FÉRFI FELNŐTT: Küzdelmes és futós mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet!

Férfi Felnőtt NBII bajnokság I.forduló – Déli csoport | TFSE – Csepel DSE 30-35 (12-17)

Időpont: 2021.09.18. – 15:45

Helyszín: Semmelweis Egyetem

Vezette: Bugyi Tamás Károly – Nász Péter

Kalmár Balázs, fotó: Gács Emília

Összeállítás: Gács Péter (kapus) – Elek Ábel 3 gól, BERZÉKY Bence 6 gól, Nácsa Gábor 3 gól, KALMÁR Balázs 7 gól, Polonkai Soma 1 gól, EMBEROVICS Milán 6 (2) gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus) – RUPRECHT Benedek 5 gól, Nagy Olivér 2 gól, Balogh Soma 1 gól, Tóth Ambrus 1 gól, Kéri Mózes, Kuncz Márk, Bencze Bendegúz, Márkus Gergő.

Végre megkezdődött az általunk már nagyon várt szezon. Az első forduló mindig különleges, hiszen minimális információval rendelkezünk általában a csapatokról, és ez most sem volt másképp. A bemelegítés során azért már felmérhettük, hogy a TF csapata jó játékosokból áll, és tudtuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk.

Gyurcsovics Endre góljával megszerezte a vezetést a hazai csapat, ezt Kalmár Balázs egalizálta egy pazar és gyors támadás végén. Ekkor még nem tudhattuk, hogy a mérkőzés két „hőse” szerezte csapata számára a bajnokság első találatát. A TF elsősorban középen próbálkozott, és védekezésünk egy-egy megingását ki is használták. 2-2 után több csepeli helyzet is kimaradt, így 6 percnyi játék után 2 gólos hátrányba kerültünk (4-2). Szerencsére észbe kaptak a srácok, Polonkai Soma, Emberovics Milán és Kalmár Balázs góljaival rövid idő alatt visszavettük a vezetést (4-5).

Ruprecht Benedek, fotó: Gács Emília

Az első félidő középső része a kimaradt csepeli ziccerekről szólt, rengeteg kialakított helyzetet nem sikerült gólra váltani, így ellenfelünk tartotta magát (11-11). A játékrész utolsó harmadára, viszont láthatóan nagyon elfáradtak és egy 6-1-es rohammal, Ruprecht Benedek és a kapuba frissen érkező Horváth Márton vezérletével magabiztos előnyt alakítottunk ki a félidőre (12-17).

A második harminc perc elején az egyetemisták nagy iramot diktáltak, mi pedig némileg elkényelmesedtünk. Az öt gólos előnyünk pillanatok alatt háromra csökkent, de ebben a szakaszban ennél jobban nem tudtak felzárkózni, többek között Berzéky Bence góljainak köszönhetően. Sőt a második játékrész közepére visszaállt a félidei különbség (21-26).

Berzéky Bence, fotó: Gács Emília

A mérkőzés utolsó negyedének elején úgy tűnt, megvan a két pont, ám 7 perccel a vége előtt, 3 csepeli hiba egymás után a hazai csapat újra meccsben volt (29-31). A lendületbe jövő lelkes hazaiakat Elek Ábel két, Emberovics Milán és Kalmár Balázs 1-1 gólja hűtötte le. Végül egy rendkívül küzdelmes és futós mérkőzésen sikerült megszerezni a győzelmet.

Bona Gergő: „Nagyon örülünk a győzelemnek, a szimpatikus és jól felkészített hazai csapat nem adta magát könnyen. A két pont érdekében rengeteg energiát kellett mozgósítanunk. Kalmár Balázs igazi vezér volt elől-hátul egyaránt, és szerencsére rajta kívül összességében többen is jó teljesítményt nyújtottak. Nagyon komoly ellenfele lesz a TF mindenkinek, és abban is biztos vagyok, hogy fogunk mi ennél sokkal kevesebb hibával is játszani!”

Szép volt fiúk, csak így tovább!

Következő mérkőzés

2021.09.25., 18:00, Laurencz László Sportcsarnok | Csepel DSE – VSK Tököl

A mérkőzés védettségi igazolvánnyal megtekinthető a helyszínen!

Hajrá Csepel! #csakaXXI