Csarnok!!!

A mai napon a Polgármesteri Hivatal tanácstermében fogadta Németh Szilárd polgármester úr egyesületünk képviselőit és támogatóit. A találkozó tárgya az Ifjúsági tábor területére tervezett sport-és pihenő központ megvalósítása volt. A megbeszélés során bemutattuk a Kis-Duna partra megálmodott beruházás prezentációs anyagát. A terület beépítésére vonatkozó tanulmánytervet Molt Klára, Halasi Szilárd és Zubor Attila építészek készítették, melynek részleteit honlapunk galéria oldalán megtekinthetik. Az elképzelések szerint az említett területen egy 1 800 m2 alapterületű sport-és rendezvény csarnok épülne. A csarnok déli részén, az ahhoz szervesen kapcsolódó tábor területe felújításra kerülne és gyermekek táboroztatására, ill. edzőtáborozásra alkalmas új szállás épületekkel egészülne ki. A csarnok északi részén, a jelenlegi kis erdő területén, a meglévő növényzet megóvása mellett egy erdei futópálya, játszótér és kisméretű sportpályák épülnének. A csarnok mellé, a vízpartra vezető sétányt terveztünk, amelynek szomszédságában kiszolgáló létesítmények és egy csónakház létesülne. Az említett beruházás méltó környezetet teremtene a pihenni és sportolni vágyó csepeli lakosoknak egyaránt, ill. jelentősen felértékelné a jelenleg parlagon fekvő partszakaszt.

Legnagyobb örömünkre, az általunk a területre álmodott beruházás találkozott a Polgármester úrnak a Kis-Duna part fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseivel! Ennél már csak az töltött el nagyobb boldogsággal minket, mikor kijelentette, hogy támogatja a tervezett projekt megvalósítását!  

A kitűzött célok eléréséhez szükséges anyagi források közül a legjelentősebb, a pályázat útján elnyerhető látvány-csapatsport támogatás. Ennek megszerzése érdekében a Csepel DSE vállalja a pályázati anyag elkészítését, ill. előrehaladott tárgyalásokat folytatunk egy olyan céggel, amely örömmel támogatja a sportcélú kerületi fejlesztéseket és a társasági adójából finanszírozható a beruházás költségeinek törvény szerinti 70%-a.

 

Zárásként köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, akik támogatásukról biztosítottak bennünket szavakkal, vagy tettekkel egyaránt.

Bízunk benne, hogy még sokaknak lesz alkalmuk mellénk állni és egyre többen leszünk, akik hajlandóak vagyunk tenni annak érdekében, hogy két éven belül ünnepélyes keretek között egy új fejezetet nyissunk az igencsak többre hivatott Kis-Duna part történetében!  

 

Budapest, 2012. július 5.

 

Köszönettel:

                Csepel Diáksport Egyesület