FÉRFI FELNŐTT: Pont nélkül távoztunk Százhalombattáról!

Beszámoló a Százhalombattai KE – Csepel DSE Felnőtt férfi NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.02.27.

Helyszín: Városi Szabadidő Központ Százhalombatta

Végeredmény: 31-19 (15-9)

Vezette: Rontó Ádám – Szanyi Péter Gábor

Fotó: Gács Emília

Csepel DSE: Gács Péter (kapus) – Tótfalusi Gergő 9(5) gól, Tengely Bálint, Polonkai Soma 2 gól, Kalmár Balázs, Kaposvári Márk, Emberovics Milán 4 gól.

Cserék: Horváth Márton (kapus), Berzéky Bence 2 gól, Kuncz Márk 1 gól, Elek Ábel 1 gól, Varga Ferenc, Medvedev Sámuel, Puskás Richárd, Tóth Ambrus, Balogh Soma.

Eredmény alakulás: 5.p. 3-2, 10.p. 7-4, 15.p. 9-5, 20.p. 11-5, 25.p. 14-7. – 35.p. 17-10, 40.p. 20-12, 45.p. 24-14, 50.p. 24-15, 55.p. 28-17.

Kiállítások: 14 perc illetve 14 perc

Hétméteresek: 8/8 illetve 7/5

Csepeli góllal kezdődött a találkozó, a jogosan megítélt büntetőt Tótfalusi Gergő magabiztosan értékesítette. Ez azonban láthatóan nem nyugtatta meg csapatunkat. A hazaiak könnyen kihasználták, hogy védekezésünkből az első pillanattól kezdve hiányzott a harciasság és miközben mi rengeteget dolgoztunk egy-egy helyzet kialakításáért, ők gyakorlatilag pillanatok alatt átrohantak rajtunk.

Ettől függetlenül az első 10 perc után mindössze 2 góllal vezetett a Százhalombatta, a játék képe alapján ez még egészen hízelgő is volt számunkra (6-4). Időkéréssel próbáltuk rendezni a sorokat, és támadásban rendre ki is alakítottuk ezután a helyzeteket, de legtöbbször képtelenek voltunk ezekből gólt szerezni. Az egész félidő során csak minden harmadik ziccert sikerült gólra váltani, ezért fokozatosan növelte előnyét a Batta. 11-5 után a második időkérésünk is csak arra volt jó, hogy a játékrész utolsó 10 percében már ne legyen sokkal nagyobb a különbség.

Fotó: Gács Emília 

A második félidő is sajnos ugyanott folytatódott, mint az első. A legnagyobb ziccerek is kimaradtak, miközben védekezésünk továbbra sem tudott komoly ellenállást kifejteni. Érezhető volt, hogy a hazai csapat egyre magabiztosabbá válik, szinte minden sikerült nekik. Sajnos a végén a 10 fölötti különbséget sem sikerült megakadályozni, egyértelmű vereséget szenvedtünk.

Bona Gergő: „Nem könnyű ezt a mérkőzést értékelni, először is gratulálok a Százhalombattának, hiszen egyértelmű, hogy jelenleg erősebb csapat, mint mi vagyunk. A saját játékunkról azért nehéz beszélni, mert az egészre rányomta a bélyegét, hogy megijedtünk és rendkívül bátortalanul játszottunk mind támadásban, mint pedig védekezésben. Kiderült, hogy még messze nem állunk készen ilyen erős ellenfelek elleni feladatokra, de ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen rendkívül fiatal a csapatunk, tanulunk és okulunk ebből a találkozóból amennyit csak lehet. Dolgozunk tovább, ebben hiszünk!”

A fiúk a soron következő vasárnap a VSK Tököl csapatát látják vendégül a Laurencz csarnokban!

Hajrá Fiúk, Hajrá Csepel!