2018.03.29-04.02. XXVII. Prágai Kézilabda Torna

2018. március 29-április 2. között 2001-2003 fiú csapatunkkal részt vettünk a XXVII. Prágai Kézilabda Tornán. Fiaink korosztályában 76 csapat küzdött meg a helyezésekért. A csapatokat 4db hét és 8db 6 fős csoportba osztották, ahonnan 3 győzelemmel és 2 vereséggel, csoport harmadikként jutottunk tovább. A továbbjutókból 3 csapatos csoportokat hoztak létre, ahonnan a győztes a negyeddöntőbe kvalifikálta magát. Mi egy német és egy dán csapattal lettünk összesorsolva. Mindkét ellenfelünk ellen küzdelmes mérkőzést vívtunk, azonban a jelentős fizikális fölénnyel nem tudtunk igazán mit kezdeni. A németek ellen 13, a dánok ellen pedig 7 gólos vereséget szenvedtünk, ezáltal a csoport harmadik helyén végeztünk, ami azt jelentette, hogy nem sikerült bejutnunk a negyeddöntőbe, így számunkra véget értek a küzdelmek.

Három nap alatt hét mérkőzést játszottunk, komoly ellenfelek ellen. A csapatot dicséret illeti a hozzáállásáért, hiszen a fiúk minden mérkőzésen kiadták magukból a maximumot, ami a velünk azonos súlycsoportban lévő ellenfelek ellen az eredményben is tükröződött. Összességében ismét egy nagyon hasznos tornán vagyunk túl, hasznos volt szülőknek, sportolóknak egyaránt, hiszen egy kis kitekintést kaphattunk arról, hogy határainkon túl hol tartanak a velünk azonos korosztályok. Láthattuk, hogy van még hova fejlődnünk fizikálisan, játéktudásban és mentálisan egyaránt, azonban kijelenthetjük, hogy jó úton haladunk. Reméljük, hogy a fiúknak is plusz motivációt jelentett ez a torna a további kemény munkához! A látottak alapján biztosak vagyunk abban, hogy ez a korosztály még sok örömet fog szerezni a Csepel DSE-t támogatók számára!

Hajrá Csepel!

A kupán készült fényképeket honlapunkon (https://csepeldse.hu/kepgaleria/2018-03-29-04-02-xxvii-pragai-kezilabda-torna/) megtekinthetik.

Budapest, 2018. április 3.

Üdvözlettel:

                Csepel DSE