon edzeni. Az a legfőbb célom az első hetekben nem lehetett más, mint hogy minél jobban megismerjem a srácokat. Ennek érdekében ugyan hangsúlyos volt ebben az időszakban a fizikális felkészítés, de próbáltam minél színesebb feladatokat elvégeztetni velük, hogy kézilabdatudásukat, erősségeiket, hiányosságaikat minél jobban megismerjem, és kirajzolódjon a váza egyfajta iránynak, amit tavasszal a fejlődés és az eredményesség jegyében követni fogunk. Nagyon jó hozzáállással dolgozott mindenki, és jó hangulatban végeztük a munkát. Rendkívül jól bírják a terhelést, szépen haladunk a megtervezett úton, tehát biztos vagyok benne, hogy ez majd nemsokára a pályán, a mérkőzéseken is megmutatkozik. A csapat fejlődését nagyban segíti Kaffka Eszter kapusedző, Kéri Mózes edző és Debreceni Péter erőnléti edző munkája.”

Eredmények:

Fiú Serdülő 2. osztály
2021. január 30., szombat
15:00 ÓAM Ózdi KC – Csepel DSE 32-28 (17-13)

További sok sikert kívánunk a csapatoknak, Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Hajrá Csepel! #csakaXXI