UTÁNPÓTLÁS: Bemutatjuk a leány U14/U15-ös csapatunkat

Csányi Lászlót nem sok Csepel DSE szurkolónak kell bemutatni. Évek óta az egyesület munkatársa, aki számos tehetség nevelőedzőjének is mondhatja magát. Az ő vezetésével lett 2016/17-es szezonban 6. helyezett az akkori serdülő csapat a kiemelt bajnokságban, ahol az ország legjobb csapataival kellett felvenniük a versenyt. A tavalyi évben minden valószínűséggel megnyerték volna a II. osztályú serdülő bajnokságot, ha nem szakad félbe idő előtt. Idén az U14/15-ös korosztályt irányítja, ahol lehetősége van az újabb csepeli tehetségeket elindítania útjukon.

Jó mérkőzések várnak a lányokra!

„Egy új dolog kezdetén vagyunk, mert a társaságnak csak az egyharmadát ismerem. Két évvel ezelőtt dolgoztam velük, a többiek minden szempontból újak nekem is. Izgalmas munka előtt állunk az biztos. Az alap létszám 15-16 fő lesz, ebből 7 fő 2006-os és 8-9 fő 2007-es születésű.
A felkészülés a már többször bevált módon zajlik néhány részlet újragondolása mellett, a kevesebb néha több – ha az jól be van gyakorolva- szemlélettel. A körülmények kiválóak, az edzések nagy része az új Laurencz László Sportcsarnokban van. A hónap végéig 42 edzés van tervezve, meglátom hogyan bírják erővel a lányok és ahhoz mérten én milyen tartalommal tudom megtölteni. Többet kell most a képességfejlesztésre szánni, fizikálisan közelebb hozni egymáshoz a társaságot. Jelenleg több sebességen mozgunk, ezt egységesebbé kell tenni. Két korosztályban versenyeznek majd a lányok, az U15-ös és U14-es bajnokságokban. Ebben a korosztályban fontos a folyamatos versenyzési lehetőség, hogy a gyakorolt technikákat a mérkőzéseken tudjuk gyakorolni. Az ügyesebbeknek már az OSB kapuja is nyitva van. Természetesen fél szemmel már figyeljük segítőmmel, Gálhidiné Nagy Zsuzsa “nénivel” a 2008-as korosztályt is. Több edzőmérkőzést tervezünk, de ezek még szervezés alatt vannak. A többi csapat csak most kezd, illetve mi edzőtáborba készülünk augusztus 6.-tól.

A korosztálynak a tapasztalat gyűjtés és az egyéni fejlődés a legfontosabb szempontjai, amely egy jó közösségi szellem párosulásával lenne a legszerencsésebb. A tapasztaltabbak az első héten jó példával jártak elől, reméljük ez folytatódik. A magam részéről is kíváncsian várom, mire jutunk a szezon folyamán. Nekem ez a harmadik generációm CSDSE életében.”

Jó munkát és sok sikert kívánunk Laci bácsinak, Zsuzsa néninek és a lányoknak!

Hajrá Csepel!