FÉRFI FELNŐTT: Parádés győzelem a KIKI SKFT. ellen!

Beszámoló a Csepel DSE – KIKI SKFT Férfi felnőtt NBII-es bajnoki mérkőzésről

Időpont: 2021.03.14.

Helyszín: Laurencz László sportcsarnok, Csepel

Végeredmény: 28-19 (14-11)

Vezette: Őri Erika – Pozdena Erika

Csepel DSE: HORVÁTH Márton (kapus) – Tótfalusi Gergő 4 gól, Berzéky Bence 1 gól, Balogh Soma 4 gól, TÓTH Ambrus 4 gól, Kuncz Márk 2 gól, Polonkai Soma 2 gól.

Cserék: VESZPRÉMI Zsolt (kapus), Emberovics Milán 4 gól, Kaposvári Márk 3 gól, Tengely Bálint 2 gól, Kalmár Balázs 2 gól, Kincse Balázs, Sárácz Gorán, Csepregi Tamás, Kanyik Barnabás.

Eredmény alakulás: 5.p. 3-1, 10.p. 5-1, 15.p. 5-4, 20.p. 9-6, 25.p. 13-9 – 35.p. 17-13, 40.p. 21-14, 45.p. 24-15, 50.p. 25-18, 55.p. 27-18.

Kiállítások: 8 perc illetve 6 perc

Hétméteresek: 5/2 illetve 7/3

Fotó: Gács Emília

Újfent sikerült villámrajtot venni és már egyből a találkozó elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. Zárt és határozott védekezésünknek köszönhetően sikerült többször is könnyű gólt szerezni. Tóth Ambrus kétszer, Tótfalusi Gergő, Balogh Soma és Kuncz Márk egyszer talált be ebben a szakaszban. Sajnos 5-1-es vezetés után néhány helyzet kimaradt így a vendégek vissza tudtak kapaszkodni 5-4-re.

A hazai időkérést követően láthatóan megnyugodtak a srácokat és egy 3-0-ás rohammal újra négy gólosra duzzadt az előnyünk. Igaz a félidő utolsó harmada kiegyenlített játékot hozott, ám szerencsére ebben a szakaszban is sikerült néhány tetszetős gólt szereznünk, így végül 3 gólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

Fotó: Gács Emília

A második félidőt, immár lassan mondhatjuk megszokott módon, megint nagy tempóban kezdtük. Ez láthatóan túl sok volt ellenfelünknek, ennek köszönhetően az első 10 percet 7-2-re hoztuk, Kaposvári Márk háromszor is betalált távolról. Lendületünket még a vendégek mesterének időkérése sem tudta megállítani. Így jelentős előnyre tettünk szert (21-13).

A mérkőzés hajrájára Veszprémi Zsolt érkezett a kapuba, aki szenzációs védéseket mutatott be. Polonkai Soma második góljával pedig 5 perccel a vége előtt 10 gólosra növeltük a különbséget, amit ugyan nem sikerült a végéig megtartani, de annyi baj legyen. Így is végig kézben tartottuk a találkozót és magabiztos győzelmet arattunk.

Bona Gergő: „Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést, jól kaptuk el megint a ritmust, remélem ezt tudjuk tartósítani. Igaz az első félidőben még elég sok volt a hiba, de ekkor is kézben tartottuk a gyeplőt. A második játékrész sokkal lehengerlőbb volt, ebben természetesen benne van, hogy az első harminc percben is sokat futtattuk ellenfelünket. Összességében ma sokkal koncentráltabbak voltunk és fegyelmezettebbek, mint az előző két találkozónkon, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a mai ellenfelünk a Százhalombattánál és az Alba-Mávnál gyengébb játékerőt képvisel. Büszke vagyok a srácokra!”