FÉRFI FELNŐTT: Az Abony ellen is itthon tartottuk a két pontot!

Beszámoló a Csepel DSE – Abonyi KC NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.04.24.

Helyszín: Laurencz László sportcsarnok, Csepel

Végeredmény: 37-19 (15-12)

Vezette: Ritter András – Sörös Csaba

Csepel DSE: Gács Péter (kapus) – ELEK Ábel 6 gól, BERZÉKY Bence 6 gól, Balogh Soma, Tóth Ambrus, POLONKAI Soma 3 gól, EMBEROVICS Milán 7 gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus), TÓTFALUSI Gergő 5(1) gól, TENGELY Bálint 4 gól, MEDVEDEV Sámuel 4 gól, Márkus Balázs 2 gól, Kalmár Balázs, Márkus Gergő, Kuncz Márk.

Eredmény alakulás: 5.p. 2-1, 10.p. 4-3, 15.p. 6-6, 20.p. 9-9, 25.p. 12-11 – 35.p. 17-13, 40.p. 20-15, 45.p. 22-16, 50.p. 27-18, 55.p. 31-19.

Kiállítások: 4 perc, illetve 10 perc

Hétméteresek: 1/1, illetve 2/1

A Cunder elleni győzelem után nem lehetett más célunk, mint hogy legyőzzük a tabella végén található Abony csapatát is. Egész héten arra készültünk, hogy rengeteg futással kifárasszuk majd ellenfelünket és a végén magabiztosan itthon tartsuk a 2 pontot. Nos nem árulunk el nagy titkot, ez maradéktalanul sikerült.

Az első játékrészben nagy küzdelem zajlott a pályán, a vendégek teher nélkül, bátran játszottak és a szerencse is olykor melléjük szegődött. Nehezen alkalmazkodtunk a lassú és már-már időhúzó játékstílusukhoz és türelmetlenségünk miatt rendszeresen becsúszott védekezésben egy-egy hiba. Így az első 25 percben fej-fej mellett haladt a két csapat. A félidő hajrája azonban a miénk volt és egy 3-0-s sorozattal, Berzéky Bence, Márkus Balázs és Tengely Bálint góljaival előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A második harminc perc első harmadában még tartotta magát az Abony, ám ezt követően teljesen elkészültek erejükkel. Az utolsó húsz percben 18 gólt lőttünk, míg a hazai kaput szenzációsan védő Horváth Marcinak csak ötször kellett kapitulálnia.

A legtöbb gólunkat gyors indításból szereztük és ebben nagy szerepet játszottak szélsőink Elek Ábel, Tótfalusi Gergő, Emberovics Milán és Márkus Balázs, akik a második félidőben 13-szor voltak eredményesek. Emellett ki kell emelni Medvedev Sámuelt, aki nem csak védekezésben volt csapatunk oszlopos tagja, de látványos gólokat is szerzett. Fölényes győzelmet arattunk.

Bona Gergő: „Felszabadultan és látványosan játszottunk a második félidőben, de ehhez kellet az is, hogy az első játékrészben nagyon megdolgoztattuk ellenfelünket, akik becsülettel küzdöttek, amíg erejük engedte. Öröm látni, hogy a bajnokság vége felé is jól bírjuk fizikailag a terhelést és nagy tempót tudunk diktálni. Ez egyértelműen a srácok jó munkájának eredménye!”