FÉRFI FELNŐTT: Több mint fél év után újra a pályán!

Felnőtt férfi csapatunk szombaton Üllőn lép pályára először a 2020/21-es bajnoki szezonban. A csapatnál több nagy változás is történt a nyár elején, hiszen Bona Gergő érkezésével új edzővel vágtak neki a fiúk a felkészülésnek, és szép számban érkeztek új játékosok is a csapathoz. A nyolchetes felkészülés során több edzőmérkőzést is játszottak, ahol általában ők diadalmaskodtak, ami a bajnokságra nézve jó előjelnek mondható. Az alapozásról és a bajnokság kezdetéről a vezetőedző, Gergő és a csapat kapitánya, Kalmár Balázs nyilatkozott.

Bona Gergő: “Hosszú felkészülést tartottunk, 52 edzéssel és 10 edzőmérkőzéssel készültünk fel a bajnokságra. Sokat edzettünk, és elmondhatom, hogy a srácok nagyon jól dolgoztak. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a visszajelzések többször azt az érzést keltették bennem, hogy jó néhány dolgot másképp várok el, mint ahogy azt korábban megszokták. Most már úgy érzem, sok mindennel azonosultak, amit elvárok tőlük, és én is sokkal jobban ismerem már őket, mint néhány héttel ezelőtt. Harcos csapat leszünk, soha nem fogjuk feladni, kerüljünk bármilyen nehéz helyzetbe is, tudom, hogy ha összefogunk, együtt mindig ki fogunk mászni belőle. Gyors, letisztult, ám ha kell türelmes játékot lát majd tőlünk a közönség, és ami ugyancsak nagyon fontos, örömmel, jó hangulatban fogjuk a mérkőzéseket megvívni. Bátran nézünk majd szembe az adott ellenfelünkkel, és mindent kihozunk majd magunkból az adott napon. Az első fordulóban a felnőtt csapatunk Üllőn lép pályára, a hazai csapat erős, jól felkészített gárda volt tavaly, nyilván így lesz ez idén is. De tudjuk, az első fordulóban mindenkit meglehet lepni, mi ezen leszünk. Ifjúsági csapatunk Hatvanban lép pályára vasárnap, vendéglátóink tavaly nagyon jól szerepeltek, ám ennek ellenére célunk mindenképpen a két pont megszerzése.”

Kalmár Balázs: “Nagy lelkesedéssel vágtunk bele az új szezon előtti felkészülésbe, hiszen a vírus miatt nagyobb kihagyás után tértünk vissza az újonnan átadott Laurencz László Sportcsarnokba. Mindezen körülmények személy szerint engem, illetve ahogy érzékeltem a csapattársaimon, őket is lenyűgözték. A tavalyi csapatunk magja együtt maradt, viszont új vezetőedző érkezett hozzánk Bona Gergő személyében, aki egy magasabb osztálybeli csapatot hagyott ott a kedvünkért. Emellett több poszton is erősítést jelentő játékosok csatlakoztak, tehát minden adottá vált ahhoz, hogy a tavaly őszi teljesítményt igyekezzünk megismételni, vagy akár még jobb eredményt tudjunk elérni. Ennek érdekében, már július 17-én elkezdtük a közös munkát, amely 8 hetes kemény felkészülést tartogatott számunkra az első bajnoki mérkőzésig. Ezen időszak során az itthon töltött napokban heti 8 edzéssel próbáltunk visszarázódni a kézilabdázás világába, egy idő után egyre nagyobb sikerrel. Augusztus közepén 6 napot töltöttünk Szarvason edzőtáborban, ahol még több és intenzívebb edzésen vettünk részt. Nagy örömömre egy-két kivételtől eltekintve mindenki tiszteletét tette, és ebből is azt a következtetést vontam le, hogy az új szezonnak csapatunk komoly célokkal vág neki. Az utolsó hetekben több edzőmérkőzést is játszottunk, hogy még pontosabb képet kapjon rólunk Gergő, valamint egyre inkább összerázódjon a csapat, olajazottabbak legyenek a mozgásaink, tudatosabban tegyük a dolgunkat a pályán. Úgy érzem így 8 hét kemény munka után, hogy bár mindig van hova fejlődni és van min csiszolni, felkészülten és sikerre éhesen várjuk az új szezont! A vezetőség részéről a kitűzött cél ismét a biztos bent maradás, ugyanakkor én úgy gondolom, és remélem beszélhetek a csapat nevében is, hogy ennél merészebb álmaink vannak, minimum dobogós helyezést tűznék ki magunk elé!”

Sok sikert kívánunk a fiúknak a bajnokságban és szombaton az Üllő elleni mérkőzésen! Mivel az Üllő még nem tette zárt kapussá a mérkőzéseit, biztatunk minden Csepel szurkolót, hogy látogassanak ki a fiúk meccsére szombaton és szurkoljanak hangosan a Csepelnek!

Hajrá Csepel!