FÉLÉV ÉRTÉKELŐ: Előttünk a jövő – lelkes játékosok alkotják lány U13-as csapatunkat!

Lány U13-as csapatunk egész ősszel nagyon nagy létszámmal edzett. A lányokon látszik, hogy szeretnek ide edzésre járni, és rengeteget fejlődtek fél év alatt. A bajnokságban nagyon szépen helytálltak, többször győztesként hagyták el a pályát, de általában azok a meccsek is, ahol vereséget szenvedtek is nagyon szoros eredménnyel zárultak. A csapat szezonjáról edzőjüket, Debreceni Pétert kérdeztük.

Debreceni Péter: “Az évet szokásos módon augusztusban kezdtük meg az alapozó időszakkal. A csapat létszáma a kezdetekben elég foghíjas volt, ennek oka lehetett, hogy többen még nem dolgoztak velem, nem tudták pontosan mikor vannak az edzések, vagy csak nyaraláson voltak. 6-10 emberrel dolgoztuk végig ezt a hónapot.

Az igazi változás szeptemberben történt, amikor ugrásszerűen megnőtt a létszám. Sokan visszatértek a nyaralásból és rengetek új lelkes jelentkezőnk is volt, akik a kézilabdázással szerettek volna megismerkedni. A 2009-es lányok már jól ismertek és egy-két 2010-es játékos is dolgozott már velem, de ekkor kezdődött az igazi munka.

Helyre kellett tegyük a technikai hibákat és be kellett pótolnunk a fizikális lemaradását azoknak, akik csak szeptembertől csatlakoztak hozzánk. Ameddig ezt nem teljesítették, a lányokkal érdemi munkát nehezen tudtunk végezni. Szerencsére nagyon lelkes és ügyes 2009/2010-es korosztályról beszélünk, így lassan de biztosan elkezdett felépülni a csapat. Először a technikai alapok, labdakezelés, átadások, cselezések, labdával és labda nélküli mozgásokat gyakorolták a gyerekek. Majd a védekezés és támadás alapjait ismerték meg alaposabban, mint eddig.

Az első mérkőzéseken kicsit bátortalanul játszottunk, és kishitűen álltunk az ellenfélhez. Mindig a második mérkőzésen jöttünk rá, hogy mi is tudunk olyan jól kézilabdázni, mint a másik csapat, sőt jobban is!

Ahogy haladtunk előre a szezonban, a lányok technikai és taktikai tudása is egyre jobban fejlődött. Elkezdtük a pozíciókról való tudatos lövéseket és alapelveket megtanulni. Illetve, hogy kinek mi a szerepe védekezés vagy éppen támadás alatt. Valamint azt is meg kellett tanulniuk, hogy most már csapatként kell együtt dolgozniuk, egyénenként egy emberes csapatként nem lehet mérkőzéseket nyerni. Ahogy ez még magabiztosabb lett, egyre több mérkőzést nyertünk a fordulók során. A lejátszott mérkőzések alapján, (bár hivatalos tabella nincs) a csapatot a középmezőnyben tudnám elhelyezni annak is inkább a felső részén.

Összességében jó félévet zártak a lányok. Sokat fejlődtek, és remélem ugyan ilyen lelkesen és ügyesen folytatjuk a közös munkát!”

Nagyon sok sikert és sok élményt kívánunk a lányoknak a tavaszi félév során is!

Hajrá Csepel! #csakaXXI