37.hét eredmények

Mozgalmas héten vannak túl csapataink! A hetet serdülő és ifjúsági férfi gárdáink kezdték szerdán az Eger ellen.

FU18 I.osztály Keleti csoport
Eger SZSE – Csepel DSE 39:24 (20:8)

Keret: Csillag, Paraliticci-Harsányi; Babócsi 1, Borszuk, Papacsek 2, Antal 4, Jahoda 3, Benedek 2, Magyar, Gréczi 4, Kiss, Schneider, Sükösd 5, Töreki 3

 

FU20 I.osztály Keleti csoport
Eger SZSE – Csepel DSE 33:32 (15:9)

Keret: Fehérvári, Horváth, Alexa; Szabó Márk, Nagy-Pápay 1, Prihoda 1, Papp, Márkus 9, Szentgyörgyi 4, Szennai, Schmidka 8, Stubits 1, Kosztoványi 1, Szabó Máté 4, Kis 3

Matuz István: Az első félidőben a támadásban körülményesen játszattunk, szétfaultoltak és a félidő végjátékéban kimaradt három darab tiszta gólhelyzet, amiből az ellenfél gólt ért el. Így alakult ki a hat gólos félidei eredmény. A második félidőben kapaszkodtunk, összeállt a védekezésesünk, tudtunk gyors, könnyű gólokat lőni. A végjátékban vezettünk is, de sajnos az utolsó 3 gólt az ellenfél lőtte. Véleményem szerint a legvégén egy jogos hétméteres elmaradt. Egy pontot megérdemeltünk volna.

 

A lányok sem lustálkodtak!

LU19 I.osztály Nyugati csoport
Moyra-Budaörs Handball – Csepel DSE 43:21 (23:11)

A Budaörs egy nagyon komplex csapat és rendkívül széles taktikai repertoárral rendelkezik. Tudtuk, hogy sokféle védekezési rendszert alkalmaznak, illetve bátran és magabiztosan játszanak 7:6-ban is. Ennek ellenére már a 3. perc elején időt kellett kérni, mert nem a megbeszéltek szerint játszottunk a rendkívül nyitott védekezésük ellen. Sikerült rendezni a sorainkat és zsinórban 3 gólt lőttünk. Sajnos csak rövid ideig tudtunk fegyelmezetten és kevés hibával kézilabdázni, sok ziccer és több 7m-es is kimaradt, az eladott labdáinkból pedig gyors, könnyű gólokat kaptunk, amivel már az első félidő végére jelentős hátrányba kerültünk. A 2. félidőben többféle felállást is megpróbáltunk, de nem voltunk elég hatékonyak. A biztos vezetés tudatában ellenfelünk a 2. félidő nagy részében a 7:6 elleni játékot gyakorolta, ami nem könnyítette meg a dolgunkat.

Keret: Antonya, Szabó; Szentkirályi 3, Kajdácsi Kata 7, Geiger 2, Szücs, Kovács, Papp, Cservák 3, Pallagi 1, Kiss, Mészáros Alexandra 2, Mészáros Anna, Lakics 1, Korozmán 2

Erdős Éva: Nehéz egy ilyen nagy arányú vereség után okosakat mondani. Gratulálunk a budaörsi csapatnak, és sok sikert kívánunk nekik a folytatáshoz.

 

LU17 I.osztály Nyugati csoport
Moyra-Budaörs Handball – Csepel DSE 28:28 (13:14)

Bátran határozottan kezdtük a mérkőzést. A két csapat fej-fej mellett haladt. A védekezésünk jól működött. Támadásban bátran játszottunk, amit megbeszéltünk a lányokkal próbálták megvalósítani.A jó kapus teljesítményünk is hozzájárult az eredmény alakulásához. A második félidőben voltak meghatározó technikai hibáink, illetve kihagyott helyzeteink, amiket az ellenfelünk ki is használt és három góllal el tudott lépni tőlünk. A csapat ennek ellenére nem adta fel. A végjátékban döntetlennél időt kértem, de a megbeszélteket egy technikai hiba miatt nem tudtuk megvalósítani, így ellenfelünknek még volt 30 másodperce támadni, amit a csapatom hősiesen végig küzdve kivédekezett. Indultunk egyet a győzelemért de sajnos már nem tudtuk befejezni a támadást.

Keret: Szabó; Balogh, Hagara 3, Krisztián, Kovács, Nikodém 2, Kiss 7, Szőts, Mészáros 11, Nyárasdi, Jacsó, Tisóczki 4, Csillag, Tóth 1

Meggyes Rita: Taktikailag nagyon fegyelmezetten végig harcolva, bátran kézilabdáztunk,sok jó egyéni teljesítménnyel. Az eredménnyel tökéletesen elégedett vagyok és nagyon büszke vagyok a lányokra. Remélem idén még sok ilyen frenetikus mérkőzésben lesz részünk. Hajrá Csepel!

Hétvégén felnőtt csapataink lejátszották az NBII-es bajnokságok 2.forudlóját!

NBII. Női felnőtt F csoport
Csepel DSE – TFSE 29:25 (10:12)

Az első félidőt a TF csapata kezdte jobban, mi álmosan, lassan játszva rázódtunk bele a mérkőzésbe. Az félidő felnél kezdtünk el komolyabban védekezni, viszont a támadójátékunk még mindig akadozott. A második félidőre szerencsére tartottuk a védekezésünket ugyanolyan agresszívan, valamint a támadójátékunk is javult, így sikerült a mérkőzést megfordítani. Egészen a végjátékig kiélezett volt a játék, ahol nagyon fontos védésekkel és pontos befejezésekkel tudtuk itthon tartani a 2 pontot.

Keret: Binó, Balázs; Kanyik 3, Szijártó 5, Tímár 3, Zimek, Kajdácsi Kata 2, Klacsák, Balla 7, Pallagi, Mészáros, Vad 5, Pethő 1, Korozmán, Pindák 3, Hauser

Tóth Máté: Nehéz mérkőzés volt, ahogy előzetesen gondoltuk. Nehezen kezdtük a mérkőzést, lassúak voltunk, viszont szerencsére még a félidő felénél felébredtünk és a védekezésünket helyre tettük. A támadójátékban hiányoztak a pontos megoldások, sok volt a labdaleütés, a fölösleges bejátszás. A második félidőre szerencsére javultunk támadásban is, még mindig sok volt a hiba, viszont a befejezések, kulcspasszok pontosak voltak. Örülök, hogy sikerült megfordítanunk a mérkőzést és itthon tartanunk a 2 pontot.

 

NBII. Férfi felnőtt F csoport
Dunaharaszti MTK – Csepel DSE 21:26 (8:10)

Keret: Pápay, Simon; Balogh 4, Berzéky 4, Elek, Emberovics 3, Horvácki 1, Kalmár, Kis 1, Kosztoványi, Márkus 2, Nagy, Sánta 4, Schmidka 3, Tóth 4

Csepregi Tamás: Rendkívül bizonytalanul, és pontatlanul kezdtük a mérkőzést támadásban. Rengeteg hiba volt mind a két oldalon. A kapusok jól kezdték a mérkőzést, sok védéssel segítették a csapataikat. A félidő vége felé pontosabbak lettek a befejezéseink, így minimális előnnyel mehettünk a szünetre. Az öltözőben megbeszéltük, hogy miken kellene javítani a második játékrészben. A szünet után Pápay hasonlóan stabil és kimagasló teljesítményt nyújtott, mint előtte, így folyamatosan növeltük a két csapat közötti különbséget. Sokat kell még fejlődnünk, és ezen a héten is azon leszünk, hogy továbblépjünk! Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóknak! Megyünk tovább az utunkon.

 

Vasárnapi napon megkezdődtek a bajnokságok leány és fiú U15-ös csapataink számára is!

OGYB LU15 II.osztály V/B csoport
Emericus SE – Csepel DSE 25:18 (8:13)
Százhalombattai VUK SE – Csepel DSE 27:26 (13:17)

Kéri Mózes: 4-ből 3 félidőben jól játszottunk. Az Emericus ellen a 13-8-as félidei vezetésünket nem tudtuk megtartani. Minden elromlott, ami elromolhat, elfogyott, ami elfogyhat… Kezdve a mentális erőnkkel. Lendületből, erőből megfordította ellenfelünk a meccset és teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Megmutattuk, hogy a kezünkben lábainkban fejünkben ott van minden, ami az ő legyőzésükhöz szükséges, de egyelőre 25 percig tudtuk ezt a pályára feltenni. Legközelebb tovább kell tartson ez az időszak. Nagy mélységet éltünk meg a második félidőben. A játékosaim ennek ellenére nagyon jól reagáltak a második mérkőzésen!
A Százhalombatta ellen az első félidő végén 17-13-as előnybe kerültünk. A második játékrészben a nagyobb, tapasztaltabb, fizikálisan erősebb ellenfelünk lépésről lépésre ledolgozta a hátrányát. A végjátékot egy góllal megnyerték de a csapatomra nagyon büszke vagyok! Nem omlottunk össze, mint 2 órával korábban. Egységes csapat voltunk, pozitív hangulatot teremtettünk a pályán és a kispadon is. 7 másodperc alatt az utasítást betartva, jó döntést hozva ziccert tudtunk kidolgozni az egyenlítésért. Sajnos kivédte az ellenfelünk kapusa. Javulnunk kell zárt védelem elleni támadójátékban. Gratulálok a lányaimnak!

 

OGYB FU15 II.osztály V/B csoport
Csepel DSE – Százhalombattai VUK SE 26:38 (11:22)
Dunavarsány TE – Csepel DSE 14:41 (8:24)

Horvácki Márió: Az első meccsen az ellenfél nagyon sok könnyű gólt lőtt felállt fal ellen, ezért simán kikaptunk. Védekezésben nem ütköztünk velük és az agresszivitás halvány jelét sem sikerült megmutatni. A második meccsen egy jóval gyengébb képességű csapat ellen játszottunk mint amilyen az első volt, ezért itt már sokkal könnyebben tudtunk érvényesülni, még a sok kihagyott ziccer ellenére is sikerült simán nyerni.

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI