FÉRFI FELNŐTT: Történelmi siker férfi szakágunknál, megszerezte a bronzérmet a csapat!

Férfi Felnőtt NBII bajnoki mérkőzés, 23.forduló | Bugyi SE – Csepel DSE  19-38 (10-21)

Időpont: 2022.05.21. – 18:00

Helyszín: Sportcsarnok, Bugyi – 50 néző

Vezette: Szauder Gábor – Tímár Péter Zsolt

Összeállítás: GÁCS Márton (kapus) – Elek Ábel 6 gól, BERZÉKY Bence 9 gól, KALMÁR Balázs 3 gól, NÁCSA Gábor 5 gól, TÓTH Ambrus 1 gól, Emberovics Milán 3 gól.

Cserék: HORVÁTH Márton (kapus) – MÁRKUS Gergő 6 gól, SZECSEI Balázs 4 gól, SCHMIDKA Dominik 3 gól, Márkus Balázs 3(2) gól, Debreceni Péter 1 gól, Ruprecht Benedek, Kuncz Márk, Balogh Soma.

Büntetők: 1/1 és 2/2

Kiállítások: 14 perc és 10 perc

A bajnokság utolsó fordulójához érkeztünk, amikor is a tabella utolsó előtti helyén álló Bugyi csapatához látogattunk. Számunkra komoly téttel bírt a mérkőzés, hiszen győzelem esetén a dobogóra álhatott csapatunk.

Két Kalmár Balázs góllal indult a találkozó, csapatkapitányunk megmutatta ezzel az irányt. A hazaiak az előző egymás elleni összecsapásunkból tanulva látványosan lassították a játékot és ez némileg nehezítette, hogy felvegyük saját ritmusunkat. Emellett rengeteg kidolgozott helyzetet nem sikerült értékesíteni, és a játékvezetői ítéletek is olykor komoly meglepetést okoztak. Így 19 percig viszonylag szorosan alakult az eredmény (9-12).

A félidő hajrájára viszont a lassított tempóban is látványosan elfáradt a Bugyi, így egy 1-9-es rohammal gyakorlatilag átrobogtunk rajtuk Berzéky Bence és Schmidka Dominik vezérletével. Végül kilenc gólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre (12-21).

A második játékrész gyakorlatilag formalitás volt, csepeli örömjátékot hozott, s igaz ekkor is becsúszott néha egy-egy hiba, de a különbség folyamatosan nőtt. Szecsei Balázs és Márkus Gergő voltak ebben a szakaszban a legeredményesebbek. Komoly örömet okozott a csapatnak Debreceni Péter pályára lépése, aki a magasabb szintű játéktól ezen a találkozón búcsúzott. Mindenki nagy örömére Peti góljával zártuk le az idei felnőtt szezont. Csapatunk pedig megszerezte a bronzérmet!

Bona Gergő: „Történelmi siker ez a Csepel DSE számára, sikerült a férfi felnőtt csapatunkkal dobogón végezni NB II-ben! Nagyon boldogok vagyunk! Büszkék lehetünk, mert a rengeteg munka meghozta gyümölcsét, mondom ezt úgy is, hogy nem sikerült minden találkozón a legjobb formánkat hozni. A feladatunk jövőre adott, ezen kell változtatnunk és ha lehet még elszántabban belevetni magunkat a munkába. De most örüljünk a bronzéremnek, aztán jöhet a szezon értékelés utána pedig a jól megérdemelt pihenés.”

Gratulálunk a fiúknak a remek eredményhez! Évértékelővel természetesen még jelentkezünk!

Hajrá Csepel! #csakaXXI