UTÁNPÓTLÁS KITEKINTŐ: November

Novemberben, az évben másodszorra minket is elért a vírus, de a legtöbb csapat zökkenőmentesen tudott dolgozni szerencsére. A vírushelyzet miatt a hétvégi bajnoki mérkőzések szinte minden esetben módosultak, volt ahol elmaradtak a fordulók, volt ahol egy-egy ellenfél hiányzott, de a lényeg, hogy a gyerekek többségében tudtak játszani, és ezáltal élményeket gyűjteni és fejlődni.

Szivacskézilabda

Udvary Erika és Gellérfi Éva: A kialakult kis “törzsgárda” sportolóim nagy lelkesedéssel jártak az edzéseinkre, és a munkát is nagy odaadással végezték el! Ennek köszönhetően az alap technikai kézilabda elemek terén nagyon sokat fejlődtek a gyerekek. A labdavezetésük láthatóan biztonságosabb, gyorsabb lett, a labda átadásaik és a labda elkapása terén is nagyot léptek előre. Elkezdtük az egyszerű induló-  és átadási cseleket, lövő kézzel ellentétes oldalra indítva  tanulni, és már egész ügyesen végzik a feladatokat. A játék közbeni alkalmazás persze még várat magára. Szépen haladnak a felugrásos lövés kivitelezésében is, amit játékosan a leérkezés után (gombóccal) gurulással fejeznek be. Nem tökéletes még, de a félelemérzetüket egyre inkább legyőzik és próbálják jól végrehajtani. A taktikai elemek között az 1-1 elleni védekezést is gyakoroltuk, ami már erőteljes biztatásra ugyan, de játék közben is fellelhető. A támadás utáni visszarendeződést is alkalmazzák, igaz kikényszerített módon, plusz szabályok alkalmazásával.  Kezdenek a támadásaikban nem egy kupacba helyezkedni, hanem már keresik az üres helyeket.  Persze, ha a labda náluk van, akkor gyakran elvétik a 3 lépéses szabályt, de következetesen lefújva majd hozzászoknak, csak úgy mint a kétszer indulásnál. Összességében büszke vagyok rájuk, mert egy hónap alatt is sokat fejlődtek! Sajnos azonban voltak edzések, amikor több gyermek karanténba lett küldve az osztályfőnök , vagy osztálytársaik  covidos fertőzöttsége miatt, így nem tudtak edzésre jönni. Remélem a jövőben egyre kevesebb lesz az ilyen alkalom és edzhetnek a gyerekek nyugodtan! A téli szünet után reméljük már lefelé szálló ágban lesz ez a járvány!”

Leány szakosztály

Gálhidiné Nagy Zsuzsanna csapata (2011-2010): A lányokkal szép lassan fejlődünk. Jól dolgoznak, csak a koncentrációval van baj. Sajnos ezért szankciókat alkalmazok, ugyanis én leadom az anyagot, azt szeretném viszont látni.Tudom állítólag nem jó pedagógia, de hasznos. Futással, erősítéssekkel bírom őket a koncentrálásra. Novemberben egy mérkőzésünk volt a Budaörssel. Sokkal fejlettebb gyerekek ellen játszottunk, akik tudásban is felül múltak minket. Tehát van előttünk cél utolérni őket. Továbbra is szeretek velük dolgozni és jó látni a lányok fejlődését.”

Debreceni Péter csapata (2009-2008): Novemberben folytattuk a páros kapcsolatok kiépítését, ezen belül is a beálló-átlővő, beálló-irányító kapcsolatot, illetve a cselezés és a lövési módok területén is ismételtünk, új anyagot vettünk. Sajnos hozzánk is erőteljesen megérkezett a vírus, inkább hozzátartozók, iskolai kapcsolatok okán kerültek a gyerekek karanténba. A mérkőzéseinken általában kettőből egyet magabiztosan hoztunk. Igyekszünk folytatni a munkát decemberben is, bár a helyzet egyre jobban romlik, de mi akkor is kitartunk!”

Eredmények: 

Leány U12 III. forduló
2020. november 14., szombat
10:50 AFKC – Csepel DSE  18 – 16 (10 – 8)
11:45 Csepel DSE – Pázmánd NKSE 8 – 16 (5 – 5)

Leány U13 III. & IV.. forduló
2020. november 07., szombat 
08:30 Budafoki KSE – Csepel DSE 3 – 10 (2 – 4)
10:20 Pázmánd NKSE – Csepel DSE 19 – 8 (9 – 4)

2020. november 22., vasárnap 
09:00 Csepel DSE – Pázmánd NKSE 10 – 13 (6 – 7)
09:55 Csepel DSE – VSK Tököl 25 – 3 (13 – 1)

Csányi László csapata (2007-2006): “Az előző hónapos edzés látogatás tovább javult 75%-ra, mégis úgy néz ki, hogy befejeztük a szezont az őszi időszakra. A karantén helyzetek a hónap utolsó hetére begyűrűzött a csapatba és mostanra mérkőzéseket kellett lemondani az U14-ben. Az eltervezett edzéseket a hónap első három hétben, kevés hiányzóval, az eredeti tervnek megfelelően csináltuk végig és haladtunk. Kisebb hiányérzetem maradt, ami kijelöli és átformálja a következő hónap feladatait. Nagy hangsúlyt fektetek a törzsizomzat és a vállövek megfelelő felkészítésére, az átadások minőségének javítására, míg a játékban az egyéni kreativitás fejlesztése került előtérbe. Nagy büszkeség, hogy Szemző Csillag már kerettag lehetett az egyik serdülő mérkőzésen! Folytatjuk a megkezdet munkát, alkalmazkodva hétről hétre az aktuális helyzetünkhöz. Összességében gratulálok a hónapban nyújtott teljesítményhez!”

Eredmények:

Leány U15
2020. november 7., szombat
12.00  Százhalombattai VUK SE – Csepel DSE 9 – 22 (3 – 14)
14.00 Malév SC – Csepel DSE 12 – 31 (7 – 16)

2020. november 21., szombat
09.00 Csepel DSE – Budafok 17 – 17 (8 – 9)
11.00 Csepel DSE – Malév SC 26 – 11 (10 – 3)
Kajdácsi Kíra hiányát megéreztük ezen a napon, ill. egy gátat kellett átugranunk, hogy tudunk nélküle is játszani.

Leány U14
2020. november 14., szombat BMTE sportcsarnok
10.00 Csepel DSE – Hort SE 22 – 6 (8 – 4)
11.00 Nova Kézisuli KFT – Csepel DSE 5 – 28 (3 – 16)

Meggyes Rita (serdülő): Novemberben három mérkőzést játszottunk, ahol két rivális csapat ellen is pályára léptünk.  Ebből a három mérkőzésből sajnos csak kettő zárult győzelemmel. Az Algyő csapata ellen nem túl jó játékkal, de győztünk. Már azon a mérkőzésen megfogalmazódott bennem, hogy a lányok nem játszanak kellően támadó szemléletű játékot, főleg a kritikus helyzetekben, amikor tétje van a mérkőzésnek. Hiába gyakoroljuk a taktikai formációkat, ha a belső poszton lévő játékosok nem lőnek átlövésből, illetve nem csinálnak előnyöket az egy az egyben elvégzett cselekkel. Sajnos ezek a hiányosságok a Hódmezővásárhely csapata ellen abszolút beigazolódtak. A rengeteg kihagyott ziccer ellenére is nyerhettük volna a mérkőzést, ha a lányok fegyelmezetten védekeznek a végjátékban. Sajnos ez nem történt meg, így kikaptunk. Dicséretes viszont, hogy megfordítottuk a mérkőzést öt perc alatt öt gólos hátrányt ledolgozva, ami mutatja a csapat győzni akarását, küzdését. Sajnos egész mérkőzésen ez az öt perc volt, ahol bátran támadó szellemben kézilabdáztunk. A mérkőzést megnézve realizálták a lányok is a hibákat és dolgozunk a kijavításán. Megyünk tovább, a cél továbbra is a bajnokság megnyerése. Bízom a lányokban!”

Eredmények:

2020. november 13. péntek
16:25 Csepel DSE – FKSE-Algyő 19 – 17 (8 – 6)

2020. november 22. vasárnap
10:00 Eszterházy SC – Csepel DSE 18 – 35 (7 – 16)

2020. november 27. péntek
16:25 Csepel DSE – Hódmezővásárhelyi LKC 20 – 22 (11 – 13)

Fiú szakosztály

Kéri Mózes és Forgács Klaudia csapata (2011-2010): Szeptember eleje óta, folyamatosan és egyenletesen tudunk jó létszámban megfelelő edzésmunkát végezni. Ez mostanra, november végére csökkent le valamelyest, de panaszom nem lehet a fiúkra emiatt. Kicsit kevesebben, de ugyanolyan lelkesedéssel és intenzitással végzik a gyakorlatokat. Az U11-es bajnokságban nem írják az eredményeket – legalábbis hivatalosan, az esetek többségében a helyszínen azonban lehet követni a mérkőzések állását. Itt azért az látszik hogy elég jól állunk a többi csapathoz képest – rendszeresen játszunk olyan mérkőzéseket, ahol szemmel látható fölényben vagyunk, az FTC ellen pedig 21-15-re kaptunk ki, úgy hogy a félidőben 11-9-re vezetni tudtunk. Elsősorban azonban a fiúk hozzáállása és a képességeik miatt vagyok nyugodt és várok sokat tőlük, nem az eredmények miatt. Az U10-esek Klaudiával versenyeztek, a srácok többségének első mérkőzése volt. Ügyesek lelkesek ők is, a technikai és fizikai képességek mellett a fegyelmezettségen továbbra is sokat kell dolgoznunk velük, de alakulunk. Mindkét csapatot és mindegyik korosztályt nézve öröm és büszkeség, hogy egyetlen edzést vagy mérkőzést sem kellett lemondani, sőt, ha plusz lehetőségek akadtak az edzésre, azzal is tudtunk élni. Köszönöm a szülők támogatását és közreműködését ebben!”

Kéri Mózes csapata (2009-2008): Nem történt rendkívüli esemény a hónap során azt hiszem, és ez jelen körülmények között megnyugtató. Sajnos az egyik U13-as bajnoki fordulónk ellenfelek hiányában elmaradt. A másikon támadásban jó teljesítményt nyújtottunk, jó egyéni teljesítményekből és szép összjátékokból tudtunk sok gólt szerezni, a védekezésünk azonban kevésnek bizonyult az ellenfelek megállításához. Néhány 2008-as játékosom meghatározó szerepet tölt be az U14-es bajnokságban a 2-es csapatban, az ottani teljesítményükkel is elégedett vagyok. Az U12-es bajnokikon nem tudtunk teljes csapattal kiállni egyik fordulón sem, és le vagyunk maradva az ellenfelektől abban, hogy mennyire régóta dolgozunk együtt. Másfél éve kezdtük a közös munkát, de a korosztály azóta is sok változáson ment át. Mindenesetre tanulni leginkább az erős ellenfelektől lehet, ez pedig kijutott nekünk bőven. Hat 2009-es játékosom van jelenleg, és látom az elkötelezettséget, a lelkesedést és a kézilabda szeretetét mindannyiukban, úgyhogy bízom abban, hogy a mérkőzések motivációt adnak a tudatos, kemény edzésmunkához. A 2010-es srácoknak pedig remek lehetőség az idősebb korosztályban való versenyzés a szükséges meccsrutin begyűjtésére, és a fejlődés ütemének fenntartására vagy akár fokozására.”

Eredmények:

Fiú U12
2020. november 14., Szombat
09:55 Csepel DSE – FTC KN KFT 3 – 32 (0 – 17)
11:45 Csepel DSE – Ráckeve VKSK 8 – 37 (2 – 17)

2020. november 28., Szombat
09:00 Szigetszentmiklósi KSK – Csepel DSE 32 – 5 (17 – 2)
10:50 Csepel DSE – Kézilabda Utánpótlás Kft 18 – 24 (8 – 9)
Fiú U13 
2020. november 08., Vasárnap
11:45 Kőrösi KDSE Érd – Csepel DSE 21 – 19 (10 – 10)
13:35 Csepel DSE – Százhalombattai VUK SE 15 – 31 (6 – 18)

Nagy Imre csapata (2007): “Sajnos minket is elért a vírus. Az edzéslátogatás sokat romlott, betegségek és a karantén intézkedések miatt. A bizonytalanság beköltözött a mindennapjainkba. Két csapatunk novemberben nyolc meccset játszott, minden alkalommal volt hiányzó játékosunk. Eredményesség szempontjából hoztuk a kötelezőket, egy kivételével. A PLER csapatától egy góllal kikapott az I-es csapatunk. Idén már nem lesz több mérkőzésünk, így a decemberi edzéseken az egyéni képzésen lesz a hangsúly.”


Eredmények:

Fiú U14 VI. & V. forduló

2020. november 15., Vasárnap
12:00 Szigetszentmiklósi KSK – Csepel DSE 2 22 – 17 (13 – 8)
13:00 PLER-Budapest – Csepel DSE 1 20 – 19 (10 – 8)
14:00 Csepel DSE 1Csepel DSE 2 26 – 17 (11 – 10)

2020. november 28., Szombat
14:00 Csepel DSE 2 – Budai Farkasok NKFT 17 – 16 (10 – 7)
15:00 PLER-Budapest – Csepel DSE 2 31 – 13 (14 – 8)
16:00 Csepel DSE 1 –  Budai Farkasok NKFT 26 – 18 (17 – 7)
18:00 Csepel DSE 1 – Szigetszentmiklósi KSK 21 – 20 (12 – 10)

Farkas Zsolt csapata (2003-2006):A serdülő csapatnak novemberben 1 mérkőzése volt, az eredmény döntetlen lett. Az eredmény rossz, ha azt nézzük, hogy 5 gólos vezetésről egyenlített az ellenfél. Az eredmény jó, ha azt nézzük, hogy a csapat két hónapja mezőnyjátékossal a kapuban játszik. A mérkőzés tanulsága, hogy a kritikus szituációkban jó, felelős döntést hozzanak a játékosok. A kicsik egy hétvégi fordulón voltak érdekeltek, ahol mindkét mérkőzésüket magabiztosan nyerték. egységes jó csapatként működtek.. Ahogy tavaly, úgy az idén is felsőházban folytatja a csapat.”

Eredmények:

Fiú U15
2020. november 07., Szombat
13:00 Csepel DSE – Százhalombattai VUK SE 24 – 21 (14 – 9)
14:00 MAFC – Csepel DSE 16 – 31 (9 – 17)

Fiú Serdülő 2. osztály
2020. november 13., péntek
17:55 Csepel DSE – Kiskunhalas UKSC 34 – 34 (16 – 13)

További sok sikert kívánunk a csapatoknak, Nagyon büszkék vagyunk Rájuk!

Hajrá Csepel! #csakaXXI