39.heti eredmények

Pörgős héten vannak túl csapataink. Hétköznap férfi ifjúsági és serdülő csapatunk, míg hétvégén leány és fiú U15 és U13-as gárdáink és felnőtt lányaink léptek pályára bajnokságaik következő fordulójában.

FU20 I.osztály Keleti csoport
2023.09.27. 17:00
Balmazújvárosi KK – Csepel DSE 34:31 (16:19)

Keret: Fehérvári, Alexa; Kis 2, Nagy-Pápay 1, Prihoda 1, Papp, Márkus B. 4, Szentgyörgyi 8, Szennai 6, Schmidka 1, Márkus G. 2, Stubits, Kosztoványi 1, Szabó Máté 5

Matuz István: Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben végig diktáltuk a tempót, vezetünk. A félidő végén volt egy vitatható piros lap, ami a mérkőzés további részében védekezésünkre nagy kihatással volt. A második félidő 15. percében elfogyott az előnyünk, védekezésben nem tudtunk kellő megállító faultakkal az ellenfél támadásait megakadályozni. Közben ebben az időszakban az ellenfél nyitott védekezésre váltott, és az ellen elfogyott a tudomány támadásban. Ez vezettek a mérkőzés elvesztéséhez.

FU18 I.osztály Keleti csoport
2023.09.29. 16:00
Tempo KSE – Csepel DSE 36:29 (19:14)

Első félidőben több technikai hiba és labdaeladás miatt kisebb előnyre tett szert az ellenfél, majd utána vissza tudtunk jönni egy gólra, de az első félidő végjátékában ismételten dekoncentráltak voltak többen, amit ki is használt az ellenfél. Második félidőben több jó egyéni és csapat megmozdulás is volt.

Keret: Paraliticci-Harsányi; Babócsi, Borszuk 2, Antal 7, Jahoda 3, Benedek 1, Gréczi 10, Hilbert, Kiss G. 3, Schneider, Sükösd 1, Kiss B., Matolcsi 1, Papacsek 1, Töreki

Szekeres Ádám: A mostani mérkőzésen több jó egyéni hozzáállás és támadójáték volt. Remélem, hogy a többiek is felveszik a tempót és kevesebb technikai hibával tudunk majd játszani. Védekezésben a megállító faultok száma nagyon kevés volt. A következő hetekben erre is fogjuk fektetni a hangsúlyt.

 

Szombaton fiú U15-ös csapatunk Százhalombattán, míg felnőtt lányaink Szigetszentmiklóson játszottak.

OGYB FU15 II.osztály VII/A csoport
2023.09.30. 13:40 és 16:00
Csepel DSE – Moyra-Budaörs Handball KSE 33:36 (14:18)
Diósdi DSE – Csepel DSE 37:34 (20:14)

Horvácki Márió: Az első meccsen úgy éreztem, hogy kicsit lenéztük az ellenfelet ami meg is bosszulta magát, simán nyerhető meccs lehetett volna ha egy kicsit jobban koncentrálunk és ami mindig hiányzik az az agresszív védekezés és lendületes támadások. A második meccs második félidejében már sikerült egy kicsit összeszednünk magunkat, volt jele már némi agresszivitásnak védekezésben és volt pár faltunk is. Ettől függetlenül sajnos nem sikerült egyik meccsen sem nyerni. Ha sikerül a fent említett dolgokon javítani, illetve továbblépni várhatóan még tudjuk majd nyerni az ilyen meccseket.

 

NBII. Női felnőtt F csoport
2023.09.30. 15:45
Szigetszentmiklós NKSE II. – Csepel DSE 30:47 (12:26)

Jól kezdtük a mérkőzést, mind védekezésben, mind támadásban. Az első 9 perc utána 0-8 volt az eredményt. A félidő közepén érezhető volt, hogy kiengedtünk a visszarendeződésünkben, ami a második félidőre is folytatódott. Mivel a győzelmünk nem forgott kockán így érthető volt ez a fajta “könnyebbség”.

Keret: Binó, Balázs; Kanyik 8, Szijártó 4, Hauser, Kajdácsi, Klacsák 2, Balla 4, Pallagi 3, Mészáros 1, Vad 5, Pethő 5, Korozmán 4, Csiki 5, Pindák 6

Tóth Máté: A mérkőzés közeledtével sajnos betegségek és sérülések is befolyásolták a készülésünket a fordulóra, emiatt egy picit kettős érzés volt bennem. Viszont az első 10 percben már látszódott, hogy ez nem fogja befolyásolni a mérkőzés kimenetelét. Örülök, hogy ilyen könnyed győzelmet tudtunk aratni, hogy mindenki pályára tudott lépni.

 

Vasárnap az utánpótlásé volt a terep, U15-ös lányaink és U13-as fiú és lány csapataink is lejátszották bajnokságok fordulóját.

OGYB LU15 II.osztály V/B csoport
2023.10.01. 10:10 és 12:30
Csepel DSE – Angyalföldi Sportiskola 29:31 (15:19)
Csepel DSE – Budafoki KSE 33:22 (16:10)

Kéri Mózes: Összességében jól játszottunk mindkét mérkőzésen. Az ASI ellen futottunk az eredmény után a 2. félidőben végig. A meccs közepén gond volt a visszafutásunkkal, támadásban pedig nem voltunk elég pontosak. Ezekkel együtt is helyén volt a szívünk és a lendületes játékunkkal 1 gólosra faragtuk a különbséget a végjátékra. A fiatal játékvezető kolléga sajnos elvette az esélyt, hogy kiegyenlítsünk. A Budafok ellen hoztuk az elvárt győzelmet. Elosztva a terhelést a játékosok között, új/másodlagos posztokon tapasztalatot szerezve, végig a hatos falas védekezést gyakorolva. 11 csepeli lány lőtt ma gólt, a kapusaink főleg a második meccsen sok labdát védtek, és mindenki hozzátett védekezésben és összjátékban. Gratulálok!

 

OGYB LU13 VIII. csoport
2023.10.01. 10:50 és 12:40
Csepel DSE – Ferencvárosi TC 22:13 (9:5)
NOVA Kézisuli – Csepel DSE 7:24 (4:8)

Szijártó Máté: Az FTC elleni mérkőzés első félidejében érzékelni lehetett a lányok izgatottságát, sok volt a pontatlanság a támadásunkban és védekezésben is. Amikor ezen áttudtunk lendülni már működött a védekezésünk és kapusteljesítményünk is volt, ennek köszönhetően nyertük meg a mérkőzést. A második meccsen egy mondhatni szorosabb első félidő után, a második félidőben nagyon jól működött a “labdacsapda” rengeteg labdát szereztünk amiből indulásgólokat lőttünk. A lányok nagyon alázatosan és jól dolgoztak egész alapozás alatt, ennek meglett az első fordulóban az eredménye. Így tovább, Hajrá Csepel!

 

OGYB FU13 IX. csoport
2023.10.01. 16:00 és 19:00
Csepel DSE – Szigetszentmiklósi KSK II. 31:17 (17:8)
Csepel DSE – Kézi UP 6:42 (4:19)

Földi Gábor: Az első mérkőzésen jelesre vizsgáztak a fiúk, szépen küzdöttek és csinálták a dolgukat kevés hibával. Igazából teljesítették azt, amit elvárok, a labda nélküli lendületszerzés, cselek, labdajáratás és a nagyon fontos védekezés szempontjából is. A kapusteljesítmény is nagyon jó volt, ez sokat hozzátett a védekezéshez. Sajnos ez a második mérkőzésről nem mondható el. Eluralkodott rajtunk a megilletődés és a zavartság. A fizikai és technikai különbség ellenére sem gondolom, hogy helytálló a végeredmény. A jövőben azért dolgozunk majd, hogy a nagyobb utánpótlás csapatokkal is felvegyük a versenyt és szeretném, ha a fiúk el hinnék, hogy képesek rá! Összességében azt gondolom, látszik a felkészülés eredményessége, viszont a második mérkőzés megmutatta merre kell tovább haladni és szerintem motivál is.