FÉRFI IFJÚSÁGI BESZÁMOLÓ: Fájdalmas vereségbe futott bele Dabason a csapat!

Férfi ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 17. forduló | Dabasi KC VSE – Csepel DSE 31-25 (18-13)

Helyszín: OBO Aréna Dabas – 60 néző

Vezette: Bujdosó Máté – Horváth Viktor

Összeállítás: Györki Tamás (kapus) – Tótfalusi Gergő 1 gól, Balogh Soma 10 (2) gól, Morvai Tamás 1 gól, Tóth Ambrus 2 gól, Kuncz Márk 4 gól, Márkus Balázs 2 gól.

Cserék: Fehérvári Máté (kapus) – Nácsa Gábor 2 gól, Szecsei Balázs 2 gól, Bencze Bendegúz 1 gól, Márkus Gergő, Farkas Gergő, Ruprecht Benedek, Schmidka Dominik.

Büntetők: 2/1 és 2/2

Kiállítások: 4 perc és 6 perc

Dabasra utaztunk a férfi ifjúsági bajnokság 17. fordulójában és bíztunk benne, hogy jó játékkal lesz esélyünk megszerezni a győzelmet.

Kuncz Márk lerohanásból szerzett góljával mi lőttük a mérkőzés első gólját. A védekezésünk jól működött, majdnem 3 percig kellett várni az első dabasi találatra. Ami bosszantó volt, hogy ezen időszak alatt 2 ziccert is elhibáztunk és egy eladott labda is bekerült a statisztikába. Nagy iramot diktáltunk, de továbbra sem tudtuk kihasználni a kidolgozott helyzeteinket és emiatt néhány játékos egyre inkább elbizonytalanodott.

10 percnyi játék után némileg meg is torpantunk és a Dabas két gólos előnyre tett szert (7-5). Még 10 perccel később már 3 gól volt a hazaiak előnye (13-10), hiába kértünk időt hátrányunk folyamatosan nőtt. 7 perces gólcsendet tartottunk, köszönhetően 3 újabb rossz lövésnek és 3 újabb eladott labdának. Rengeteget hibáztunk, a számok alapján gyakorlatilag örülhettünk, hogy „csak” 5 gólos hátránnyal vonulhattunk pihenőre.

Hiába minden fogadkozás a szünetben, a találkozó sajnos ott folytatódott, ahol az első harminc perc végén befejeződött. 8 percig nem szereztünk gólt, sokszor még lövésig sem jutottunk el, elképesztő számú technikai hiba és eladott labda nehezítette továbbra is az életünket. Úgy tűnt 37 perc után eldőlt a találkozó (22-13). Következett egy újabb csepeli időkérés, ezt követően kicsit magunkra találtunk. 5-0-ás rohamnak köszönhetően sikerült 4 gólra megközelíteni a hazai csapatot (22-18), akik érezhetően némileg elfáradtak.

Sajnos azonban jött egy elkerülhető kiállítás és megint nem volt megfelelő az összpontosítás befejezéseknél így a további felzárkózás elmaradt és a különbség az utolsó 12 percben már lényegében nem változott.

Bona Gergő: „Ez a vereség különösen fájdalmas, hiszen ellenfelünk jól játszott és mindent beleadott ugyan, és ezért komoly gratuláció jár neki, de úgy érzem ezt a vereséget nagy részben magunknak köszönhetjük. Figyelmetlenek voltunk szinte az egész találkozó során, ennek köszönhető a rengeteg rosszul helyezett lövés, és a temérdek számú eladott labda. Kétszer annyi ki nem kényszerített hibánk volt, mint lenni szokott. Így nem lehet mérkőzést nyerni az első osztályban. Tragédia nem történt, dolgozni kell tovább!”