FÉRFI FELNŐTT: Bravúros győzelem Szigetszentmiklóson!

Beszámoló a Szigetszentmiklósi KSK U23 – Csepel DSE Férfi felnőtt NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.03.27.

Helyszín: Városi Sportcsarnok, Szigetszentmiklós

Végeredmény: 29-32 (18-13)

Vezette: Bognár Attila – Tóth Tamás

Csepel DSE: Horváth Márton (kapus) – Elek Ábel 2 gól, Tengely Bálint 2 gól, Polonkai Soma 2 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, Kaposvári Márk, Emberovics Milán 4(1) gól.

Cserék: GÁCS Péter (kapus) 1 gól, MÁRKUS Balázs 5(1) gól, BERZÉKY Bence 4 gól, KUNCZ Márk 4 gól, KINCSE Balázs 3 gól, MEDVEDEV Sámuel 4 gól, Kalmár Balázs, Tótfalusi Gergő, Szabó Adrián.

Eredmény alakulás: 5.p. 2-1, 10.p. 6-2, 15.p. 10-4, 20.p. 12-7, 25.p. 16-9. – 35.p. 21-16, 40.p. 23-20, 45.p. 24-22, 50.p. 26-25, 55.p. 27-28.

Kiállítások: 12 perc illetve 10 perc

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/2

A vendéglátók az NB I/B-ben is szerepet kapó játékosokkal felállva kezdték a találkozót, láthatóan minél hamarabb dűlőre akarták vinni a mérkőzést. Ennek megfelelően nagy tempót diktáltak, bár az első 4 percben úgy tűnt, nem tudnak meglepni, ezt követően azonban támadásban elkezdtünk rendkívül türelmetlenül és kapkodva játszani és ezt kíméletlenül kihasználták. Nem egész 4 perc alatt, 5-0-ás sorozatot produkáltak. Még az időkérésünk és a három csere sem tudta megállítani őket. Játékunk továbbra is enervált maradt a különbség pedig a 15. percben hét gólra nőtt (10-3). Ekkor némileg csökkent a hazaiak nyomása, mi pedig kezdtünk magunkhoz térni. Berzéky Bence és Emberovics Milán vezetésével sikerült csökkenteni hátrányunkat, a félidő végén pedig Kincse Balázs két gólja jelezte, hogy messze van még a vége és nem adtuk fel.

A második félidő első 5 perce megint a hazai csapaté volt, azonban bizakodásra adhatott okot, hogy a védekezésünk sokkal határozottabb és keményebb volt, mint az első harminc percben. 21-15-nél újra Emberovics Milán volt eredményes, majd egy kiváló védekezés után Gács Péter is betalált 30 méterről. Ezzel láthatóan a mérkőzés lélektani szempontból a mi oldalunkra billent.

Rengeteg alkalommal sikerült kivédekezni ellenfelünk támadásait, és ugyan ekkor még többször kihasználatlanul maradtak az ebből kialakuló helyzetek, de öröm volt látni, hogy a megszerzett labdákkal rohamléptekkel haladtunk mindig a Szigetszentmiklós kapuja felé. Nagyon komoly tempót diktáltunk. Hogy szárnyra kaptunk, abban nagy szerepe volt Kuncz Márknak, aki a második 30 percre lehengerlő lendületet hozott, támadásaink során ő hozta meg rendre a döntéseket, gólokat lőtt, gólpasszok sorát osztotta ki. 40 percnyi játék után Márkus Balázs érkezett a jobbszélre, aki egyből góllal debütált, és találatával 2 gólra csökkent a különbség (23-21). Nagyon izgalmassá vált az összecsapás, mindkét csapat óriási akarattal küzdött, mindent beleadott.

10 perccel a vége előtt amikor megint három gól volt a hátrányunk (26-23), a Miklós elkészült erejével, mi pedig óriási hajrát nyitottunk. Medvedev Sámuel góljával egyenlítettünk (27-27), majd Márkus Balázs hidegvérrel értékesítette a büntetőt öt perccel a vége előtt, először vezettünk (27-28)! A hazaiak kiegyenlítettek, Kincse Balázs révén újra megszereztük a vezetést (28-29), ám most sem sikerült kivédekezni (29-29).

Kettő percnél is kevesebb volt még hátra, amikor támadhattunk és Kuncz Márk parádés gólt szerzett (29-30), majd következett egy önfeláldozó védekezés, ebből pedig egy indítás, Márkus Balázs ezúttal sem hibázott is (29-31)! A hazai edző időt kért, de hiába megszereztük a labdát és újfent betaláltunk. Fantasztikus győzelem volt!

Bona Gergő: „Nagyon komoly munkát végzünk immár több mint 9 hónapja, ennek ellenére az első negyedórában gyakorlatilag mindent pont fordítva csináltunk, mint ahogy azt szeretném. Azonban büszke vagyok a csapatra, hogy a nagy zuhanást sikerült megállítanunk és nem törtünk össze, mint Százhalombattán. Ez is mutatja, hogy olykor egy nagy verségből rengeteget lehet tanulni. Ennek köszönhetően volt reális esélyünk aztán a győzelemre a második félidőben. Győzelmünk egyik kulcsa volt, hogy összeállt a védekezésünk, önfeláldozóan küzdöttünk, egymást segítve a rendkívül gyors és képzett hazai játékosokkal szemben. De döntő volt az a lendület, amit Kuncz Márk és Márkus Balázs hoztak a második 30 percben támadásban. A csapat gyakorlatilag önkívületi állapotba került a végére, és egyszerűen fizikálisan és lelkileg is úgy érzem felőröltük a hazai csapatot.”

Nagyszerű mérkőzés volt, amit kár, hogy nem láthattak a szurkolók! Szép volt fiúk!

Hajrá Csepel! #csakaXXI