FELKÉSZÜLÉS: Jól sikerült férfi csapatainknak a szarvasi edzőtábor!

Milyen volt az edzőtábor, hogy éreztétek magatokat Szarvason?

A Szarvason eltöltött napok nagyban segítették a felkészülésünket. Szakmai szempontból maradéktalanul eltudtuk végezni a tervezett munkát, a megszokott jó feltételek mellett. A csapatkohézió is komoly szintet lépett előre, ehhez az edzéseken kívüli programok jelentősen hozzájárultak. 14 edzést tartottunk és egy felkészülési mérkőzést játszottunk a Békési FKK, első osztályú ifi csapata ellen. A csapat az egész edzőtábor alatt rendkívül fegyelmezett volt, maradéktalanul betartotta az edzői utasításokat és minden játékos kiemelkedő hozzáállással dolgozott.

Milyen szakmai célok mentén dolgoztatok ez alatt az egy hét alatt?

Az edzőtáborban két dologra helyeztük a hangsúlyt, a fizikai munkában megjelent az anaerob állóképesség fejlesztése, taktikai szempontból pedig a támadó játék került előtérbe, azon belül a támadási variációk átismétlése, továbbfejlesztése, az emberelőnyös támadó játék és a gyors középkezdés volt terítéken. A felkészülési mérkőzésen sok mindent viszont láttam a gyakorolt dolgokból, de természetesen még hátra van a finomhangolás. Nagy pozitívum, hogy az edzőmérkőzésen nagy tempót tudtunk diktálni és láthatóan jobban is bírtuk a találkozót, mint a futós csapat hírében álló ellenfelünk.

A felkészülési mérkőzésen kívül, háromszor tartottunk reggeli futóedzést, kilencszer edzettünk teremben és kétszer volt elméleti edzés, videóelemzéssel és taktikai megbeszéléssel.

Az edzések mellett milyen egyéb eszközökkel élsz, amikor egy játékos teljesítményét akarod növelni?

A szokásoknak megfelelően elkezdődtek a játékosokkal a személyes párbeszédek. Idén talán még nagyobb szükség van ezekre, hiszen komoly feladatok előtt állunk. Ilyenkor egyrészt beszélgetünk arról, hogy a játékos, hogyan és miként látja saját feladatát csapaton belül, ehhez mit kell tennie, miben kellene esetleg változtatnia, illetve elmondhatja a csapatról is a gondolatait. Ezeknek a beszélgetéseknek a fő célja, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, mit várok el tőle és mi az ő szerepe, illetve hol helyezkedik el jelen pillanatban a hierarchiában.

Az edzőtábor elsődleges feladata a terhelés, de reméljük volt időtök az edzések mellett kikapcsolni is néha…

Persze,volt! Nagy sikernek érzem az új játékosok avatását, jó hangulatban zajlottak a megpróbáltatások. Emellett nagy érdeklődés mellett tartottuk meg a játék estet is, illetve meg volt a szokásos, hagyományos fagylaltozás. A kenuzás végül a rossz időjárás miatt ugyan elmaradt, de az utolsó esti buli méltó lezárása volt az edzőtábornak.