FÉRFI FELNŐTT BESZÁMOLÓ: A parádés második félidő hozta a két pontot a Dunaharaszti ellen!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 17.forduló | Csepel DSE – Dunaharaszti MTK 27-24 (15-15)

Időpont: 2022.04.03. – 18:00

Helyszín: Laurencz László Sportcsarnok – 100 néző

Vezette: Kovacsik Gábor – Polgár Csaba

Összeállítás: Gács Péter (kapus) – Elek Ábel 3 gól, BERZÉKY Bence 6 (1) gól, KALMÁR Balázs 2 gól, NÁCSA Gábor 3 (2) gól, TÓTH Ambrus 1 gól, EMBEROVICS Milán 8 gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus) – SCHMIDKA Dominik 3 gól, Koncsár Gergely 1 gól, Morvai Tamás, Ruprecht Benedek, Balogh Soma, Tótfalusi Gergő, Medvedev Sámuel, Ivanica Jákob.

Büntetők: 6/3 és 5/1

Kiállítások: 16 perc és 8 perc

Az NB II-es bajnokság 17. fordulójában a Dunaharaszti csapatát fogadtuk. Ősszel parádés játékkal sikerült 5 góllal győznünk idegenben. Ellenfelünk azóta jelentős átalakuláson ment keresztül, többen elhagyták a csapatot, de úgy készültünk, hogy ettől függetlenül vagy éppen pont ezért egy nagyon szívós csapattal fogunk majd találkozni és az utolsó pillanatig küzdeni fognak majd.

Az első 7 perc kiegyenlített játékot hozott (3-3), ezt követően azonban sikerült 2 percen belül 3 gólt szereznünk Berzéky Bence, Nácsa Gábor és Elek Ábel révén (6-3). Újabb 7 perccel később még mindig megvolt ez a különbség (9-6), azonban ezt követően sajnos kissé pontatlan lett a játékunk és jó néhány kecsegtető helyzetet nem sikerült gólra váltani. Ezt kihasználva a vendégek megkezdték a felzárkózást, 10-10-nél értek minket utol. A félidő végéig pedig egyik csapat sem tudott újra előnyre szert tenni, így döntetlennel zárult az első 30 perc (15-15).

Lelkesen és feltüzelve jöttünk ki az öltözőből, Horváth Marci parádésan szállt be, Emberovics Milán pedig sorra szerezte a könnyű gólokat, a 41. percben már 6 góllal vezettünk (22-16), egy fantasztikus 7-1-es sorozatot produkáltunk. Sajnos ahelyett, hogy bebiztosítottuk volna a győzelmet, a következő 10 percben mindössze 1 találatot tudtunk elérni, míg a Haraszti ötöt és ráadásul kétszer teljesen feleslegesen emberhátrányba is kerültünk (23-21), csapatkapitányunkat, Kalmár Balázst ráadásul piros lapja miatt a hajrára elvesztettük.

A nehézségeink továbbra sem értek véget, Medvedev Sámuel is elkerülhető kisbüntetést kapott, így a vendégek ezt kihasználva, öt perccel a vége előtt mindössze 1 találatra megközelítettek minket (24-23). A véghajrára visszatért a pályára Nácsa Gábor, akit néhány másodperccel később egy ütés után le kellett segíteni a pályáról. Az adódó emberelőnyt jól játszottuk meg és Schmidka Dominik 3 perccel a vége előtt higgadtan lőtt a vendégek hálójába (25-23). Védekeztünk és következett a nap egyik legfontosabb megmozdulása, Koncsár Gergely szemfülesen labdát szerzett, végig robogott a pályán és gól szerzett (26-23). 1 perccel a vége előtt a Dunaharszti még ugyan betalált (26-24), de az utolsó másodpercben Schmidka Dominik állította be a végeredményt (27-24).

Bona Gergő: „Továbbra is sok gonddal kell megbirkóznunk, de ma, főleg a második félidőben nagyon akartuk a győzelmet. Kétszer kellett megnyernünk a találkozót, de szerencsére sikerült. Nagyon bízom benne, hogy ez a fajta küzdőszellem fogja jellemezni a csapatot a hátra levő mérkőzéseken is, és sikerül elérni célunkat! Bár ehhez úgy érzem nagyobb fokú fegyelmezettség szükséges. Sajnálom, hogy kissé elszabadultak az indulatok és ilyen kemény találkozó lett a mérkőzésből, úgy érzem, hogy ez talán elkerülhető lett volna.”