Zajlik a felkészülés női U19 és U17-es csapatainknál

Már javában zajlik a felkészülés egyesületünknél, U17 leány és U19 női csapatunk vasárnap (08.06.) Szarvasra utazik edzőtáborba. Idén az U17-eseket Meggyes Rita, az U19-es gárdát Erdős Éva irányítja. A két csapat szoros együttműködésben készül, a nyár folyamán végig közös edzéseken vesznek részt. Ahogy az előző szezonban, idén is mind a két korosztály az első osztályú bajnokságban fog szerepelni, amely kemény munkát igényel, hiszen Magyarország legjobb utánpótlás csapataival mérik majd össze a tudásukat lányaink!

Most Ritával és Évivel készült közös beszélgetésünket olvashatjátok.

Múlthéten kezdtétek a felkészülést, hogy telt eddig? Milyen volt a hangulat az edzéseken, min volt eddig a hangsúly?

Erdős Éva: Július 26-án kezdtük a közös nyári alapozó munkát, de már az előtte lévő 2 hétben is dolgoztak a lányok egyéni edzésterv alapján, amiben aerob futás és saját testsúlyos erősítő edzések szerepeltek. A kemény, fárasztó munka ellenére is jó hangulatúak az edzéseink, és azt látom a játékosokon, hogy nagyon motiváltak. Ebben az időszakban elsősorban az állóképesség és erőfejlesztés dominál, de igyekszünk minél többet labdázni is, hiszen a monotonitást időnként meg kell törni egy kis játékkal és képességfejlesztéssel.

Milyen szakmai célok mentén dolgoztok majd az edzőtáborban?

Meggyes Rita: Természetesen,mindig az elsődleges szakmai cél a gyerekek egyéni fejlesztése és utána következnek a csapat szintű fejlesztések,de tulajdonképpen ez a kettő kéz a kézben jár. A serdülő csapathoz érkeztek a 2008- as születésű lányok,őket kell asszimilálnunk a többiekhez és megtalálni a szerepüket,posztjukat a gárdában. Szeptember elején kezdődik a bajnokság és addigra látnom kell kire,hol számíthatok. Természetesen a 2007-es születésű lányok egy jó alapot adnak,így remélem gyorsan összeáll a csapat. Lesznek edzőmérkőzéseink,ahol tesztelhetem az új soraimat.

Mik a célok a szezon során az U19-es csapatnál?

E.É.: Rendkívül nehéz szezonunk lesz. Talán még a tavalyinál is komolyabb kihívások várnak ránk, hiszen bitang erős a csoportunk, és mivel az idei bajnokságban már egyenes kiesők is lesznek, így az alap célunk ennek elkerülése. Mivel ifi csapatunknál nincs túl sok változás az előző évhez képest, így abban bízunk, hogy ismét sikerül kiharcolni az első osztályban maradást.

Mik a célok a szezon során az U17-es gárdánál?

M.R.: A cél a bent maradás a kiemelt serdülő bajnokságban. Nem lesz könnyű,de bízom a lányokban és úgy gondolom megoldjuk az idén is, osztályozó nélkül. Azt viszont tudni kell,hogy idén két csapat automatikusan kiesik,így a tizedik hely a cél. Hajrá Csepel!

Köszönjük a beszélgetést, és sikeres munkát kívánunk Nektek!

 

Hajrá lányok, hajrá Csepel! #csakaXXI