8.heti eredmények

Az előző héten sem maradtunk mérkőzések nélkül, elsőként női ifjúsági és serdülő csapatunk lépett pályára a Laurencz László sportcsarnokban.

LU17 I.osztály Nyugati csoport
2024.02.22. 14:00
Csepel DSE – Siófok KC 34:36 (18:21)

Enerváltan kezdtük a mérkőzést, sok kihagyott helyzettel. Ellenfelünk ezzel ellentétben gyors gólokkal, gyors középkezdésekkel lepett meg minket. A második félidőben próbáltunk felzárkózni ellenfelünkhöz, de nem tudtuk értékesíteni büntető dobásainkat és ziccereinket, így kikaptunk.

Keret: Szabó, Hajdu; Csillag, Hagara 5, Krisztián 3, Lukács, Nikodém 8, Simon, Szőts, Mészáros 12, Tisóczki 4, Kovács 2, Balogh, Tóth, Jacsó

Meggyes Rita: 34 lőtt góllal mérkőzést lehet nyerni. Voltak jó periódusaink,de végig futottunk az eredmény után. Sajnos már a mérkőzés első 10 percében eldőlt a végeredmény.

 

LU19 I.osztály Nyugati csoport
2024.02.22. 16:00
Csepel DSE – Siófok KC 25:39 (12:17)

Az első félidőben még tudtuk magunkat tartani, közel voltunk az ellenfélhez, viszont a második félidőben rengeteg hibát követtünk el, így alakult ki a nagy arányú vereség.

Keret: Szabó, Antonya, Oszoli; Szentkirályi 3, Cseh, Hemző 1, Mészáros Alexandra 8, Mészáros Anna 5, Görbe, Lakics, Papp 3, Tisóczki 1, Cservák 4, Kovács

Tóth Máté: Azt gondolom, hogy a lányokban ennél sokkal több van. Egy olyan csapat ellen, aki ellen van esélyed, sokkal nagyobb fegyelemmel, játékkedvvel és akarattal kell hozzáállni. Sajnálom a mérkőzést, mert lehetett volna keresnivalónk. Dolgozunk tovább becsülettel, próbálunk tisztesen helytállni minden mérkőzésen. A legfontosabb az, hogy emelt fővel jöjjünk le minden mérkőzésen a pályáról.

 

A szombati meccssorozatot leány U13-asaink kezdték, majd este mindkét felnőtt csapatunk pályára lépett.

OGYB LU13 VIII.csoport
2024.02.24. 10:55 és 12:45
Csepel DSE – Százhalombattai VUK SE 12:14 (6:5)
Csepel DSE – BP Kézi 18:16 (9:7)

Gálhidiné Nagy Zsuzsanna: A két meccs megint hasonló volt. Az első tanulsága, hogy egy megnyert mérkőzést veszítettünk el. Az utolsó 10 percben rengeteg hibával játszottunk. A következő mérkőzésre változtattam a felálláson. Megkértem a lányokat, hogy a végén egyszerűbb megoldásokat válasszanak. Nagyon jól, egymást segítve védekeztek, sokszor hárman vették körül az ellenfelet. Egy-egy egyéni hiba becsúszott. A védekezés jobb volt, támadásban csináltunk megint szuper dolgokat, de gyermeteg hibákat is. Sok technikai hibát vétettünk és rengeteg ziccer maradt ki. Gratulálok a lányoknak, jó volt látni, hogy küzdenek és segítik egymást. Sokszor elmosolyodtam ahogyan ugró mókusként, egymást segítve dolgoztak a védekezésben.

 

NBII Női felnőtt F csoport
2024.02.24. 16:00
Csepel DSE – Moyra Budaörs-Handball U21 34:27 (14:14)

Sajnos megint úgy kezdtük az első félidőt, mint a Tököl ellen, viszont most a védekezésünk se volt rendben. Aztán újra a félidő felénél egy kicsit feljavultunk mind védekezésben, mind támadásban és sikerült döntetlenre hoznunk az első játékrészt. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt is kellett volna, ütemet váltottunk, megtaláltuk a saját játékunkat, a védekezésünk is feljavult, így sikerült ellépnünk az ellenféltől, ami kitartott a mérkőzés végéig.

Keret: Binó, Vukmann, Balázs; Kanyik 4, Szijártó 5, Klacsák 1, Pindák 7, Balla, Mészáros 1, Vad 7, Zimek 2, Pethő 3, Csiki 4, Cservák

Tóth Máté: Álmoskás, picit fáradt mérkőzés volt, ami sok hibával társult. Az első félidőben mutatott játék kevés lesz a rájátszásban, viszont a második félidei akár elég is lehet. Fontos, hogy megtaláljuk a saját játékunkat az elejétől kezdve, mert jelenleg nagy a kontraszt a két félidőben mutatott teljesítményünk között. Fejlődünk, dolgozunk tovább, van még 1 mérkőzésünk az alapszakaszban, ami a rájátszás miatt nagyon fontos lesz. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak a biztatást!

 

NBII Férfi felnőtt F csoport
2024.02.24. 18:00
Csepel DSE – VSK Tököl 30:31 (14:19)

A mérkőzést nem kezdtük rosszul, de hamar elkövetünk néhány hibát, főleg védekezésben. Nem tudtuk kihasználni az emberelőnyeinket, amiből volt bőven. Minden hibára az ellenféltől érkezett tőlünk is egy. Aztán egyre több. Támadójátékunk akadozott, nem vittük a támadásokat rájuk megfelelő gyorsasággal, valamint a védekezésünk sem volt pontos.

Keret: Pápay, Simon; Balogh, Berzéky 7, Elek 3, Emberovics 1, Glózik 5, Kalmár 1, Márkus G. 1, Nagy, Sánta 5, Stubits, Szabó 2, Szijártó 4, Tóth 1

Csepregi Tamás: Borzalmasan csalódott vagyok, de szerintem mindannyian. Igazából semmit sem csináltunk úgy, ahogy megbeszéltük! Így elég nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a rájátszásban, de ebből is, mint minden másból, csapatként kijuthatunk! Jövő héten fontos mérkőzés következik, ami eldöntheti milyen lelki állapotba kerülünk a folytatás előtt! Bízom a srácokban!

 

A hetet három utánpótlás csapatunk zárta: LU15, FU13, FU15.

OGYB LU15 II.osztály V/Alsóház csoport
2024.02.25. 9:00 és 13:40
Solymári SC – Csepel DSE 21:27 (12:15)
Csepel DSE – Százhalombattai VUK SE 23:32 (9:15)

Erdős Éva: Első mérkőzésünkön kicsit álmosan kezdtünk, sem támadásban, sem védekezésben nem voltunk elég feszesek, így a 10. percben 3 gólos hátrányba kerültünk. Ezért megnyitottuk a védekezésünket, és támadásban is húztunk egy váratlant, vagyis magasabb beálló játékossal folytattuk a játékot, és így a félidő végére már mi vezettünk 3 góllal. A 2. félidőben végig mi domináltuk a mérkőzést, a jó egyéni teljesítményeknek és egy 5 perces kapott gól nélküli szakasznak köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk. A nem túl kedvező sorsolásnak köszönhetően nagyon sok idő telt el a 2 mérkőzésünk között, és bár megpróbáltuk a várakozást hasznosan eltölteni, mégis azt gondolom, hogy ez valamennyire befolyásolhatta a Százhalombatta elleni eredményünket. A hazai csapat minden tekintetben jobbnak bizonyult nálunk, frissebbek és fókuszáltabbak voltak csapatunknál, és egyénileg is fölénk kerekedtek, úgyhogy megérdemelten vették el a pontokat tőlünk. Összességében azt gondolom, hogy 2 nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, ahol többféle támadási és védekezési felállást is gyakorolhattunk. Mindenki játéklehetőséget kapott, és ez is fontos szempont volt. Felszínre jöttek azok a hiányosságok egyénileg és csapatszinten is, amelyekre mindenképpen nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk az edzések során. A csapatjáték nem mindig működött tökéletesen, de elégedett vagyok a lányok hozzáállásával és az akarattal.

 

OGYB FU13 IX.csoport
2024.02.25. 14:45 és 17:30
Körte HVSE – Csepel DSE 15:25 (8:14)
Csepel DSE – FTC II. 13:22 (4:14)

 

OGYB FU15 II.osztály VII/A csoport
2024.02.25. 9:00 és 12:30
Csepel DSE – Dunaharaszti MTK 26:33 (14:12)
Csepel DSE – Martonvásári KSE 23:15 (8:8)

Szijártó Máté: U15-ös csapatunknak is megkezdődött ez a félév, sajnos ismét betegségekkel tizedelődött a csapatunk. Az első mérkőzésen rengeteg ziccert és félhelyzetet alakítottunk ki, csak a befejezésekre nem figyeltünk oda, amit az ellenfél megbosszult. A védekezésben az odasegítések/összezárások elmaradtak. Úgy gondolom, hogy egy kicsit több koncentrációval egy teljesen más eredmény születhetett volna. A Martonvásár elleni második meccsre már a védekezésünk összeállt, együtt mozgott a falunk és kapusteljesítményünk is volt, itt már a fáradságból adódóan is voltak technikai hibák és rosszul megválasztott lövések, de a srácok összeszorított foggal küzdöttek. A két meccs alatt visszaláttam sok technikai elemet, amit már gyakorlunk az edzéseken, aminek nagyon örültem. A hibákat ki fogjuk javítani és nekimegyünk teljes kerettel ennek a második félévnek. Az első mérkőzés legsajnálatosabb eseménye, hogy az irányító-átlövőnk Czető Marcell megsérült, neki innen is mielőbbi felépülést kívánok!

 

Hajrá Csepel! #csakaXXI