FÉLÉV ÉRTÉKELŐ: Várakozáson felül teljesít serdülő lány csapatunk az első osztályban!

Az új év kezdeteként szeretnénk mindegyik utánpótlás csapatunk félév értékelését megosztani Veletek, amit a leány serdülő csapatunkkal kezdünk. A lányok idéntől a tavalyi és tavalyelőtti jó teljesítményüknek köszönhetően az I. osztály keleti csoportjában kezdhették meg a versenyzést, ami nagy lépés és jó fejlődési lehetőség a csapatnak. A bajnokság kezdetén még a megilletődöttség érződött a lányokon, azonban az ősz második felében már szépen jöttek a sikerek, így a nagyon előkelő hatodik helyen telel a csapat. Januári alapozásra nincs sok ideje Meggyes Rita gárdájának, hiszen 14.-én már a Debrecent látják vendégül a Laurencz csarnokban!

Meggyes Rita: “Kicsit félve, de izgatottan vártuk a bajnoki rajtot, hiszen idéntől már a kiemelt serdülő bajnokságban kellett helytállnia a csapatnak. A félelem már az első forduló alkalmával eltűnt, amikor is Szeghalmi NKC csapatát  ugyan egy kis szerencsével, de legyőztük. Utána sérülések, betegségek nehezítették a helyzetünket, így azokon a mérkőzéseken, amiket hoznunk kellett volna ugyan kevés góllal, de kikaptunk. Orosházán fordult a kocka és fontos két pontot szereztünk, majd Békéscsabán, az MTK ellen és Hajdúnánáson is győzedelmeskedtünk.

Legemlékezetesebb és egyik legfontosabb győzelmünket Hajdúnánáson szereztük, ahol a tavalyi riválisunkat, egy másik szintén feljutó csapatot vertük meg. Ezen a mérkőzésen, a pályán történő, részünkről nem befolyásolható dolgokkal is meg tudtak küzdeni a lányok. Ezen az összecsapáson éreztem, hogy összeérik a csapat, lehetett a játékosokat forgatni, lehetett velük „meccselni”. Amit kérek tőlük szépen, és zökkenőmentesen végzik támadásban, kevesebb hibával játszunk. Védekezésben és támadásban is tudjuk variálni a taktikai lehetőségeket, ha mérkőzés közben új dolgot mondok, megértik és véghez viszik.

Támadásban fő erősségünk a csapat és egyéni indulásaink, ezekre a jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk. Felállt fal elleni játékban a betörésekből és szélekre lehúzott ziccerekből dobjuk góljaink nagy részét, nagyon sokszor két beállós felállásból. Az átlövő játékból értékesített gólokkal vagyunk lemaradva, ebben kell fejlődniük a lányoknak. Védekezésben leginkább a hatos falunk működik, de vegyes védekezést is szoktunk alkalmazni. Egyéni technikai, cselező, és kezdeményező képességben nagyon sokat fejlődtek a lányok. A speciális állóképességük is egyre jobb, ami a mérkőzéseken is látszik. Sokszor a mérkőzés második periódusában tudunk az ellenfeleink fölé kerekedni emiatt.

A jelenlegi pozíciónk a bajnokságban több mint örömteli. Gyakorlatilag a nagy csapatok és az akadémiai csapatok vannak csak előttünk. Tudom nem szerencsés év közben módosítani a kitűzött célunkat, de látva a fejlődést a 6-8. hely valamelyikének a megszerzése a cél.

Gratulálok a lányoknak az eddigi szép teljesítményükhöz és mindenkinek sikerekben gazdag új évet kívánok!”

A lányok őszi eredményeit ITT tudjátok megtekinteni! A tabellát pedig EZEN A LINKEN tudjátok megnyitni!

Csak így tovább lányok! Hajrá Csepel! #csakaXXI