FÉRFI FELNŐTT BESZÁMOLÓ: Nagyon fontos két pontot hoztunk el Dabasról!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 20.forduló | Dabas KC VSE – Csepel DSE 29-35 (12-19)

Időpont: 2022.04.13. – 18:00

Helyszín: OBO Aréna, Dabas – 50 néző

Vezette: Rózsahegyi Brigitta – Südi Péter

Összeállítás: HORVÁTH Márton (kapus) – ELEK Ábel 6 gól, BERZÉKY Bence 9 gól, KALMÁR Balázs 2 gól, NÁCSA Gábor 6 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, EMBEROVICS Milán 3 gól.

Cserék: Györki Tamás (kapus) – BALOGH Soma 4 gól, Márkus Balázs 3(3) gól, Schmidka Dominik 1 gól, Márkus Gergő 1(1) gól, Koncsár Gergely, Medvedev Sámuel, Tótfalusi Gergő, Kuncz Márk.

Büntetők: 2/1 és 4/4

Kiállítások: 4 perc és 8 perc

A szezon egyik legfontosabb találkozójára került sor Dabason, ahol a 20-ik fordulóból előrehozott mérkőzésen játszottunk a dobogó szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést. Ősszel egy rendkívül kiélezett, szoros meccsen sikerült végül az utolsó 7 percben fordítani az álláson és itthon tartanunk a 2 pontot. Előzetesen most sem számítottunk könnyebb összecsapásra.

Koncentráltan kezdett a csapat, Emberovics Milán révén egy jól megkomponált támadás végén szélről szereztük meg első találatunkat (0-1). Lukács Soma átlövés góljára mi is távolról válaszoltunk Berzéky Bence talált be a szaggatotton túlról (1-2). Védekezésben az elején még nem találtuk a ritmust, így 4-5-ig nem sikerült támadást kivédekezni. Ekkor azonban megszületett az első 2 védés, melynek köszönhetően pillanatok alatt három gólosra nőtt az előnyünk (4-7). A nyolcadik találatunkat Kalmár Balázs szerezte, ami azt jelentette, hogy minden pályán lévő játékosunk legalább egyszer eredményes volt már!

Támadásban továbbra is ugyan nagy sebeséggel, de türelmesen, helyzetig játszottunk és az adódó lehetőségeket kíméletlenül kihasználtuk, így amikor sikerült jól védekezni vagy Marci védett, nőtt az előnyünk. 6-10-es vezetésünknél kértek a hazaiak időt, ami hatástalannak bizonyult. Ellenállhatatlanul játszottunk, még emberhátrányban is mi szereztünk gólt Nácsa Gábor révén, egy fantasztikus labdaszerzés után (9-15). Öt perccel a félidő vége előtt 10-17-nél újabb hazai időkérés következett. Ám Elek Ábel góljának köszönhetően megtartottuk a hét gólos különbséget a szünetre.

A második félidőre sem veszítette el a csapatunk motiváltságát, ugyanolyan lendülettel és fegyelmezetten uraltuk a mérkőzést. A hazaiak Berzéky Bence lendületével és erejével nem tudtak mit kezdeni, az első 10 percben 4 gólt szerzett és kiharcolt egy büntetőt is és már 9 góllal vezettünk (16-25).

18 perccel a találkozó vége előtt Márkus Balázs értékesített büntetőjével meg volt a közte 10 (17-27)! Ezután érthető módon következett egy kis kiengedés, négy gólt kaptunk zsinórban, de a vezetésünk nem forgott veszélyben. Stabilizálódott ez a hat gólos különbség a két csapat között. Még azt is elbírtuk, hogy feleslegesen kettős emberhátrányba kerültünk. Magabiztosan hoztuk a számunkra oly fontos mérkőzést.

Bona Gergő: „Támadásban rendkívül kreatívan és fegyelmezetten játszottunk, a szezonban most működött minden a lehető legjobban. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen jól kezeltük a feszültséget és motiváltan kézilabdáztunk. Természetesen tudjuk, hogy a teljes elégedettséghez, még a következő 2 találkozó egyikén hozni kell a 2 pontot, ezért dolgozunk!”