ÁTADTÁK ÚJ OTTHONUNKAT, A LAURENCZ LÁSZLÓ SPORTCSARNOKOT

Legnagyobb örömünkre a mai napon, 2020. július 18.-án, Csepel megalakulásának évforduló napján átadásra került új otthonunk, a Laurencz László Sportcsarnok. Az ünnepségre, amelyet a csepeli önkormányzat és az egyesület közösen rendezett, több mint 400-an látogattak ki. A rendezvényen részt vett többek között Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár asszony, Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke és természetesen Borbély Lénárd is, Csepel polgármestere.

Az avatón beszédet mondott Szabó Tünde, aki kiemelte Laurencz László érdemei mellett azt is, milyen nagy szüksége volt Csepelnek egy ilyen létesítményre, majd rámutatott milyen fontos szerepet játszik a sport a fiatalok fejlődésében. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke köszöntőjében felelevenítette Laurencz László életútját, majd szólt a csepeli fiatalokhoz is:

“Nem sok fiatalnak adatik meg, hogy egy ilyen nagyszerű sportcsarnokban képezhesse magát, még kevesebbnek, hogy Laurencz László tanácsait hallgatva tegye mindezt.”

Borbély Lénárd polgármester ezt követően megköszönte a tíz éve a Csepel DSE szakmai tanácsadójaként tevékenykedő trénernek, hogy példát mutat a fiataloknak és elmondta, a 870 millió forint összköltségű létesítmény alapvetően a csepeli kézilabdázóknak készült. A köszöntők sorát Laurencz László mesteredző, az egyesület alapítótagja és szakmai felelőse zárta. Megköszönte a Magyar Kézilabda Szövetségnek, Csepel önkormányzatának, a TAO támogatást nyújtó Alpiq Csepeli Erőmű Kft.-nek és a Csepel DSE vezetőségének is a lehetőséget, hogy most egy ilyen színvonalas sportcsarnoknak lehet a névadója, és ami még fontosabb, hogy egy ilyen csarnokban fejlődhetnek a csepeli fiatalok.

A köszöntők után az egyesület sportolói tartottak bemutató mérkőzést, amelyet a piros csapat nyert 40-32-re, majd kicsikkel-nagyokkal közösen egy jó hangulatú sorversennyel zártuk az ünnepséget.

Mi a magunk nevében szeretnénk még egyszer megköszönni Csepel Önkormányzatának, az MKSZ-nek és az Alpiq Csepeli Erőmű kft.-nek a lehetőséget, a csarnokon dolgozó szakembereknek az áldozatos munkájukat, a környéken lakóknak pedig a türelmüket. Reméljük, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét, és minél több csepeli fiatal ünnepelhet sportsikereket a csarnok falain belül.

Hajrá Csepel!

A csarnokavatóról készül képek ebben a galériában megtekinthetőek: