48.heti eredmények

A 48.héten ismét számos csapatunk játszott mérkőzést. Női U19 és U17 csapataink szerdán hazai környezetben léptek pályára, és rendhagyó módon serdülőink pénteken ismét meccset játszottak a Kispest ellen. A hétvégén leány és fiú utánpótlás csapataink, illetve két felnőtt gárdánk is pályára lépett, ráadásul utóbbiak végre a Laurencz László sportcsarnokban.

LU17 I.osztály Nyugati csoport
2023.11.29. 16:00
Csepel DSE – MTK Budapest 52:43 (24:21)

Tudtuk, hogy az idény legkönnyebb mérkőzése lesz. Sajnos a lányok nem is tudtak rendesen felpörögni a mérkőzésre. Sok hibával játszottunk és a védekezésünk is gyenge volt.

Keret: Szabó, Hajdu; Balogh 3, Csillag 1, Tóth 1, Hagara 4, Krisztián 4, Lukács 1, Nikodém 11, Rakovszky 1, Simon 3, Kiss 10, Szőts 8, Mészáros 5

Meggyes Rita: Pozitív, hogy 52 gólt lőttünk, negatív, hogy 43 gólt kaptunk. Ilyen mérkőzésen is meg kell tanulni koncentráltan játszani a lányoknak.

 

LU19 I.osztály Nyugati csoport
2023.11.29. 18:00
Csepel DSE – Chinese Women’s National Team B 24:38 (12:20)

Rosszul kezdtük a mérkőzést, már az első 5 percben lerohantak bennünket. Időkérés után sokkal összeszedettebben és eredményesebben játszottunk, de ennek ellenére 8 gólos hátránnyal fordultunk a 2. félidőre. Ellenfelünknek rengeteg kiállítása volt, ami bizonyítja, hogy keményen, olykor durván védekeztek, és ez rengeteg energiát kivett belőlünk. A 2. félidő nagy részében 7:6-ot játszottunk, amit ismét egészen jól lehoztak a lányok, de ellenfelünk fizikai fölénye és az ázsiai játékosokra jellemző dinamikus játék ellen nem igazán volt ellenszerünk, így a végére jelentősre nőtt a különbség.

Keret: Antonya, Oszoli; Szentkirályi 5, Hemző, Geiger 1, Papp, Korozmán, Cservák 4, Mészáros Alexandra, Szőts 1, Lakics 1, Kajdácsi Kíra 12

Erdős Éva: Azt gondolom, hogy az amúgy is erős nyugati csoportba versenyeztetni egy B válogatott néven induló külföldi csapatot semmiképp sem korrekt a magyar csapatokkal szemben. Leginkább azért, mert miattuk kiesik egy hazai csapat vagy adott esetben lehet, hogy nem jut be egy magyar csapat a végén a négyes döntőbe. Becsülettel küzdöttünk, és közel ugyanannyi támadásunk volt a mérkőzésen, mint ellenfelünknek, de amíg ők kihasználva fizikai fölényüket könnyedén lőtték a gólokat, addig mi vért izzadtunk egy-egy eredményes támadásért. Nem gondolom, hogy az amúgy is nehéz helyzetben lévő csapatoknak egy kínai B válogatott ellen kell harcolni a bajnoki pontokért. Biztos vagyok benne, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel.

 

LU17 I.osztály Nyugati csoport
2023.12.01. 16:00
Kispest NKK – Csepel DSE 26:23 (13:12)

A mérkőzés elején a kezdeti izgulásból, mi jöttünk ki hamarabb és vezettünk 0-3-ra. Sokáig vezettünk, a lányok fegyelmezetten játszottak, a védekezésünk nagyon jól működött. A kapuban Enikő azt csinálta, amit megbeszéltünk. Emberhátrányban kaptunk két buta üreskapus gólt, így felzárkózott ellenfelünk. A második félidőben cserélnem kellett, mert felállt fal ellen megállt a tudományunk. Sajnos technikai hibáink is voltak és a védekezésünk sem úgy működött, mint az első félidőben. Küzdöttünk, de ennyire volt elég.

Keret: Szabó, Hajdu; Balogh, Csillag, Tóth, Hagara 2, Krisztián 1, Nikodém 1, Kiss 5, Szőts 4, Mészáros 7, Tisóczki 3

Meggyes Rita: Betegségek is nehezítették a helyzetünket ezen a mérkőzésen, de tavasszal szeretnénk visszavágni.

 

OGYB LU11 XI. csoport
2023.12.02. 10:30 és 12:00
Csepel DSE – RÁKOSMENTE
Alsónémedi SE – Csepel DSE

Csányi László: Jó hangulatban zártuk a fordulónkat. Sokat előre lépve, egyre többen meghatározóan tudnak játszani a mérkőzéseken. A védekezésben egyre több az egymásnak a ki és besegítés. Támadásban kell még tudatosítani a társak helyzetbe hozását is. Külön siker, hogy egyre többen veszik ki a részüket a gólszerzésből. Két nagy arányú győzelemmel búcsúztunk az évtől. Gratulálok minden játékosnak. Köszönöm a szülők támogatását a fordulókban.

 

OGYB FU11 VI. csoport
2023.12.02. 12:45 és 14:15
Csepel DSE – PLER-Budapest II.
Csepel DSE – Szigetszentmiklódi KSK

Nagy András: Az első mérkőzésen az ellen a PLER-Budapest II. ellen játszottunk, akikkel zártuk 2 hete a tornát. A játék képe hasonló volt, ám nagyon örültem, hogy a gyerekek a múltkori tapasztalatokat felhasználva, bátran és nagy kedvvel játszottak. A második mérkőzésen szigeti rangadót vívtunk a Szigetszentmiklós ellen, ahol már többen is meg tudták mutatni a bennük rejlő potenciált. Örömmel tölt el, hogy a srácokon látszik a fejlődés és egyre több elem köszön vissza azokból, amiket az edzéseken gyakorlunk.

OGYB FU13 – Tarján
2023.12.02. 9:55 és 11:45
Csepel DSE – Érdi Férfi KSE 27:26 (10:11)
Pilisvörösvári KSK – Csepel DSE 22:25 (12:13)

Földi Gábor: A két mérkőzést egyben nézve megnehezítettük a saját dolgunkat sokszor rossz periódusokkal, de mindig sikerült, ha nem is szép játékkal akkor küzdéssel és akarattal újra irányítani a mérkőzéseket, így két győzelemmel jöhettünk haza! Külön öröm hogy újra láthattam új elemeket a játékunkban a lerohanást és a gyorsközép-kezdés formájában. Gratulálok a csapatnak!

 

NBII Női felnőtt F csoport
2023.12.02. 16:00
Csepel DSE – FTC U21 35:37 (15:19)

Az első félidő közepén volt egy nagyobb törésünk a játékunkban, melyhez a folyamatos rossz játékvezetői ítéletek járultak hozzá. Itt sajnos ellenfelünk el tudott picit lépni tőlünk, majd a második félidő elejét nagyon jól kezdtük, nagy erőket megmozgatva át tudtuk venni a vezetést. Mindezek után elkezdtünk kapkodva kézilabdázni, azonnal meg akartuk nyerni a mérkőzést, ami hibákat szült, az ellenfél ezeket kihasználva pedig szépen lassan megnyerte a mérkőzést.

Keret: Binó, Vukmann; Kanyik, Szijártó 7, Tímár 3, Klacsák, Pindák 6, Balla 6, Mészáros, Vad 5, Zimek, Pethő 1, Korozmán, Cservák, Csiki 7

Tóth Máté: Többször volt az az érzésem a mérkőzés alatt, hogy teljesen tanácstalan az ellenfél, nem tud mit kezdeni a gyors játékunkkal, a hibátlan védekezésünkkel, viszont mindig voltak olyan időszakok, ahol elvesztünk, összezavarodtunk, kapkodtunk, amiből folyamatosan vissza-vissza jött az ellenfél a mérkőzésbe, és végül meg is tudták nyerni azt. Van még idén egy mérkőzésünk, szeretnénk szépen zárni ezt az időszakot, tavaszra pedig újult erővel nekivágni, összeszedni magunkat úgy, ahogy a szezon első felében tettük.

 

NBII Férfi felnőtt F csoport
2023.12.02. 18:00
Csepel DSE – Százhalombattai KE 29:29 (15:16)

A mérkőzést jól kezdtük, azonban a közepénél volt egy kisebb megtorpanás, minek után a vendég csapat ellépett 5 góllal, amit a félidő végére sikerült minimalizálni. A második játékrész elején nem sikerült azt a tempót diktálni, amit megbeszéltünk, és amit az első félidőben sikerült is tartanunk. Így fej-fej mellett haladtunk egészen a végjátékig, ahol sikerült egy 3 gólos előnyt kialakítani, amit nem sikerült megtartanunk. Így “vesztettünk” egy pontot. De inkább nyertünk egyet, a küzdésünkkel és a mutatott védekezésünkkel.

Keret: Pápay, Simon; Balogh 2, Berzéky 8, Elek 5, Emberovics 3, Glózik 2, Kalmár 1, Márkus B. 3, Márkus G., Szabó Máté, Sánta 3, Stubits 2, Schmidka, Tóth, Kosztoványi

Csepregi Tamás: Mint a mérkőzés előtt is mondtam, sok problémával küzdöttünk az elmúlt héten. Úgy érzem edzéseken is és a mérkőzésen is sikerült áthidalni a problémákat. Sokkal koncentráltabbak voltunk mint előtte. Ezt a mérkőzés kezdése is igazolta. A védekezésünk többször működött, mint nem, amihez társult egy stabil kapusteljesítmény. Próbálta mindenki betartani az utasításokat. Elszántsággal és küzdéssel azt gondolom nem volt probléma. A végjáték és az ember előnyös szituációk kihasználásában van hiányérzetem, de úgy gondolom a mutatott játék alapján elmondhatom, hogy van még a csapatban potenciál. Jó mérkőzést játszottunk, amire lehet építeni a jövőben. Gratulálok a játékosaimnak a teljesítményhez. Gratulálok a Százhalombatta csapatának is és további sok sikert nekik!

 

OGYB LU13 – Vác
2023.12.03. 10:00 és 12:00
Csepel DSE – EURONOVEX USE I. 22:17 (9:7)
Csepel DSE – BSK-Kazincbarcika 23:17 (13:10)

 

OGYB LU15 II.osztály V/B csoport
2023.12.03. 15:30 és 17:50
Csepel DSE – Szigetszentmiklós NKSE 24:20 (13:11)
Angyalföldi Sportiskola – Csepel DSE 32:22 (14:11)

Kéri Mózes: Bár a hibáinkkal, eladott labdáinkkal sokáig meccsben tartottuk jól küzdő ellenfelünket, de a végjátékra nem maradt kérdés. Végül is magabiztosan sikerült visszavágni a Szigetszentmiklósnak az odavágó vereségéért. A második meccsen a csoportot már biztosan megnyerő ASI-val tudtuk felvenni a versenyt a második félidő első perceit leszámítva. Az eredményeink sokat javultak az előző szezonhoz képest, győzelmeinket olyan csapatok ellen szereztük, akik ellen korábban még nem tudtunk nyerni. Ennél azonban fontosabb számomra, hogy a lányok milyen fejlődésen mentek keresztül emberileg, közösségként illetve sportolói hozzáállásban és gondolkodásban. Kitűztem nekik a célt: hibátlan tavasz az alsóházban! Reálisnak gondolom, mivel az utolsó két fordulóban két felsőházba jutó csapatot is sikerült legyőzni. Gratulálok a csapatomnak, és köszönöm nekik a közös munkát, élményeket!

 

OGYB FU15 II.osztály VII/A csoport
2023.12.03. 13:40 és 16:00
Csepel DSE – Diósdi DSE 38:39 (19:19)
FTC – Csepel DSE 41:30 (22:15)

Horvácki Márió: Az első mérkőzésen a sok technikai hibának köszönve nem sikerült nyernünk a listavezető ellen, de így is csak 1 góllal maradtunk alul. Egyre többször látom, hogy sikerül védekezésben megütni azt a szintet, amivel a tabella elején lehetnénk, csak sajnos ezt a szezon elején nem tudtunk kihozni magunkból. Ahogy írtam is fentebb egyre stabilabb a védekezésünk aminek örülök, már csak támadásban kell kicsit higgadtabbnak lenni és kevesebb technikai hibával játszani. Egy olyan meccsen, ahol csak egy gól a különbség a két csapat között, akár 1-1 technikai hiba is megpecsételheti a meccs kimenetelét, nekünk több mint 10 volt ezen a mérkőzésen. A második meccsen jól kezdett a csapat, tartottuk is magunkat az első félidő második feléig, majd hirtelen a sok hibának (mind védekezésben mind támadásban) köszönhetően elhúzott az ellenfél. Ezek után már csak rohantunk az eredmény után végig, volt hogy sikerült felhozni 4-re is a különbséget, de ezt nem sikerült sokáig megtartani. A legnagyobb hiba az volt, hogy többször is emberelőnybe kerültünk, ami úgy néz ki megzavart bennünket, mert minden egyes alkalommal elveszítettük az emberelőnyöket (a kettős emberelőnyünket 4-1re vesztettük el). Talán ez volt a legnagyobb hibánk, amit a második mérkőzés folyamán láttam, ha ezeket ésszel játszuk le és gólokat lövünk, akár meg is nyerjük őket, teljesen más képet mutatott volna a mérkőzés és az eredményjelző is. Sajnálom a második mérkőzésen mutatott képet főleg az első mérkőzésen mutatott után, de bizakodó vagyok. Úgy érzem kezd beérni az eddigi munkánk.

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI